„Liūdime turėdami pranešti, kad penktadienį ligoninėje mirė 50-ies sulaukęs Earlas Simmmonsas, dar žinomas kaip DMX. Šalia jo liūdną akimirką buvo šeima, – rašoma pranešime. – Jis buvo karys, kovojęs iki pat pabaigos. Jis mylėjo šeimą visa širdimi ir brangino kartu praleistą laiką. Earlo muzika įkvėpė begales gerbėjų visame pasaulyje, o jo ikoninis palikimas gyvuos amžinai.

Delfi primena, kad balandžio 2-ios vakarą reperis DMX patyrė širdies smūgį, nuo tada jo sveikatos būklė buvo labai sudėtinga.

„Prašome visų melstis ir šviesiomis mintimis palaikyti Earlą/DMX bei gerbti mūsų privatumą šiuo visai šeimai tokiu sudėtingu metu“, – buvo teigiama penkiasdešimtmečio Earlo Simmonso, visame pasaulyje geriau žinomo DMX sceniniu slapyvardžiu, šeimos prašyme.

Praėjusį sekmadienį „The New York Times“ reperio vadybininkė Nakia Walker sakė, kad DMX yra „vegetacinės būklės“.

„Mes tiesiog meldžiamės, daugiau nieko negalime padaryti“, – sakė N. Walker ir patikslino, kad kai kuriems šeimos nariams leista jį aplankyti ligoninėje.

„Buzzfeed News“ DMX vadybininkė patvirtino, kad reperis „vegetacinės būklės“ – nefunkcionuoja plaučiai ir smegenys.

„Jis tiesiog neįtikėtinas žmogus. Kai įeina į patalpą, viskas nušvinta. Tai žmogus, šalia kurio tiesiog neįmanoma jaustis blogai“, – apie savo klientą „The Times“ yra sakęs 25 metus jo advokatu dirbantis Murray Richmanas.

M. Richmanas pripažįsta, kad jo kliento gyvenimas „sunkus ir sudėtingas“ bei pridūrė: „Jis turėjo neįtikėtiną talentą išreikšti savo kančią ir skausmą. Jis kalbėjo už nemenką mūsų visuomenės dalį, kurios gėla dažniausiai lieka neišsakyta“.

M. Richamanas jau anksčiau patvirtino, kad DMX ištiko širdies smūgis, jis ligoninėje, o jo gyvybę palaiko aparatai, skelbia „NBC News“.

Advokatas nepatikslino, kas galėjo paskatinti širdies problemas, ir negalėjo patvirtinti gandų, esą, reperis perdozavo narkotikų.

„Praeitą naktį Earlas DMX Simmonsas sukniubo namuose ir buvo nugabentas į ligoninę. Šiuo metu jis gydomas intensyviosios terapijos skyriuje, jo būklė kritinė. Dabartinė situacija – dar vienas kelias, kurį jis privalo užkariauti. Simmonsų šeima visiems dėkoja už meilę, paramą, padrąsinimą ir maldas. Earlas – žmogus, kurio gyvenimas ir muzika įkvėpė daugybę žmonių visame pasaulyje. Neįtikėtina, kaip jo gerbėjai dabar, šią sunkią akimirką, jam grąžina tą pačią aistrą ir energiją“, – buvo teigiama reperio šeimos išplatintame pranešime.

DMX sulaukė ir didžiulio bičiulių palaikymo, tarp kurių – Eminemas, Rickas Rossas ir Ericas B. Reperiui pasveikti linki ir prie ligoninės besibūriuojantys gerbėjai.

Reperis ne kartą viešai kalbėjo apie savo kovą su narkotikų priklausomybe, kurią teko išgyventi praeityje. 2017 metais jam teko atšaukti ne vieną pasirodymą, galiausiai kūrėjas atsidūrė reabilitacijos klinikoje, rašė „Rolling Stone“.

„Dabar labai svarbu, kad DMX skirtų daugiau laiko ir dėmesio savo sveikatai. Tik taip galės būti geresnis tėvas, geresnis draugas, geresnis kūrėjas“, – tuo metu žurnalistams sakė reperio vadybininkas Patas Gallo.

2019 metais DMX vėl atsidūrė reabilitacijos klinikoje. Prieš tai atliko laisvės atėmimo bausmę už vengimą mokėti mokesčius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)