J. Lopez tikrai padarė įspūdingą atlikėjos karjerą, tačiau ji visame pasaulyje žinoma ne tik dėl to. Ši puertorikiečių kilmės atlikėja, augusi Niujorko Bronkso rajone, taip pat yra verslininkė bei nuomonės formuotoja. Žurnalo „Forbes“ duomenimis, praėjusiais metais jos turto vertė siekė 47,5 mln. JAV dolerių.

Gerbėjus domina ir J. Lopez asmeninis gyvenimas: milijonai žmonių seka kiekvieną detalę apie jos santykius su sužadėtiniu Alexu Rodriguezu. Instagrame J. Lopez turi 131 mln. sekėjų. Ir nors milijonai žmonių ją dievina, per jos spalvingą karjerą būta ne vieno ir ne dviejų žmonių, kurie negalėtų pasakyti apie ją gero žodžio. Štai keletas iš jų.

Vairuotojui atsibodo ją vežioti

Hakobas Manoukianas J. Lopez ir jos tuometinio vyro Marco Anthony vairuotoju pradėjo dirbti 2005 metais, o galiausiai 2011 metų pradžioje tapo jos „asmeniniu apsaugos ir transportavimo vadovu“, skelbia apie garsenybes rašantis naujienų portalas TMZ. Tų metų rugsėjį vyras jau dainininkei nebedirbo, o vėliau pateikė prieš ją ieškinį, kuriame nurodė, jog buvo pažeistos jo sutarties sąlygos ir jis buvo neteisėtai atleistas. Ieškinys buvo pateiktas J. Lopez, jos kompanijai „Nuyorican Productions“ ir jos vadybininkui Benny Medinai.

H. Manoukianas teigė, kad pagal jo susitarimą su J. Lopez per metus jis turėjo uždirbti 72 tūkst. JAV dolerių, o taip pat gauti papildomų išmokų, dėl kurių jo metinis atlyginimas potencialiai galėjo pasiekti ir 200 tūkst. JAV dolerių. Kaip skelbia svetainė E!, vyras teigia papildomų priedų ir apmokėjimo už viršvalandžius negavęs. CNN vėliau pranešė, kad H. Manoukianas teigė dirbęs „netoleruotinomis“ sąlygomis: jam tekdavo per savaitę plušti ilgiau nei po 40 valandų ir jis negalėdavęs net normaliai pavalgyti. Dėl to jam teko išeiti.

Tačiau J. Lopez buvusiam vairuotojui pateikė priešieškinį ir pareikalavo „mažiausiai 20 mln. JAV dolerių žalos atlyginimo“. Ji teigė, kad vairuotojas esą ją šantažavo, reikalavo 2,8 mln. JAV dolerių ir grasino atskleisti privačią informaciją, kurią nugirdo vairuodamas.

Priešieškinyje dainininkė taip pat teigė, kad H. Manoukianas „tapo agresyvus ir piktas“ po to, kai ji atsisakė leisti jam vadovauti ir skirti apsaugos komandos narius filmuojant vieną vaizdo klipą, skelbė „The Hollywood Reporter“.

Galiausiai dainininkės priešieškinys 2012 metų gruodį buvo atmestas ir ji su buvusiu darbuotoju 2013 metų vasarį sudarė taikų susitarimą, tačiau jo sąlygos neskelbiamos.

Atleistas vadybininkas

2003 metų liepos pradžioje J. Lopez atleido savo vadybininką Benny Mediną. Ji taip pat apkaltino jį „pažeidus Kalifornijos Talentų agentūros aktą“ ir pasisavinus jos pinigus. Jis reikalavo „10 mln. JAV dolerių negautų honorarų, plius 10 proc. palūkanų“, skelbė „Billboard“. Kaltinimai rėmėsi tuo faktu, kad B. Medina nebuvo pagal Kalifornijos darbo komisaro biuro reikalavimus licencijuotas talentų agentas. Dėl to atlikėjas gali reikalauti grąžinti bet kokias išmokas, kurios tokiam agentui buvo išmokėtos per metus iki skundo pateikimo. J. Lopez atveju tai sudarė „10 proc. pajamų nuo filmavimosi kine ir televizijoje, 15 proc. nuo honorarų už jos muziką, įrašus, taip pat 10 proc. nuo jos pajamų iš papildomos veiklos, kaip drabužių ir kosmetikos linijų kūrimas“.

