Viename iš interviu jaunoji aktorė atskleidė, kad vaidyba pirmą kartą susidomėjo būdama trylikos, kai dar mokėsi Sent Endriuso koledžo vidurinėje mokykloje.

„Mano mama pasakytų, kad buvau tylus, uždaras, tačiau įdomus vaikas, turėjęs polinkį komedijai. Galėdavau ilgiausiai tylėti, o tada nė iš šio, nė iš to pajuokauti ir visus prajuokinti. Manau, kad man visada buvo komfortiškiau ką nors vaidinti, apsimesti, o ne būti savimi“, – apie savo vaikystę yra pasakojusi aktorė.

Koledže ją mokė Erica Dunton, kuri buvo ir nepriklausoma režisierė. Kai Eve motina, Elly Hewson, kartu su vyru ir jo grupe išvyko į gastroles, o vaikų ugdymas buvo patikėtas E. Dunton.

Eve Hewson

Būdamos Niujorke, Eve ir jos sesuo Jordan turėjo dalyvauti trumpo metro filmo kūrime. Vieną dieną Eve buvo paprašyta atsistoti priešais kamerą. Jeigu tikėtume aktorės prisiminimais, operatorius buvo taip pakerėtas merginos fotogeniškumo ir kiaurai sielą veriančių žydrų akių, jog net susigraudino.

„Man labai nejauku pasakoti šią istoriją, bet jis Ericai pasakęs: „Manau, kad turi ją kažkaip palenkti“. Todėl ji man parašė vaidmenį kitame savo filme. Tuomet man tebuvo penkiolika“, – per interviu „The Irish Times“ pasakojo Eve.

Nuo tada E. Hewson nusprendė rimtai užsiimti vaidyba, nes mėgėjiška aktorystė jau nebetenkino jos poreikio kurti. Mergina panoro gauti profesionalų išsilavinimą. Tėvai dukros norų nepalaikė, norėjo, kad studijuotų paprastame koledže ir įgytų profesiją, padėsiančią užsitikrinti stabilias pajamas, pavyzdžiui, tapti architekte, o ne rinktis mokslus aktorių mokykloje.

„Norėjau tapti tikra aktore, na žinote, tokia kaip Meryl Streep, ir gauti diplomą. Tėvai pareiškė, kad galiu stoti nebent į „Tisch“ (garsi Niujorko universiteto menų mokykla), bet mane vargu, ar priims, taip kad, vaikeli, sėkmės“, – pamena Eve.

Visgi ambicingai ir talentingai merginai pavyko atlaikyti visus išbandymus ir tapti minėtosios menų mokyklos studente. Po ketverių metų ji gavo diplomą, bet vargu, ar būtų teisinga teigti, kad rokerio Bono dukros laukė galvą apsukantis šlovingas karjeros startas.

Per interviu „Radio Times“ Eve atvirai pasisakė, ką galvoja apie nepotizmą ir su garsių žmonių vaikais susijusius stereotipus. Jauna moteris prisipažino, kad garsus tėvas jai tikrai suteikė šiokį tokį pranašumą, tačiau dėl to kilo ir papildomų problemų.

„Kai kurie mano mokslo draugai iš teatro mokyklos visomis išgalėmis stengėsi patekti į perklausas, o man tėvo žinomumas padėjo lengviau atverti visas duris. Tik garsi pavardė man ne kartą ir kišo koją: žmonės negali manęs atskirti nuo tėvo ir vertinti kaip atskiros asmenybės. Kartais skaudina ir mažesni lūkesčiai – tiesiog niekas nemano, kad galėčiau parodyti šį tą išskirtinio“, – pasakoja Eve.

Kai buvo pasirinkta „Netflix“ projektui, E. Hewson savo filmografijoje jau turėjo nemažai darbų su garsiais režisieriais. Pavyzdžiui, 2015 metais kartu su Tomu Hanksu filmavosi Steveno Spielbergo juostoje „Bridge of Spies“, 2014—2015 metais vaidino Steveno Soderbergo seriale „The Knick“, 2011 metais kartu su Seanu Pennu filmavosi Paolo Sorrentino filme „This Must be the Place“, taip pat 2020 metų BBC dramoje „The Luminaries“.

