24-erių metų Alanas ir Alexas Stokesai – net 6 mln. sekėjų savo „YouTube“ kanalu sudominę dvyniai. Inscenizuodami apiplėšimą, veidus jie slėpė po juodomis kaukėmis, o „Uber“ išsikvietė kaip pasprukti iš nusikaltimo vietos reikalingą automobilį, rašoma BBC portale.

Ne viskas ėjo pagal planą: „Uber“ vairuotojas, nieko nežinojęs apie sumanytą išdaigą, pareiškė, kad jutuberių neveš.

Už įvykdytą nusižengimą Kalifornijos teismo teisėjas skyrė dvyniams neapmokamų darbų ir metus lygtinio teistumo.

Šiaip jau už tokią „išdaigą“ abu galėjo gauti ir po penkerius metus kalėjimo.

Kaip neva vykdo bankų apiplėšimus, dvyniai filmuodavo dar 2019-aisiais.

Dvyniai Alanas ir Alexas Stokesai

Viename iš paskelbtų vaizdo įrašų matyti, kaip juodai apsirengę Alanas ir Alexas, nešini iš pažiūros banknotų prigrūstais krepšiais, įsėda į „Uber“ automobilį.

Kaip sakė epizodą matęs pilietis, buvo išties nesunku įtikėti, kad du jaunuoliai ką tik apiplėšė banką ir mėgina išgrūsti „Uber“ vairuotoją iš automobilio.

Tą akimirką atvyko policiją ir, nukreipusi ginklą į „Uber“ vairuotoją, nurodė jam lipti iš automobilio.

„Tokie nusižengimai tikrai gali baigtis rimtais žmonių sužalojimais ar net mirtimis“, – sakė Orindžo apygardos advokatas Toddas Spitzeris.

„Pranešimai apie bankų apiplėšimus nėra ypač dažni, todėl policininkai rizikavo savo gyvybėmis, kad padėtų žmonėms, kuriems, kaip buvo galima manyti, iškilo pavojus“, – tęsė jis.

„Tai, kad tiems dviem piliečiams sekėjų skaičius internete rūpėjo labiau nei policininkų ir niekuo neprasikaltusio „Uber“ vairuotojo, į kurį buvo nukreiptas ginklas, saugumas, byloja apie atsakomybės ir drausmės stoką“, – konstatavo T. Spitzeris.

Reikia pasakyti, kad inscenizuotų apiplėšimų vaizdo įrašų „YouTube“ kanale pasitaiko gana dažnai. Juos imituojantys internautai neretai būna kaukėti, mosikuoja netikrais ginklais ir naudojasi automobiliais, kad pabėgtų iš įvykio vietos.

Kai kuriuose vaizdo įrašuose pasitaiko ir melagingų policijos iškvietimų. Deja, tikrai yra buvę, kad nusikaltimo inscenizavimas, atvykus policijai, pasibaigia tragiškai.

Galima priminti kad ir apie vasario mėnesį Našvilyje (JAV) nušautą dvidešimtmetį Timothy Wilksą. Šitai įvyko jaunuoliui besifilmuojant netikro apiplėšimo epizode, kuris vėliau turėjo atsidurti kanale „YouTube“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)