B. Medina kaltinimus neigė ir laikraščiui „The Hollywood Reporter“ pareiškė: „Melagingai mane apkaltinusi Jennifer Lopez nori įtraukti mane į ilgą sąrašą žmonių, kuriais ji pasinaudojo ir išmetė, kai iš jų gavo viską, ko norėjo. Aš ginsiuosi nuo šio melo ir išsireikalausiu iš jos kiekvieną dolerį, kuris man priklauso“.

Tačiau jau po mažiau nei dviejų savaičių „The New York Times“ pranešė, kad buvę kolegos „artėja susitarimo link“, o gruodį „Fox News“ paskelbė, kad nesutarimai „jau kuris laikas yra išspręsti“. Vėliau, 2005 metais, J. Lopez vėl pasamdė B. Mediną, kad atgaivintų savo muzikinę karjerą. Nuo tada iki šių dienų jie yra geri draugai ir verslo partneriai.

Scottas Barnesas papasakojo apie laikotarpį, kai santykiai su JLo buvo atšalę

Vizažistas Scottas Barnesas vertinamas už tai, kad sukūrė specialią spindinčią makiažo techniką, kuri tapo išskirtiniu J. Lopez įvaizdžio ženklu. Vėliau toks įvaizdis tapo „amžiaus geidžiamiausiu“. Jiedu dirbo kartu nuo 2000 metų. Ir nors juos sieja ilgametė draugystė, vizažistas atskleidė, kad buvo metas, kai judviejų „meilė buvo atšalusi“.

Laidoje „The Jeff Probst Show“ dalyvavęs vizažo meistras papasakojo, kad vienkart ėmė sklisti gandai, esą jis ir du kiti asmenys nutekino informaciją apie J. Lopez ir M. Anthony planus slapta susituokti. Dėl to dainininkės komanda ėmė S. Barneso šalintis.

„Niekas su manimi nebekalbėjo. Tarsi būčiau sirgęs maru“, – pasakojo jis. Kai paaiškėjo tiesa, kad jis niekam nieko nenutekino ir net nežinojo apie jokius planus, jam paskambino pati J. Lopez ir jam pasakė: „Klausyk, įvyko nesusipratimas. Juk žinai, kad mūsų laukia daug reikalų. Tikrai pasiilgau tavęs ir tiesiog grįžkime prie darbų“.

Nors apie tą incidentą vizažistas kalbėjo labai diplomatiškai, akivaizdu, kad tiesioginio atsiprašymo jis taip niekada ir nesulaukė.

Buvusi asistentė patyliukais perėjo pas konkurentę

Geetanjali Iyer, dar vadinama „Gilly“, ilgą laiką buvo J. Lopez asistentė. Tačiau 2013 metais ji netikėtai išėjo iš darbo, net neinformavusi dainininkės, kad ieškosi kitos vietos. Kaip skelbė „R Online“, G. Iyer pradėjo dirbti Jermaine'ui Dupri, praėjus savaitei po to, kai „jis prisijungė prie Mariah Carey vadybos komandos“. J. Lopez ir M. Carey jau kurį laiką viešai buvo laikomos konkurentėmis, todėl asistentės perbėgimas į priešininkų stovyklą, rodos, įgėlė dar labiau.

Vėliau pasirodė pranešimų, kad tuometinis J. Lopez vaikinas Casperis Smartas mėgo vaikyti J. Lopez personalą. „Casperis visuomet reikalaudavo, kad Jennifer darbuotojai į jį kreiptųsi „pone Smartai“. Jis net reikalavo, kad Gilly nešiotų jam gėrimus“, – sakė vienas šaltinis.

