„Dabar man dar aiškiau, kad kertinė to priežastis – trauma“, – pokalbio apie savo memuarus „Gražūs dalykai“ („Beautiful Things“) metu sakė Hunteris (51 m.).

Traumą jis patyrė 1972 m. – kai autoavarijoje tragiškai žuvo jo motina Neilia ir jaunėlė sesuo Naomi. Jis su broliu Beau (šis 2015 m. mirė nuo smegenų vėžio) irgi buvo automobilyje, tik liko gyvi.

„Nesuprantu, kodėl anksčiau man buvo taip sunku tai pripažinti“, – sakė jis ir pridūrė, kad jo šeimoje beveik nebuvo kalbama apie nelaimę ir ne vieną dešimtmetį jaustą emocinę traumą.

„Tikriausiai būtų buvę geriau apie tai kalbėti“, – sakė jis.

Joe Bidenas ir Hunteris Bidenas

Šią savaitę pasirodysiančioje knygoje Hunteris pasakoja apie savo pakilimus ir nuosmukius, apie priklausomybę nuo narkotikų ir romantinius santykius su brolio našle Hallie Biden.

Interviu metu Hunteris ne kartą susigraudino, pasakodamas, kaip artimieji stengėsi jį palaikyti tuo metu, kai buvo giliai įklimpęs į priklausomybės liūną.

„Aš – Bidenas, mes greitai susigraudiname“, – šluostėsi jis akis, papasakojęs, kaip tėvas prezidentas J. Bidenas kas vakarą jam vis dar skambina pasiteirauti, kaip sekasi.

Interviu Hunteris teigė bendradarbiaujantis su federaliniais tyrėjais mokesčių tyrimo klausimais, tik pristigo detalių tyrimui.

„Esu absoliučiai įsitikinęs – 100 proc. įsitikinęs, kad pasibaigus tyrimui būsiu išteisintas nuo bet kokių įstatymo pažeidimų. <...> Man belieka bendradarbiauti ir pasitikėti tyrimo procesu.“

Memuaruose Hunteris aprašo, kaip tėvas stengėsi išvaduoti jį iš priklausomybės narkotikams ir alkoholiui, kurio vienu metu vartojo didžiulius kiekius.

Jis rašo, kad kartą ištisas 13 parų nemiegojo – visą tą laiką vartojo narkotikus ir alkoholį. Hunteris pabrėžė – kad ir kaip sunku būdavo, nė akimirką neabejojo – tėvas nesiliaus jį palaikęs ir tikėjęs, kad jis išgis nuo priklausomybės.

Joe Bideno šeima

Hunteris pasakojo, kad 2019 m. įvykusi jo santuoka su režisiere iš Pietų Afrikos Melissa Cohen buvo tikras stebuklas, kurio dėka išsivadavo iš priklausomybės.

Jis teigė, kad nuėjo į aklą pasimatymą su Cohen ir iš karto jai prisipažino, kad yra priklausomas nuo kokaino. „Ji pasakė: „Nuo šiol to nebebus.“ Aš supratau – tai paskutinis mano šansas.“

J. Bideno sūnus įsitikinęs – 2019 m. interviu „New Yorker“ ir viešas prisipažinimas apie priklausomybę buvo sveikimo proceso dalis.

Paklaustas, ko jis pasimokė iš sunkios ir skaudžios patirties, vyras atsakė: „Nėra stipresnio dalyko už mano šeimos meilę, išskyrus priklausomybę.“

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)