Gordonui Ramziui prireikė operacijos, nes karantino metu bėgiodamas Londone patyrė traumą.

„Dvi savaites vaikščiojau su ramentais, man operavo meniską. Bėgiodamas Richmondo parke pajutau nežmonišką skausmą. Gydytojas apžiūrėjo rentgenogramą ir pasakė: „Jums kelyje – artritas.“ Baisu sustoti, vis tik tam tikru metu teks sulėtinti tempą“, – teigė jis.

Garsusis virtuvės šefas garsėja išskirtiniu fiziniu aktyvumu, karantino metu jis nenorėjo tinginiauti ir pykti ant pasaulio, todėl sportavo. Sportą jis vadina atsipalaidavimu po įtempto darbo grafiko.

G. Ramzis papasakojo ir apie savo bičiulio buvusio futbolininko Davido Beckhamo įspūdingus gabumus konditerijos srityje: „Davidas – mėgėjas skaniai pavalgyti. Pastarąjį kartą gamino man rizotą. Išmoko Milane. Jis dar ir kepa skanius pyragus.“

Virtuvės šefas atskleidė, kad yra kalbėjęs su D. Beckhamu apie bendros laidos maisto tema kūrimą.

Pasak G. Ramzio, D. Beckhamas skiria daug dėmesio puošybos detalėms ir neabejotinai laimėtų, jei dalyvautų laidoje, kurioje varžosi konditeriai, – „Great British Bake Off“.

G. Ramzis prisiminė vieną savaitgalio išvyką į Napos slėnį Kalifornijoje ir pasakojo, kad D. Beckhamas dažnai užeina į šokolado parduotuvę, o paskui ištisomis valandomis preciziškai dekoruoja tortus.

Garsusis šefas taip pat laukia, kol pradės vesti naują žaidimų laidą „Bank Balance“. Nauji projektai jį džiugina, tiesa, pandemijos laikotarpis sudavė ir skaudų smūgį jo verslui.

Pasak šefo, laidų vedėjo, per pandemiją jo apyvarta sumažėjo 57,5 mln. svarų. Jis teigė jaučiantis spaudimą, nes reikia palaikyti darbuotojus, ypač tuos, kurių karjera vos prasidėjo ir kuriems būtina užsidirbti pragyvenimui.

Pats. G. Ramzis karantino metu leido daug laiko su vaikais, važinėjo dviračiai po Londoną ir aplink sodybą Kornvalye.

Jis pabrėžė norintis, kad vaikai suvoktų pinigų vertę ir niekada neperkantis jiems pirmosios klasės lėktuvo bilietų. Du jo vaikai (jis nepatikslino kurie) savanoriavo „Great Ormond Street“ ligoninėje Londone.

Grahamo Nortono pokalbių laidoje G. Ramzis pasakojo, kad, sušvelninus apribojimus, ketina atidaryti dar daugiau restoranų, juo labiau, kad šalies vyriausybė informavo apie planus gegužę leisti atsidaryti restoranams ir barams.

35-is restoranus JK turintis šefas teigė – nors koronavirusas sudavė skaudų smūgį svetingumo industrijai, tačiau jis nusiteikęs optimistiškai ir turi vilčių, kad per Velykas veikla atsinaujins.

Jis vardino pandemijos atimtus džiaugsmus ir atneštus sunkumus: „Kai pagalvoji apie duonos kepimą, smagius pasisėdėjimus su draugais ir artimaisiais – kaip baisu, kad to netekome. Kai pernai liepą vėl atsidarėme, atmosfera buvo įelektrinta, gyva, mums nė nereikėjo muzikos. O paskui vėl užsidaryti buvo sunku.

Gruodį, mėnesį, kai įprastai daugiausia dirbame, atšaukėme 22,5 valandos trukmės rezervacijas, bet iš esmės esu optimistas. Sunku, tačiau ištversime – perkūrėme, pergalvojome ir išanalizavome naujas idėjas, tad, kai atsidarysime po lokdauno, būsime nauji restoranai. Tikimės, kad per Velykas galėsime atsidaryti. Tai būtų tiesiog svajonė.“

G. Ramzis pasakojo, kad idėja naujai BBC žaidimų laidai „Bank Balance“ kilo pavasario karantino metu.

„Sukūrėme per „Zoom“ programą per karantiną pernai metais, komanda dirbo iš įvairių šalies kampelių, aš pats tuo metu gyvenau Kornvalyje. <...> Laidos atmosfera ir aplinka žavi, dalyviai uždavinės man klausimus! Labai įdomu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)