Iš tiesų jo motinos gimdymas buvo komplikuotas, kūdikį medikams teko traukti naudojant specialius įrankius. Šio proceso metu buvo pažeistas nervas, dėl to jam paralyžiavo dalį veido, o vėliau dėl to atsirado specifinė, neaiški kalbėjimo maniera.

Tačiau S. Stallone pasistengė, kad jo trūkumai taptų privalumais – specifinė kalbėsena praktiškai kiekviename filme tik paryškina jo vaidmenį.

Pasirodžius pirmam filmui apie Rokį Balboa, šis tapo daugiau nei personažu – jis tapo žmonių susižavėjimo objektu, pavyzdžiu.

Sylvester Stallone

Kaip Stallone iš benamio vargstančio aktoriaus tapo Holivudo žvaigžde?

Tiesa ta, kad karjeros aukštumų S. Stallone pasiekė ne iš karto. Praėjusio amžiaus aštuntą dešimtmetį jis dažnai skurdo, kartais neturėdavo, kur gyventi, jam teko įveikti nemažai sunkumų. Visai, kaip ir jo veikėjui Rokiui Balboa.

Dėl traumos, kurią patyrė gimdamas, dalis aktoriaus veido ir liežuvio yra paralyžiuoti, taip pat jis turi kalbėsenos defektą – neaiškiai taria žodžius.

Gana ilgai S. Stallone buvo nepritapėlis, dėl veido išraiškos ir balso negaudavo vaidmenų. Sunkiausiu gyvenimo metu jis pardavė šunį, nes nebeišgalėjo jo šerti.

„Buvau pasiekęs dugną, visišką dugną“, – 2001 m. pasakojo S. Stallone viename interviu.

Jam patiko ir rašyti. 1975 m. kovo 24 d. jis stebėjo, kaip sunkiasvorį boksininką čempioną Muhammadą Ali įveikė tada mažai kam žinomas Chuckas Wepneris.

Aktoriaus teigimu, ši akimirka jam pasirodė tarsi gyvenimo metafora ir jis pajuto įkvėpimą parašyti scenarijų apie nelaimėlį Rokį Balboa. Po trijų dienų jis jau turėjo scenarijaus juodraštį.

Prodiuseriai iš karto susidomėjo scenarijumi, bet S. Stallone sutiko parduoti jį tik tokiu atveju, jeigu bus pakviestas boksininko vaidmeniui. Prodiuseriai siūlė už scenarijų 350 tūkst. dolerių, bet S. Stallone nesutiko, nors banko sąskaitoje turėjo vos 100 dolerių.

Sylvester Stallone

Galiausiai abi pusės susitarė – aktorius galės atlikti pagrindinį vaidmenį, bet tik tokiu atveju, jeigu sutiks su, palyginti, nedideliu 35 000 dolerių atlygiu už vaidmenį.

Pasak S. Stallone, tai buvo vienas iš tokių atvejų, kai tiesiog rizikuoji ir eini pirmyn.

Filmo „Rokis“ kūrimas atsiėjo 1,1 mln. dolerių, o už parduotus bilietus į filmą buvo surinkta 225 mln. dolerių. 1977 m. S. Stallone sulaukė geriausio aktoriaus ir geriausio scenarijaus nominacijų. 2015 m. aktorius vėl suvaidino ikoniškąjį personažą filme „Krydas. Gimęs kovoti“ ir pelnė dar vieną nominaciją „Oskarui“ – už geriausią antro plano vaidmenį.

S. Stallone yra pasakęs, kad niekada neturės tiek įtakos, kiek Rokis: „Jei aš taip pasakysiu, jūs nepatikėsite, bet kai taip sakė Rokis, tai buvo tiesa.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)