Daugiausiai apkalbų sukėlė neseniai garsiajame interviu su Oprah atvirai apie karališkąją šeimą papasakoję Philipo anūkas, princas Harry su žmona Meghan.

Pora oficialiai atsisakė karališkųjų titulų ir išsikėlė gyventi į JAV. Kadangi šiuo metu Meghan laukiasi antrosios atžalos, britai kone iš karto nuspėjo, kad laidotuvėse moters nebus. Tuo tarpu Harry senelio laidotuvės neva taptų puikia proga pataisyti santykius su artimaisiais.

Šeštadienį CNN pranešė, kad princas Harry iš tiesų žada dalyvauti senelio laidotuvėse. Tuo tarpu nėščia jo žmona, Meghan, į Angliją greičiausiai nevyks. Medikai patarė moteriai atsisakyti ilgo skrydžio ir likti savo namuose, Kalifornijoje.

Laidotuvės įvyks balandžio 17 d. Vindzoro pilies Šv. Jurgio koplyčioje.

Dėl karantino suvaržymų, monarcho laidotuvėse dalyvauti galės tik 30 žmonių.

Į koplyčią, kaip praneša BBC, karališkosios šeimos nariai, įskaitant ir sūnų, Velso princą Charlesą, vyks žingsniuodami už karsto. Tuo tarpu karalienė Elizabeth II su vyru atsisveikinti į koplyčią keliaus atskirai.

Procesija truks aštuonias minutes. Karstą neš aštuoni nešėjai. Ant karsto nuguls vainikas, bus padėta velionio jūreivio kepurė ir kardas.
Atvykus į koplyčią, nešikus su karstu pasitiks Vinzoro dekanas ir Kenterberio arkivyskupas.

Dekanas, arkivyskupas ir aštuoni nešėjai nėra įtraukti į 30 dalyvių sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)