Ketvirtasis serialo sezonas apima laikotarpį nuo 1977 metų iki 1990 metų. Princas Charlesas (vaidinamas Josho O‘Connoro) ir princesė Diana (jos vaidmuo teko Emmai Corrin) susituokė 1981 metų liepą, o 1995 metais oficialiai išsiskyrė. „The Crown“ vaizduoja jų romaną ir santuokos griūtį. Į klausimą, ar princas Charlesas kada nors mylėjo Dianą, bando atsakyti express.co.uk.

Scenaristo Peterio Morgano kuriamo serialo „The Crown“ veiksmas vyksta tikra istorinių įvykių fone. Jis unikalus tuo, jog P. Morganas istorinę tiesą sumaišė su menu ir pateikė išskirtinę britų karališkosios šeimos gyvenimo versiją.

„Labai stengėmės viską padaryti kuo geriau ir tiksliau, tačiau neklysta tik tie, kurie nieko nedaro. Kartais tenka dėl meninio efekto aukoti faktų tikslumą“, – yra sakęs scenarijaus autorius.

Karališkosios šeimos ekspertė Marlene Koening nesutinka su tokias teiginiais ir turi savo nuomonę dėl serialo tikslumo: „Tai meninis pasakojimas apie gyvus ir mirusius asmenis“.

Seriale rodomi momentai, kai Charlesas ir Diana atrodo laimingai vedę. Tą patį galima pasakyti ir apie tikrą šios poros gyvenimą.

Pora susilaukė dviejų sūnų: 1982 metų birželį gimė pirmagimis princas Williamas, o 1984 metų rugsėjį ir antrasis sūnus Harry. Tik santykiai pradėjo klibėti netrukus po vestuvių. Tiesą sakant, iš karto po sužadėtuvių, o gal net anksčiau.

Kai vienas žurnalistas dar per sužadėtuves pastebėjo, kad pora atrodo labai įsimylėjusi, Diana suskubo patikinti, kad, „žinoma, jie labai įsimylėję". Tik Charlesas nebuvo toks jausmingas. Velso princas tik nejaukiai nusijuokė ir pridūrė: „Kad ir ką ta meilė reikštų“.

Devinto XX amžiaus pabaigoje Charleso ir Dianos santuoka pradėjo griūti – tiek viena, tiek kita pusė mezgė romantinius santykius už šeimos ribų. Charlesas atnaujino ryšius su buvusia mylimąja Camilla (seriale ją vaidina Emerald Fennel), o Diana romantiškai leido laiką su majoru Jamesu Hewittu.

Remiantis serialu „The Crown“ susidaro įspūdis, kad vienintelė moteris, kurią mylėjo Charlesas, yra Camilla Shand Parker Bowles – dabartinė Kornvalio kunigaikštienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)