Kadangi Edinburgo kunigaikštis yra karalienės sutuoktinis, jo šermenys turėtų vykti pagal oficialų protokolą.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad princas Philipas nenorėtų didelio šurmulio ir būtų už, kad jo kūnas būtų pašarvotas Vestminsterio abatijoje, o vėliau palaidotas Šv. Jurgio koplyčioje. Manoma, kad jam patiktų nedidelės, kariško stiliaus šermenys Šv. Jurgio koplyčioje Vindzoro pilyje.

Princas Philipas norėtų būti palaidotas Frogmoro kapinaitėse.

Įdomu tai, kad pastaruoju metu turėjęs ne vieną sveikatos problemą karalienės sutuoktinis pats dalyvavo savo laidotuvių planavime. Jas koordinavo Bakingamo karališkųjų rūmų aukščiausio rango pareigūno – rūmų valdytojo kabinetas.

Kaip anksčiau buvo rašoma „The Independent“, sprendžiant iš paskutiniųjų princo Philipo pageidavimų, jo laidotuvėse dalyvautų tik artimieji, draugai ir Tautų Sandraugos šalių vadovai.

Mirus sutuoktiniui karalienė pradeda 8 dienų gedulą, kuomet atsiribos nuo darbo, susitikimų ir kitų oficialių pareigų. Po šio periodo monarchė įžengs į kitą gedulo etapą, kuris truks 30 dienų. Po šio laiko karalienė po truputį turėtų grįžti į įprastą gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)