Tik atsikratyti „Bono dukters“ etiketės aktorei taip ir nepavyko. Panašu, kad viskas pasikeitė tik po „Behind Your Eyes“ premjeros, nors Eve jau sukaupusi penkiolikos metų patirtį.

Įdomu tai, kad seriale Eve galėjome ir neišvysti. Kaip kad neretai nutinka kine, viską išsprendė vienas laimingas atsitiktinumas. E. Hewson praleido galimybę sudalyvauti serialo atrankoje, nes tuo metu kaip tik filmavosi biografiniame filme „Tesla“, kur pagrindinį vaidmenį kuria Ethanas Hawke‘as.

Bet likimas suteikė antrą šansą – dėl kažkokių priežasčių atrinkta aktorė negalėjo pasirašyti sutarties, tad filmavimo komanda grįžo prie E. Hewson kandidatūros ir dar kartą pasiūlė sudalyvauti atrankoje.
Su serialo režisieriumi Eriku Richteriu Strandu Eve gana greitai rado bendrą kalbą – paaiškėjo, kad jie turi daug bendro.

„Man tikrai pasisekė, praktiškai visada gaunu puikių, dramatinių vaidmenų, kurie labai artimi mano pačios gyvenimui. Ir štai Erikas pasakė, kad galima kuriant vaidmenį į procesą pažiūrėti laisviau, pridėti daugiau ugnelės. Niekada dar nebuvo tekę dirbti su režisieriumi, skatinusiu mane atskleisti įvairias savo asmenybės puses. Man labai patinka netradiciniai, normalumo ribas peržengiantys personažai ir istorijos. Eriko skonis šiuo klausimu sutampa su mano“, – teigia Eve.

Visai nestebina faktas, kad serialą „Behind Her Eyes“ jauna aktorė įvardija kaip savo mylimiausią karjeros projektą. Dabar Eve laukia naujas vaidmuo – nors daugiau detalių suteikti ir nepanoro, jau žinoma, kad tai bus airiškas filmas.

Panašu, kad šiame gyvenimo etape Eve pasirengusi visą savo dėmesį skirti būtent karjerai. Apie asmeninį aktorės gyvenimą kol kas žinoma nedaug, tačiau jos širdis, panašu, laisva.

Pandemiją E. Hewson praleido gimtajame Dubline, kur gyveno kartu su savo broliais, o ir merginos instagrame šiuo metu romantiškų kadrų nematyti – daug mados ir akimirkų iš filmavimo aikštelių.

Paskutinis vaikinas, apie kurį žinojo žiniasklaida ir su kuriuo Eve mezgė gana rimtus santykius, buvo Jamesas Martinas Lafferty, pora bendravo nuo 2010 iki 2015 metų.

Neseniai pasirodžiusiame interviu E. Hewson prisipažino, kad pandemija iš jos atėmė bet kokią galimybę susirasti antrąją pusę, nes į pasimatymus vaikščioti nevalia.

„Labai keistas dalykas. Skaičiau, kad jau kuriami robotai, kurie galės tapti vyrais ir žmonomis. Taigi tiesiog palauksiu ir įsigysiu. Juos galima tiesiog išjungti, jeigu trukdys“, – pajuokavo aktorė.

Psichologiniame trileryje vaidinusi Eve ir realybėje kamuoja košmarai. Kaip prisipažįsta pati aktorė, nemalonūs sapnai ją persekioja iki pat dabar, nors ir nebe tokie gąsdinantys.

„Nuo vaikystės mane lanko siaubingi košmarai. Pašokdavau iš siaubo iš lovos ir pasileisdavau bėgti koridoriumi besiplaikstančiais plaukais kaip kokia beprotė. Purtydavo drebulys, sapnuodavau raganas ir gremlinus. Iš to taip ir neišaugau. Jie mane lydi visą gyvenimą.

Situacija kiek pagerėjo, kai tapau vyresnė, bet toks jau aš žmogus: sapnuodama kalbu, verkiu, prabundu išpilta šalto prakaito“, – yra pasakojusi aktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)