Be to, M. Markle dažnai pro ašaras dėstė apie Bakingamo rūmų elgesį – jos minčių apie savižudybę ignoravimą, karališkosios šeimos narių „susirūpinimą“ dėl jos sūnaus Archie odos spalvos, taip pat apie tai, kas iš tiesų įvyko tarp jos ir Kate Middleton.

Didžiausio atgarsio susilaukusias interviu akimirkas, atskleidžiančias tikrąjį monarchijos veidą, pateikia vulture.com.

1. Minčių apie savižudybę apimtai M. Markle Bakingamo rūmai atsisakė suteikti pagalbą

M. Markle atskleidė, kad 2019-ųjų sausį, kai jau laukėsi sūnaus Archie, ją buvo apėmusios mintys apie savižudybę. Tą paskatino Didžiosios Britanijos žiniasklaidos elgesys – puolimas, neigiamas ir tikrovės neatitinkantis Sasekso kunigaikštienės vaizdavimas.

„Aš paprasčiausiai nemačiau išeities. Sėdėdavau naktimis ir negalėdavau suvokti, kaip viskas pakrypo tokia linkme. Man atrodė, kad visa tai vyksta tiesiog todėl, kad aš kvėpuoju. Tuo metu aš tikrai labai varžiausi papasakoti apie tai Harry‘iui, man buvo gėda jam prisipažinti tokius dalykus, ypač todėl, kad puikiai žinojau, kokią netektį jam teko išgyventi. Tačiau taip pat žinojau, jog jei neišsipasakosiu, aš paklusiu savo mintims. Tiesiog nebenorėjau gyventi. Tai buvo labai aiški, tikra ir bauginanti mintis, kuri manęs neapleido“, – kalbėjo M. Markle. Mintis apie savižudybę ji apibūdino kaip „labai aiškias“ ir „sistemingas“ – tai nebuvo „kažkokia abstrakti idėja“.

Kai visišką Harry‘io palaikymą užsitikrinusi M. Marklė kreipėsi tiek į „instituciją“ (karališkuosius rūmus), tiek į karališkųjų rūmų žmogiškųjų išteklių skyrių prašydama pagalbos dėl savo psichinės sveikatos būklės, jai buvo atsakyta. Taip nutiko po to, kai ji „labai drovėjosi“ papasakoti Harry‘iui apie ją užvaldžiusias mintis dėl savižudybės, turėdama omenyje, „kokią didžiulę netektį“ Harry‘iui jau teko išgyventi, kai žuvo jo mama.

„Aš pasakiau, kad man reikia kažkur kreiptis pagalbos, paaiškinau, jog niekados anksčiau taip nesijaučiau, todėl man reikia į kažką kreiptis. Bet man buvo atsakyta, kad to padaryti negaliu – toks elgesys būtų netinkamas institucijai.

Man pasakė: „Mes jus palaikome, tačiau negalime nieko padaryti, kad jus apsaugotume, nes nesate apmokama institucijos darbuotoja“, – prisiminė Meghan.

Ji viliasi, kad pasidalinimas šia istorija padės žmonėms geriau suvokti jos psichinės sveikatos bėdas. „Jūs nė neįsivaizduojate, ką man teko išgyventi“, – tikino Sasekso kunigaikštienė.

2. Kate Middleton pravirkdė Meghan Markle prieš pat jos vestuves

M. Markle paneigė gausybę žiniasklaidos pranešimų, kuriuose buvo teigiama, kad ji pravirkdė K. Middleton dėl vestuvėms skirtos princesės Charlotte suknelės. Šie pranešimai pasirodė prabėgus kuriam laikui po karališkųjų vestuvių. M. Markle teigimu, viskas buvo atvirkščiai.

„Iš tiesų ji pravirkdė mane. Tai išties užgavo mano jausmus. Pasakoju tą ne todėl, kad norėčiau kažką sumenkinti ar paminėti blogu žodžiu – juk ta vestuvių savaitė buvo sudėtinga visiems. Ji buvo dėl kažko nusiminusi, tačiau pasielgė atsakingai ir atsiprašė. Ji man atsiuntė gėlių ir atsiprašymo raštelį. Ji padarė tą patį, ką padaryčiau ir aš, jei suprasčiau, kad kažką įskaudinau. Ji paprasčiausiai prisiėmė atsakomybę“, – paaiškino M. Markle. Ji K. Middleton pavadino „geru žmogumi“ ir pridūrė, kad žiniasklaida „panašu, labai norėjo kurti pasakojimą apie heroję ir blogiukę“.

