Tviskantis papuošalas buvo matyti vaizdo skambučio su sveikatos priežiūros institucijų vadovais metu. Iš Vindzoro pilies kalbėjusi 94-erių metų amžiaus karalienė padarė istorinį įsikišimą į vakcinacijos procesą, pareiškusi, kad nesiskiepyti yra savanaudiška, skelbia dailymail.co.uk.

Elžbieta II atrodė prašmatniai koralų spalvos kambario fone, o deimantinė raganė ryškiai spindėjo ant krūtinės. Šią segę ji gavo 21-ojo gimtadienio proga ir po kelių savaičių ją parodė visam pasauliui, kai su princu Philipu pranešė apie sužadėtuves.

Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas

99-erių metų amžiaus Edinburgo kunigaikštis gydomas ligoninėje jau ne vieną savaitę. Jo būklė apibūdinama kaip „patenkinama, jis reaguoja į gydymą“.

Bėgant metams, karalienė nuostabųjį papuošalą segėjo įvairiomis progomis, įskaitant 2013 m. žirgų lenktynes Epsome, kurių metu princas Philipas buvo pastebėtas besigrožintis sege, bei 2019-aisiais Askote.

Elžbieta II garsėja labai apgalvotai ir sąmoningai pasirenkamais papuošalais bei aksesuarais, todėl akivaizdu, kad pasipuošusi šia sege ji norėjo išreikšti paramą savo vyrui.

Karalienė Elizabeth II

Vaizdo skambučio su Nacionalinės sveikatos tarnybos (NST) pareigūnais, atsakingais už vakcinaciją, metu karalienė paragino abejonių dėl skiepo turinčius žmones „pagalvoti apie kitus, ne tik apie save“.

Elžbieta II tvirtino, kad „visai neskaudėjo“, kai praėjusį mėnesį buvo paskiepyta, ir dabar „jaučiasi apsaugota“. Palyginusi COVID-19 su maru, ji pasidžiaugė, kaip greitai buvo pradėta vakcinavimo programa, padėjusi „tokiam dideliam žmonių skaičiui“.

Aukštesnes pareigas užimantis rūmų darbuotojas atskleidė: „Vyrauja tvirta nuomonė, kad žmonės turi skiepytis, nes tai yra svarbu.“

Monarchei labai neįprasta viešai pareikšti tvirtą poziciją ginčytinu klausimu, nes jos komentarai bus palaikyti savotiška vakcinacijos apimtis didinti raginančių asmenų pergale. NST vakcinacijos programos vadovas sakė, kad tai buvo „nepaprastai svarbus pasitikėjimo votumas“.

Bent vieną vakcinos dozę jau gavo daugiau nei 18 milijonų britų (vienas iš trijų suaugusiųjų). Trečiadienį, vasario 24 d., buvo paskiepyti dar 448 962 šalies gyventojai. Visgi pareigūnai nerimauja, kad „dvejojimas skiepytis“ gali pakenkti vakcinacijos programos veiksmingumui ir netgi sulėtinti karantino apribojimų švelninimą. Remiantis jų apytikriais skaičiavimais, maždaug 15 proc. Jungtinės Karalystės populiacijos nepasiskiepys. Daugiausia skeptikų yra tarp jaunų gyventojų ir etninėms mažumoms priklausančių asmenų.

NST bendradarbiauja su bendruomenių lyderiais ir bažnyčią lankančiais tikinčiaisiais, kad sumažintų nuogąstavimus rengdami seminarus bei klausimų ir atsakymų sesijas.

Naudodama programą „WebEx“, karalienė kalbėjo su keturiais „vyresniaisiais pareigūnais“, atsakingais už skiepijimą vakcinomis nuo COVID-19 Anglijoje, Škotijoje, Velse ir Šiaurės Airijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)