Nors šiai šeimai priklauso apie 15 tūkst. giminaičių, iš tikrųjų didžiąją dalį turto valdo tik 2 tūkst. asmenų. Šie pagrindiniai žmonės priklauso „Saudų rūmams“. Jų turtai ėmė augti XVIII amžiuje, kai šiuos rūmus pradėjo valdyti karalius Abdulazizas bin Saudas.

Vargiai ką nors nustebintų tas faktas, kad pagrindinis Saudo Arabijos karališkosios šeimos pajamų šaltinis yra naftos gavyba. Karališkoji šeima kontroliuoja valstybinę naftos kompaniją „Saudi Aramco“. Saudo Arabija turi antrus pagal dydį patvirtintus naftos išteklius ir yra didžiausia naftos gavybos šalis pagal per dieną išgaunamą naftos kiekį. Štai, kas padėjo šalies karališkajai šeimai sukurti turtingiausią imperiją pasaulyje. Palyginimui, britų karališkosios šeimos turtas vertinamas „tik“ 88 mlrd. JAV dolerių.

Pagrindinius šios imperijos turtus valdo karalius Salmanas bin Abdul Azizas Al-Saudas, jo sosto įpėdinis kronprincas Mohammadas bin Salmanas ir karaliaus sūnėnas princas Alwaleedas bin Talalas.

Ekstravagantiški Saudo Arabijos karaliaus rūmai

Saudo Arabijos karališkoji šeima stengiasi daug informacijos apie savo turtus neskelbti. Tačiau žinoma, kad karaliui Salmanui priklauso mažiausiai ketveri ištaigingi rūmai. Vienuose jų – Murabbos rūmuose – yra 32 kambariai ir septyni vidiniai kiemai. Šiuo metu čia niekas negyvena, nes tai yra istorinis pastatas, o pats karalius gyvena kituose prabangiuose rūmuose.

Antrieji jam priklausantys rūmai yra Al Yamamois rūmai, kurie yra dar įspūdingesni už pirmuosius savo architektūra. Juose yra apie 400 kambarių. Rijade stovintys ištaigingai išpuošti rūmai taip pat yra pagrindinė karališkoji būstinė.

Dar vieni karaliui priklausantys rūmai yra Ergos rūmai. Šie rūmai garsėja savo įspūdingomis mozaikomis puoštomis grindimis, unikaliais raižiniais ant aukštų lubų ir masyviomis sienomis.

Karalius Salma Bin Abdulaziz, karališkuosiuose rūmuose, Saudo Arabijoje, Rijade

Išskirtinės kronprinco jachtos, pilis ir meno kūriniai

Saudo Arabijos sosto įpėdinis Mohammadas bin Salmanas stengiasi neatsilikti nuo savo tėvo. Jam pačiam priklauso 300 mln. JAV dolerių vertės pilis Prancūzijoje. Ji yra laikoma vienu brangiausių namų pasaulyje. Prancūziško stiliaus statinys taip pat yra labai šiuolaikiškas, čia įrengti teniso ir skvošo kortai.

Pilis stovi maždaug 20 hektarų žemės plote, kur taip pat yra fontanų, prabangių sūkurinių vonių ir didžiulis baseinas. Pilyje yra mažiausiai dešimt kambarių, kurių kiekvieno plotas siekia apie 4500 kvadratinių metrų. Pilyje taip pat įrengtas naktinis klubas, šiuolaikinė garso sistema, vyno rūsys.

Saudo Arabijos sosto įpėdiniui taip pat priklauso ir superjachta „Serene“, kuri yra laikoma viena brangiausių pasaulyje. Ji kainavo apie 500 mln. JAV dolerių, ir joje gali apsistoti iki 24 žmonių bei maždaug 52 įgulos nariai. Joje įrengta sūkurinė vonia, kad princas ir jo svečiai kruizų metu galėtų atsipalaiduoti. Laive taip pat įrengtos dvi nusileidimo aikštelės sraigtasparniams ir sraigtasparnių angaras, todėl princas bet kada gali atskristi ir išskristi.

Kronprincas taip pat yra aistringas meno mėgėjas. Jam priklauso Leonardo da Vinci nutapytas paveikslas „Salvator Mundi“ („Pasaulio gelbėtojas“), kurį jis nusipirko per slaptą aukcioną už 450 mln. JAV dolerių. Tačiau tokių pirkinių tikrai neįmanoma ilgai išlaikyti paslaptyje.

Nors princas Alwaleedas bin Talalas yra karaliaus sūnėnas, jo turtai yra didesni nei sosto įpėdinio. Karaliaus sūnėnas labiau domisi nekilnojamuoju turtu ir jį labiau domina viešbučiai, o ne rūmai. Jam priklauso prabangiausi pasaulio viešbučiai, įskaitant „The Four Seasons“, „Monte Carlo Grand Hotel“ Monake, prabangus viešbutis Seišeliuose ir „Savoy Hotel“ viešbutis Londone.

Bet tai dar ne viskas... Jam taip pat priklauso treji rūmai Saudo Arabijoje. Vieni iš jų vadinami Karalystės rūmais ir yra vertinami apie 130 mln. JAV dolerių. Jo turtų kolekcijoje taip pat yra rūmai ir parkas „Kingdom Resort“ bei privatus lėktuvas „Boeing 747-400“. Be to, kad jis turi įspūdingų ir masyvių papuošalų, jam taip pat priklauso keli brangakmeniais inkrustuoti automobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)