3. Nepaisant karališkojo protokolo, Archie nebuvo pasiūlytas princo titulas ar „apsauga“

Kai 2019-ųjų gegužę gimė Archie, iš žiniasklaidoje vyravusių kalbų apie jo vardą (pilnas mažylio vardas yra Archie Harrisonas Mountbattenas-Windsoras) buvo galima spręsti, kad M. Markle ir princas Harry‘is, siekdami, jog jų sūnus gyventų „normalų“ gyvenimą, atsisakė garbės suteikti jam oficialų titulą. Visgi dabar M. Markle tvirtina, kad jiems apskritai niekados nebuvo suteikta galimybė patiems savarankiškai apsispręsti.

„Kai laukiausi, buvo sakoma, kad norima dėl Archie pakeisti taisykles. Jie neturėjo teisės to atimti. Jie nenorėjo, kad būsimasis vaikas būtų princas ar princesė. Jam nebuvo numatyta apsauga. Visa tai tęsėsi kelis paskutinius nėštumo mėnesius, niekas nebuvo aišku. Mes nesiekėme, kad jis netaptų princu. Juk jei princo titulas yra saugumą jam užtikrinsiantis dalykas, mūsų sūnus privalėjo būti apsaugotas“, – aiškino M. Markle.

Ji tikina niekados taip ir nesulaukusi jokio tinkamo „paaiškinimo“, kodėl atsisakyta Archie suteikti titulą.

4. Karališkoji šeima „nerimavo“ dėl Archie odos spalvos

M. Markle perpasakojo pokalbį tarp princo Harry‘io ir reikšmingų karališkosios šeimos narių, įvykusį tada, kai ji laukėsi Archie. „Jam buvo pasakyta, kad nerimaujama ir netyla kalbos apie tai, kokia tamsi bus būsimojo vaiko oda“, – prisiminė Sasekso kunigaikštienė.

Spaudžiama O. Winfrey atskleisti, kas Harry‘iui kalbėjo tokius dalykus, M. Markle pareiškė neišduosianti jokių vardų, nes tai galėtų pernelyg „pakenkti“ tų asmenų reputacijai. Vėliau interviu metu princas Harry‘is patvirtino, kad toks pokalbis iš tiesų įvyko, tačiau leisti į detales jis nepanoro: „Aš niekados neatskleisiu vardų ir kitų niuansų. Tačiau tuo metu jaučiausi nejaukiai ir buvau kiek sukrėstas“.

5. M. Markle niekada nejuto Bakingamo rūmų „apsaugos“

Kaip jau buvo užsimenama trumpame pristatomajame vaizdo įraše, interviu metu M. Markle patvirtino, kad karališkieji rūmai siekė ją nutildyti ir nenorėjo, jog ji viešai pasakotų, kas iš tiesų vyksta. Pasak Meghan, visa tai prasidėjo dar 2016-aisiais, kai tik užsimezgė poros santykiai.

„Aš visados vertinau nepriklausomybę. Aš visados atvirai reiškiau savo mintis ir požiūrį, ypač moterų teisių atžvilgiu. Tokia yra liūdna pastarųjų ketverių metų ironija: juk aš taip ilgai raginau moteris netylėti“, – dėstė M. Markle.

Kunigaikštienė tvirtino, kad Bakingamo rūmai atsisakė leisti jai, Harry‘iui ar jos draugams atsakyti į bet kokias žiniasklaidos užklausas, galima buvo tik paaiškinti, jog jokių komentarų nebus. Galiausiai, kai jiedu susituokė ir pamatė, kaip rūmai elgiasi su kitais karališkosios šeimos nariais, pasidarė „vis sunkiau su tuo susitaikyti“.

„Kai visa padėtis ėmė iš tiesų smarkiai prastėti, aš suvokiau, kad ne tik aš pati nesu apsaugota, bet ir jie patys yra pasirengę meluoti, siekdami apsaugoti kitus karališkosios šeimos narius. Jie nenorėjo sakyti tiesos, kad apsaugotų mane ir mano vyrą“, – kalbėjo M. Markle.

6. Princas Charlesas neatsiliepia į Harry skambučius

Būsimasis Jungtinės Karalystės karalius princas Charlesas, likus kelioms dienos iki porai paskelbiant apie pasitraukimą iš vyresniųjų karališkosios šeimos narių pareigų 2020 metų sausį, nutraukė bendravimą su jaunesniuoju sūnumi.

Harry prisipažino, jog, prieš apsisprendžiant, buvo trys pokalbiai su karaliene Elžbieta II ir du pokalbiai su tėvu, tada Charlesas ir nurodė pageidavimą bendrauti raštu.

