Laidoje Harry pasakojo, kaip jie su Meghan tvarkėsi su žiniasklaidos dėmesiu tuo metu, kai dar oficialiai atstovavo karališkajai šeimai ir atlikdavo savo visuomenines pareigas. Sasekso kunigaikščiai nusifilmavo išskirtiniame dviejų valandų trukmės interviu. Interviu metu Harry sakė bijantis, kad nepasikartotų istorija (turėdamas omenyje savo motiną princesę Dianą).

Harry – ne vienintelis karališkosios šeimos sutuoktinis, nerimaujantis, kad nebūtų pažeistas žmonos privatumas. Draugystės su princu Williamu pradžioje Kate nuolat persekiojo paparacai, kas stipriai supykdė Williamą.

Apie britų karališkąją šeimą rašanti Marcia Moody savo knygoje „Kate: A Biography“ („Kate biografija“) pasakoja apie 2005 m. incidentą, kai princas Williamas pateikė skundą prieš paparacus.

Pora neseniai buvo baigusi St. Andrews universitetą, Kate pratinosi gyventi Londone.

M. Moody knygoje rašoma: „Spalį Kate nufotografavo autobuse, važiuojančią į pokalbį dėl darbo. Buvo argumentuojama, kad fotografavimas autobuse nesiskiria nuo fotografavimo einant gatve ar apsipirkti su mama, vis tik šį kartą buvo didžiulis skirtumas, nes fotografas visą dieną sekė Kate. Williamas aptarė šį klausimą su Kate ir jos tėvu, o vėliau laikraščio redaktoriams buvo išsiųstas įspėjimas ir nurodyta neviešinti Kate privataus gyvenimo.

Laiško turinys išliko konfidencialus, tiesa, 2007 m. poros draugai sakė „Daily Telegraph“, kad princas buvo piktas, stipriai įtūžęs.

M. Moody rašė: „Williamas nuo seno nepasitikėjo paparacais ir netgi pradėjo analizuoti sudėtingus privatumo klausimus apibrėžiančius įstatymus, siekdamas išsiaiškinti, kaip geriausia apsaugoti savo merginą.“

Tiek Williamas, tiek Harry nepasitikėjo paparacais dėl to, kas nutiko jų motinai, ypač dėl to fakto, kad jie vijosi jos automobilį jos žūties vakarą.

Princas Williamas daug domėjosi 2004 m. Monako princesės Karolinos laimėta byla. Tada vokiečių žurnalistams neleido publikuoti jos ir jos vaikų nuotraukų.

M. Moody rašė, kad Kembridžo kunigaikštienė gavo patarimų iš princo Williamo, princo Charleso patarėjų, kaip elgtis su paparacais, jai taip pat aiškino, kaip princesė Diana elgdavosi su fotografais.

Taigi, po incidento Kate toliau naudojosi metro, tik jau pasitikėdama savimi.

Kai tais metais vienas fotografas paprašė leisti ją nufotografuoti, ji mandagiai pateikė neigiamą atsakymą.

Tiesa, po dvejų metų Williamui vėl teko įsikišti: per Kate gimtadienį prie jos namų sustojo būrys fotografų, operatorių ir puolė fotografuoti ir filmuoti, kai ji lipo į automobilį.

Princo atstovas spaudai teigė: „Princas Williamas labai nepatenkintas, kad paparacai persekioja jo merginą. Jis labiau už viską nori, kad tai liautųsi. K. Middleton, kaip bet koks privatus asmuo, turi teisę gyventi kasdienį gyvenimą bet kišimosi į jį. Situacija visiems darosi nepakenčiama.“

Panašiai apie Meghan persekiojimą, paparacų priekabiavimą prie jos kalbėjo ir Harry. Filmuoto Harry ir Meghan interviu skamba panaši mintis – kad visiems tai buvo tiesiog nepakeliama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)