68 metų karalius savo mylimąją Sineenat Wongvajirapakdi karūnavo per jos 36-ąją gimtadienį. Visai neseniai internete pasirodė daugiau nei tūkstantis „itin atvirų“ karaliaus meilužės nuotraukų.

Derančiais šviesiai mėlynais kostiumais vilkinti pora buvo užfiksuota per budistinę ceremoniją Bankoke. Tada visi pradėjo spėlioti, kur dingo karaliaus sutuoktinė, 42 metų karalienė Suthida. Paskutinį kartą ji buvo matyta gruodžio 28 dieną.

Maha Vajiralongkorn ir Sineenat Wongvajirabhakdi

Sineenat taip pat buvo patikėtos ir kelios viešos karališkos pareigos ir vaidmenys, o tai sukėlė dar vieną apkalbų laviną.

Ir tada įvyko tai, ko niekas nesitikėjo - buvusi skrydžių palydovė Suthida pirmą kartą po pauzės pasirodė viešumoje kartu su vyru, už kurio ištekėjo 2019 metais.

Maha Vajiralongkorn ir Suthida Vajiralongkorn

Buvęs Tailando diplomatas Pavinas Chachavalpongpunas sako, kad „Karaliaus širdis visgi priklauso Sineenat“.

„Akivaizdu, kad ji mylimiausia jo palydovė“, – „South China Morning Post“ pareiškė jis.

Sineenat Wongvajirapakdi

Tačiau neseniai naujoji karalienė Sineenat atsidūrė nuogybių skandalo epicentre. Nuo 2012 iki 2014 metų buvo padarytos 1443 atviros karaliaus mylimosios nuotraukos, kai kurios itin pikantiškos. Be to, ji keliems mėnesiams buvo dingusi iš visuomenės akiračio, iš jos dėl „neištikimybės“ ir konkurencijos su karaliaus žmona Suthida buvo atimti titulai.

Tailando karališkieji rūmai tvirtina, kad ji buvo nubausta už norą „prilygti pačiai karalienei“. Nepaisant to, vėliau Sineenat visus jai priklausiusius titulus atgavo.

Kol kas oficialaus patvirtinimo, kad Sineenat suteiktas karalienės titulas, negauta.

Informacija apie Tailando monarchiją griežtai saugoma įstatymų, o tai reiškia, kad bet kokia kritika karališkajai šeimai gali grėsti iki penkiolikos metų laisvės atėmimo. Suthida – jau ketvirtoji Tailando karaliaus Vajiralongkorno žmona. Karaliaus, dar žinomo kaip Rama X, turtas vertinamas 24-32 milijardų svarų.

Maha Vajiralongkorn

Trys ankstesnės jo žmonos arba buvo priverstos gyventi tremtyje, arba sulaukė didelio viešo pažeminimo.

Karalius savo pirmąją žmoną, princesę Soamsawali Kitiyakara, vedė 1977 metais, pora susilaukė dukters – princesės Bajrakitiyabha.

Bet tai nebuvo laiminga sąjunga, Vajiralongkornas užmezgė romaną su aktore Yuvadhida Polpraserth, su kuria vėliau susilaukė penkių vaikų.

Nepaisydama nuolatinių prašymų, princesė Soamsawali atsisakydavo skirtis su vyru. Galiausiai jam pavyko išsiskirti 1993 metais, įrodžius, kad santuoka žlugo dėl jo žmonos kaltės. Net jeigu ir taip, jo pirmoji žmona ir toliau vaidina svarbų vaidmenį karališkuose renginiuose.

Dar būdamas princas, Vajiralongkornas susituokė su moterimi, su kuria jį daugiau nei penkiolika metų siejo romanas ir penki vaikai, tik vedyboms bepritarė jo karalienė motina.

Praėjus vos dvejiems metams po vestuvių, Yuvadhida Polpraserth kartu visais poros vaikais persikėlė į Jungtinę Karalystę. Princui tai labai nepatiko.

Persiutęs Tailando princas visuose rūmuose iškabino plakatų, kuriuose kaltino savo žmoną neištikimybe. Galiausiai pagrobė savo dukrą ir parsivežė ją kartu į Tailandą. Vėliau ji paskelbta princese, o buvusi dabartinio karaliaus sutuoktinė neteko savo karališkųjų titulų ir dabar su kitais vaikais gyvena Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Trečioji Maha Vajiralongkorno žmona buvo Srirasmi Suwadee, kuri princui dirbo nuo 1992 metų. Santuoka nuo visuomenės buvo slėpta ketverius metus, galiausiai tiesa paaiškėjo 2005 metais.

Srirasmi pagimdė sūnų, princą Dipangkorn Rasmijoti. Tais pačiais metais jai suteiktas princesės titulas, o sutuoktinis žadėjo, kad jo meilės nuotykiai jau praeityje. Praėjus devyneriems metams, dabartinis Tailando karalius panoro iš savo žmonos atimti visus titulus ir privilegijas, argumentuodamas kaltinimais korupcija.

Netrukus savo karališkojo statuso atsisakė ir pati Srirasmi, santuoka nutrūko. Jai buvo išmokėta 4,4 mln. eurų kompensacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)