„Tada ir perėmiau reikalus į savo rankas. Supratau, kad turiu tai padaryti – turiu tai padaryti dėl savo šeimos. Tai nieko nestebina. Labai liūdna, kad teko taip toli nueiti, bet neturėjome kito pasirinkimo. Turėjome pasirūpinti savo psichine būkle. Turėjau tai padaryti dėl savo žmonos, dėl Archie, nes jutau, kad viskas krypsta negera linkme“, – pasakojo Harry.

Kalbėdamas apie dabartinius santykius su tėvu, Harry teigia esąs nusivylęs ir dar teks „labai pasistengti“. „Jaučiuosi nusivylęs, nes juk jis pats patyrė kažką panašaus. Jis žino, koks tai didžiulis skausmas, juk Archie jo anūkas. Kad ir kaip ten bebūtų, visada jį mylėsiu. Nutiko labai daug skausmingų dalykų. Bet ir toliau vienas iš mano prioritetų bus bandymai pataisyti mūsų santykius“, – kalbėjo Harry. Jis pridūrė, kad „turėjo paaiškinti“ Charlesui ir kitiems karališkosios šeimos nariams savo sprendimą atsitraukti nuo karališkųjų pareigų.

7. Didžiausia Meghan nuoskauda – tikėjimas, kad Bakingamo rūmai ją apsaugos

Kai Oprah paklausė Meghan, ar ji turi su karališkąja šeima susijusių nuoskaudų, princo Harry žmona plačiau papasakojo, kaip jautėsi supratusi, kad niekas jos neapsaugos.

„Didžiausia nuoskauda ta, kad tikėjau jų žodžiais, melais, kai žadėjo mano apsaugoti. Gailiuosi tuo patikėjusi, nes, jeigu būčiau anksčiau tai pamačiusi, atėjusi į protą, būčiau galėjusi dėl savęs padaryti daugiau. Tik neturėjau to pamatyti, neturėjau suprasti. O dabar esame kitoje pusėje, mes ne tik išgyvenome, bet ir klestimi. Stebuklas. Dabar galiu pasakyti, kad viskas, ko tikėjausi ir ko norėjau, išsipildė“, – kalbėjo M. Markle.

8. Meghan Markle atskleidė, kad ji ir princas Harry iš tiesų slapta susituokė likus trims dienoms iki oficialių karališkųjų vestuvių

Prieš didžiulio dėmesio visame pasaulyje sulaukusią karališkųjų vestuvių ceremoniją Meghan Markle ir princas Harry turėjo savo privačią šventę, per kurią oficialiai tapo vyru ir žmona.

Per interviu Oprah Winfrey Meghan atskleidė, kad ji su princu Harry slapčia susituokė likus trims dienos iki oficialios ceremonijos Vindzorų pilies šv. Jurgio koplyčioje 2018 metų gegužės 19 dieną.

Ji teigia, kad porą slapčiomis sutuokė Kenterberio arkivyskupas poros namų kieme.

39 metų M. Markle taip pat pasidalino ir keliomis detalėmis apie vestuves, kurias visame pasaulyje stebėjo milijonai žmonių.

„Labai daug apie tai galvojau, nes tai buvo kažkokia neįtikėtina patirtis, tarsi buvau atsiskyrusi nuo savo kūno. Tik taip galiu apibūdinti tai, kas vyko. Naktį prieš kietai miegojau, o tai nemenkas stebuklas. Pabudusi ėmiau klausytis dainos „Going to the Chapel“.

Norėjau, kad viskas būtų šviesu ir šventiška, juk tai mūsų diena – visgi tiek aš, tiek Harry supratome, kad tai ne mūsų diena. Tai buvo diena, suplanuota ir skirta visam pasauliui“.

Sasekso kunigaikštienė taip pat prisipažino, kad šiai santuokai ryžosi būdama „naivi“.

„Užaugau beveik nieko nežinodama apie karališkąją šeimą. Namuose apie tai nekalbėdavome. Tai nebuvo tema, kuria labai domėjomės“, – prisipažįsta M. Markle.

Paklausta, ar, ėmusi bendrauti su Harry, daugiau pasidomėjo karališkąja šeima, ji atsakė: „Nedariau jokių tyrimų. Niekada neieškojau informacijos apie savo vyrą. Tiesiog nejutau poreikio tą daryti“, – teigia M. Markle.

Ir pabaigai... Pora atskleidė, jog laukiasi mergaitės. Jau galima lažintis, ar jos pirmas ar antras vardas bus Diana.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (418)