T. Phillipsas įsitikinęs, jog interviu metu nebuvo nepaminėtas svarbus faktas iš Harry praeities - pora skundėsi, jog prieš gimstant jų pirmagimiui Archie, karališkuosiuose rūmuose buvo svarstoma, kokio tamsumo bus mažylio oda. Tačiau akivaizdžiai dėl to įsižeidusi pora turbūt pamiršo apie ankstesnį princo elgesį ir jo paties skandalingus pasisakymus apie rasę.

Trevoras Phillipsas mano, kad Oprah Winfrey turėjo paklausti Harry ir Meghan Markle apie ankstesnį princo elgesį, kurį taip pat būtų galima palaikyti rasistiniu.

Sasekso kunigaikščiui ir kunigaikštienei apkaltinus karališkąją šeimą rasizmu, Jungtinės Karalystės (JK) kilminguosius ištiko krizė. Tiesa, Harry brolis princas Williamas šį kaltinimą kategoriškai neigia, skelbia dailymail.co.uk.

Bakingamo rūmai stengiasi užtildyti kritikus, Harry ir M. Markle pareiškus, kad kunigaikštienė tapo rasizmo auka ir susidūrė su beširdišku elgesiu, kai buvo dirbanti karališkosios šeimos narė.

Harry ir Meghan Markle interviu

Bakingamo rūmai pamėgino sureaguoti į interviu su garsiąja televizijos laidų vedėja O. Winfrey metu mestus kaltinimus ir išplatino pareiškimą, kurį kritikai pavadino „šaukštais po pietų“.

Visgi 2005-aisiais jaunasis Harry pats sukėlė nemenką skandalą, kai, būdamas vos 20-ies metų amžiaus, į vakarėlį atėjo apsivilkęs nacių uniformą, įskaitant raištį su svastika ant rankovės. Tada princo poelgį pasmerkė politikai ir žydų žmogaus teisių gynimo organizacijos.

Pasirodžius nuotraukoms, Harry tuomet atsiprašė už „neapgalvotai pasirinktą kostiumą“.

Negana to, 2006 m. Harry buvo nufilmuotas vadinantis azijietį kareivį užgauliu žodžiu „paki“. Vaizdo medžiaga buvo paviešinta po trejų metų. Princas vėl atsiprašė už tokį įžeidimą.

Dabar buvęs „Daily Telegraph“ redaktorius Charlesas Moore’as atskleidė, kad rašytojas ir buvęs politikas T. Phillipsas su juo susisiekė ir panoro išsakyti savo nuomonę apie skandalingąjį interviu su O. Winfrey.

Savo skiltyje žurnale „The Spectator“ C. Moore’as pacitavo iš T. Phillipso gauto el. laiško ištrauką: „Būtų buvę labai įdomu išgirsti porai adresuotą klausimą, ar jiedu aptarė Harry elgesį praeityje. Harry ir Meghan būtų labai išėjęs į naudą atviras pasakojimas, ką jie mano apie princo jaunystės išdaigas.“

Paskui C. Moore’as pateikė savo komentarą: „Taip, Harry galėjo padėti jauniems baltaodžiams vyrams išvengti nemalonumų, nes rasės klausimai yra labai opūs.“

Savo el. laiške T. Phillipsas pridūrė: „Tik jeigu Meghan apskritai žino jo praeitį, nes ji atrodo labai prastai informuota apie šeimą, už kurios nario ištekėjo, nors tai yra garsiausias ir daugiausia žiniasklaidos dėmesio sulaukiantis klanas istorijoje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)