Kadangi J. Lopez nedarė nieko, kad „pastatytų vyruką į vietą“, tai veikiausiai buvo paskutinį lašas, perpildęs asistentės kantrybės taurę.

„Gilly viskas nusibodo ir ji išėjo. Gilly jau kurį laiką ieškojosi naujo darbo, ir kai tik Marah pasamdė Jermaine'ą, ji išėjo. Jennifer buvo šokiruota“, – sakė šaltinis.

Nors buvusi asistentė J. Lopez viešai nejuodino, tačiau kas gali būti skaudžiau, negu asmeninės asistentės staigus išėjimas dirbti konkurentams? Ar J. Lopez labai įsižeidė? Neaišku, tačiau 2015 metais buvo paskelbta, kad J. Lopez į sutartį su savo vadybininku B. Medina įtraukė sąlygą, kad šis tuo pat metu negalėtų dirbti ir M. Carey vadybininku.

Ultimatumai J. Lopez neveiksmingi

2003 metais talentų agentūra „Endeavor“ iškėlė J. Lopez ultimatumą, kad arba ji juos palieka, arba ji atleidžia savo vadybininką B. Mediną, kuris esą „reikalauja per daug pastangų“. Tačiau dainininkė žengė visus šokiravusį žingsnį: ji ne tik atleido B. Mediną, bet ir išsiskyrė su „Endeavor“ agentu Patricku Whitesellu bei pasirašė sutartį su konkuruojančia agentūra CAA.

Tuo metu J. Lopez draugavo su Benu Afflecku. P. Whitesellas ilgą laiką atstovavo šiam aktoriui ir, likus keliems mėnesiams iki atleidimo, buvo pradėjęs dirbti ir su J. Lopez. Nors J. Lopez karjera kine jau buvo įgavusi pagreitį, ir ji buvo ilgamečio šios agentūros kliento mergina, „Endeavor“ visgi nusprendė apsunkinti jos padėtį. Ir nors ryšius su šia agentūra nutraukė pati dainininkė, „Endeavor“ viešai leido suprasti, kad ne itin ją vertino, jog dėtų pastangas susitarti, kaip bus dirbama su jos vadybininku.

J. Lopez pasirūpino, kad būtų atleista autografo norėjusi kambarinė?

Kai 2012 metais J. Lopez per pasaulines gastroles koncertavo Vokietijoje, ji apsistojo viešbučio apartamentuose antrajame aukšte, kurį valydavo kambarinė Pray Dodaj. Didelė šios dainininkės gerbėja Pray Dodaj pamėgino gauti J. Lopez autografą, tačiau prie J. Lopez numerio durų jos nepraleido dvi dainininkės asistentės. „Kitą dieną man paskambino valymo kompanija, kurioje dirbau, ir man pranešė, kad J. Lopez pasiskundė dėl mano elgesio. Aš telefonu buvau atleista. Dėl autografo“, – laikraščiui „The Dailt Star“ pasakojo moteris.

Kai ši istorija ėmė cirkuliuoti spaudoje, J. Lopez tviteryje paneigė Pray Dodaj kaltinimus. „Na jau, galvojau, kad jūs mane geriau pažįstate. Aš niekada negalėčiau atleisti žmogaus dėl autografo. Pirmą kartą apie tai išgirdau tviteryje“, – parašė ji.

J. Lopez atstovas vėliau gynė dainininkę ir atkreipė dėmesį į socialiniuose tinkluose skelbiamas nuotraukas, kuriose dainininkė užfiksuota prieš pasirodymą bendraujanti su gerbėjais. TMZ vėliau citavo neįvardintą, bet „J. Lopez artimą“ šaltinį, teigusį, kad neįvardinta valytoja „veržėsi“ į J. Lopez kambarį, tačiau dainininkės apsauga ją išlydėjo dėl saugumo priežasčių.

