57 metų J. Deppas bando užginčyti teismo sprendimą šmeižto byloje, kur nuspręsta, kad jis smurtavo prieš buvusią žmoną ir kėlė pavojų jos gyvybei.

Ketvirtadienį teisme aktoriaus advokatai prašė leidimo skųsti teismo sprendimą, kuriame teigiama, kad 2018 metų balandį „The Sun“ pasirodžiusiame straipsnyje pateiktas teiginys, jog D. Deppas „muša žmoną“, yra „iš esmės teisingas“.

Holivudo aktorius tvirtina, kad teismo procesas nebuvo objektyvus, o jo advokatas Andrew Caldecottas pateikė naujų įrodymų, jog A. Heard savo skyrybų pinigų nepaaukojo labdarai.
Po poros skyrybų 2016 metais 34 metų aktorė, kuri šmeižto byloje prieš „The Sun“ leidėjus NGN buvo liudininkė, teigia, kad 7 mln. dolerių padalino Los Andželo vaikų ligoninei ir Amerikos pilietinių teisių sąjungai.

A.Caldecottas sako, kad ligoninė 2019 metais parašė J. Deppo verslo konsultantui ir pareiškė, kad A. Heard jokių pinigų jiems nepervedė. Teismas galiausiai sužinojo, kad ligoninei atiteko viso labo 100 tūkst. dolerių, o Pilietinių teisių sąjungai 450 tūkst. dolerių, nors pati aktorė tvirtina, kad anonimiškai paaukojo dar 500 tūkst. dolerių.

J.Deppo advokatai tvirtina, kad visa tai buvo „gerai apskaičiuotas manipuliatyvus melas, skirtas sudaryti palankų įspūdį ir pagerinti reputaciją“.

Ketvirtadienį teisme A. Caldecottas pareiškė, kad A. Heard teiginiai, esą, visus skyrybų pinigus ji paaukojo kilniam tikslui, turėjo pasiųsti jautrią žinutę, esą, ji „norėjo, kad J. Deppas sumokėtų, tačiau jo pinigų pasilaikyti nenorėjo“ (dėl to, kaip jis su ja elgėsi).

Tokia informacija, žinoma, nusvėrė svarstykles aktorės naudai, pabrėžė advokatas.
Lapkritį priimtame sprendime teisėjas Nicolas apie A. Heard pareiškė: „Tai, kad ji paaukos 7 mln. dolerių labdarai, verčia abejoti, ar taip elgtųsi finansinės naudos siekiantis asmuo“. J. Deppo advokato teigimu, „jeigu „tiesa“ apie labdarą būtų buvusi žinoma teismo metu, teisėjo sprendimas galėjo būti ir kitoks“.

NGN atstovaujantis Adamas Wolanski raštiškame pareiškime teigia, kad nauji J. Deppo „turimi įrodymai“ paremia teoriją, jog „A. Heard yra pinigų medžiotoja“. Nepaisant to, jis tvirtina, kad tokie įrodymai nėra nauji, nes juos „buvo galima gauti ir anksčiau“.

J. Deppas teisinių veiksmų prieš NGN ėmėsi 2018 metų birželį dėl publikacijos „The Sun“, kurią parašė tuomet vyriausiasis jo redaktorius Danas Woottonas. Straipsnyje jis užsiminė apie „nenuginčijamus įrodymus“, kad aktorius skriaudė žmoną.

Savo sprendime teisėjas Nicolas padarė išvadą, kad dvylika iš keturiolikos įtariamų smurto artimoje aplinkoje atvejų, kuriais gindamas rėmėsi NGN, iš tikrųjų įvyko. J. Deppo teisininkai tvirtina, kad teisėjas „tinkamai neįvertino kiekvieno tariamo incidento aplinkybių ir negalėjo paaiškinti, kodėl priėmė tokį sprendimą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)