Prenumeruojamos paslaugos „Paramount+“ kovo 28 d. parodytas interviu įvyko pernai liepą – kaip tik po to, kai dienos šviesą išvydo režisieriaus prisiminimų knyga „Apropos of Nothing“. Kadangi pokalbis buvo įrašytas anksčiau, nei HBO pradėjo transliuoti serijinį dokumentinį filmą „Allen v. Farrow“, jokių konkrečių filme nuskambėjusių pretenzijų W. Alleno adresu per interviu pakomentuota nebuvo.

Kai teko užsiminti apie kaltinimus, kad priekabiavo prie D. Farrow, ilgą laiką juos atkakliai neigęs režisierius pasakė štai ką: „Nieko, ką kada nors veikiau su Dylan, nepavyktų interpretuoti būtent taip.“

Apie W. Allenui tuo metu septynmetės mergaitės mestus kaltinimus visuomenė pirmą kartą sužinojo 1992-aisiais, per daug triukšmo sukėlusį režisieriaus ir Mia‘os Farrow skyrybų procesą. Į teismą kaltinimai nepateko, nors Konektikuto prokuroras ir užsiminė, kad pagrindo kelti baudžiamąją bylą esama, primenama portale „People“.

„Kodėl turėtų (taip elgtis) vyras, kuriam 57-eri? Per visą savo gyvenimą niekuo nebuvau kaltinamas, ir staiga turiu veltis į vaidingą kovą dėl globos Mia‘os namuose su 7-erių metų mergaite. Iš pirmo žvilgsnio akivaizdu, kad čia net nėra ką tirti“, – sakė 85-erių W. Allenas CBS žurnalistui Lee Cowanui.

„Tai visiškas absurdas, tačiau garbė jau suteršta. Vis tiek laikomasi nuomonės, kad aš smurtavau, ir jei ne Dylan, tai jos atžvilgiu. Nieko, ką kada nors gyvenime veikiau su Dylan, nebūtų galima interpretuoti šitaip“, – pridūrė W. Allenas.

HBO pademonstruotame keturių serijų dokumentiniame filme Dylan Farrow išsamiai papasakojo apie įtampą keliantį, grėsmingą vertinimo procesą, kuriame teko dalyvauti netrukus po to, kai ji, būdama vaikas, pranešė, kad W. Allenas seksualiai ją išnaudojo. Vertinimo procedūra truko tris mėnesius. Per tą laikotarpį ji turėjo net devynis kartus dalyvauti apklausose. Pasak D. Farrow, kartais, kai tekdavo ir vėl įrodinėti, kad tai, ką sakė patyrusi, – tiesa, jautėsi taip, tarsi meluotų.

„Jei pakeisdavau bent žodį, sakydavo, kad prieštarauju pati sau, o jei visada vartodavau tiksliai tokius pat žodžius, sakydavo, kad esu primokyta“, – kalbėjo D. Farrow.

Per pernai CBS žurnalistui duotą interviu W. Allenas nurodė nemanąs, kad D. Farrow meluoja.

„Manau, ji taip ir galvoja. Ji buvo geras vaikas. Nemanau, kad prisigalvoja. Nemanau, kad meluoja. Manau, kad ji tuo tiki“, – sakė W. Allenas, ilgą laiką tvirtinęs, kad tai Mia primokė Dylan.

Komentuodami sprendimą kaip tik dabar paviešinti įvykusį interviu, CBS naujienų rengėjai užsiminė apie atgijusį susidomėjimą kino kūrėjui mestų kaltinimų sukelta polemika.

„Lee Cowanas su Woody Allenu pasikalbėjo 2020-ųjų liepą, t. y. po to, kai buvo išleisti režisieriaus memuarai. Tai buvo vienas reikšmingiausių W. Alleno televizijai duotų interviu per beveik tris dešimtmečius. Pokalbis įvyko praėjusią vasarą, kai naujienų srautai buvo ypač intensyvūs. Sprendimas paviešinti jį dabar grindžiamas atgijusiu susidomėjimu prieštaringai vertinamo kino kūrėjo asmenybe“, – nurodoma „CBS News“ išplatintame pranešime.

„Išskirtinai „Paramount Plus“ transliuojamas turinys teikia galimybę pasigilinti į W. Alleno asmenybę, jo karjerą ir kaltinimų kontekstą, kadangi šitai būtina šios istorijos atveju“, – aiškinama pranešime.
Į interviu su W. Allenu buvo įterpta epizodų iš D. Farrow pokalbio su Gayle King, įvykusio 2018-aisiais.

Vasario mėnesį W. Allenas ir jo žmona Soon-Yi Previn išplatino pareiškimą, kuriame smarkiai sukritikavo HBO transliuojamą dokumentinį filmą, pavadindami jį šmeižikišku darbu, gausiai atmieštu melagystėmis.

„Dokumentinio filmo kūrėjų nė kiek nedomino tiesa“, – perdavė W. Alleno ir Soon-Yi Previn atstovas spaudai portalui „Deadline“ ir kitiems informacijos kanalams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)