Viešbučio direktorius vėliau patvirtino šį faktą ir pateisino Pray Dodaj atleidimą. „Ji nesilaikė sutartos tvarkos ir pažeidė mūsų svečių privatumą“, – sakė jis.

J. Lopez atstovas brangiai sumokėjo už savo žodžius apie dainininkės komandą

2013 metais kilo klausimų dėl J. Lopez moralės, kai paaiškėjo, kad ji gavo apie 10 mln. JAV dolerių už tai, kad dainavo diktatoriui, skelbė „The Independent“. Laikraštis atkreipė dėmesį į tai, kad Žmogaus teisių fondas ir kiti kritikavo dainininkės sprendimą surengti privatų pasirodymą Turkmėnistano prezidentui Gurbanguly Berdymuchamedovui, kuris kaltinamas ribojantis žodžio laisvę ir įkalinęs žmones, kurie kalbėjo apie šalyje plačiai paplitusią korupciją.

Tuometinis J. Lopez atstovas spaudai Markas Youngas išplatino pareiškimą, kuris sudarė įspūdį, kad dainininkės komanda buvo stebėtinai prastai informuota. „Tai nebuvo vyriausybės remiamas renginys ar politinio pobūdžio renginys“, – pareiškė M. Youngas ir pridūrė, kad „renginį aprobavo jos atstovai“. „Jeigu būtų žinojusi apie kokius nors žmogaus teisių pažeidimus, Jennifer tikrai nebūtų koncertavusi“, – tikino jis.

Tačiau toks pareiškimas neįtikino žmogaus teisių gynėjų. „Human Rights Watch“ direktoriaus pavaduotoja Europai ir Vidurio Azijai Rachel Denber pareiškė, kad J. Lopez komandai nebūtų reikėję labai ilgai ieškoti informacijos apie prieštaringą Turkmėnistano prezidento reputaciją. Jos teigimu, tuo pasidomėti galėjo net pati dainininkė. „Tereikėjo paieškoti informacijos „Google“ apie jų žmogaus teisių pažeidimus“, – sakė ji.

Praėjus dviem mėnesiams po šio skandalo, M. Youngas buvo atleistas iš J. Lopez komandos.

Apie J. Lopez negerai atsiliepia net ir jai netiesiogiai dirbę žmonės

J. Lopez vienoje savo dainoje dainuoja, kad „tegu jūsų neapgauna mano deimantėliai, aš vis dar esu ta pati paprasta mergina iš kvartalo“. Tačiau jau ne vienerius metus sklando kalbos, kad dainininkė iš tiesų yra gana pasipūtusi. Pavyzdžiui, „The Daily Star“ kartą skelbė, kad vieni rangovai buvo pasamdyti atlikti remontą dainininkės namuose, ir jiems iš karto buvo nurodyta, kad tiesiogiai kreiptis į tarptautinę žvaigždę yra draudžiama.

„Ji aiškiai leido suprasti, kad jei kuris nors iš rangovų, vairuotojų ar aptarnaujančio personalo užmegs su ja tiesioginį akių kontaktą ar bandys su ja kalbėtis, jai tai tikrai nepatiks“, – bulvariniam laikraščiui sakė vienas šaltinis.

„Ji nekalba su pardavėjais, restoranų ar viešbučių darbuotojais, net su skrydžio palydovais. Ji bendrauja tik per savo asistentes“, – sakė šaltinis.

Tą patvirtino ir vienas „United Airlines“ skrydžio palydovas. „Aš paklausiau jos, ką galėčiau jai pasiūlyti atsigerti, bet ji elgėsi taip, tarsi manęs ten nebūtų, – pasakojo jis. – Ji atsisuko į savo asmeninę asistentę ir pasakė: „Prašau, pasakyk jam, kad noriu dietinės kolos su žaliąja citrina“. Ji į mane net nepažvelgė.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)