Kai miršta karališkosios šeimos narys, viskas vyksta pagal tikslius planus. Tie planai turi skirtingus kodinius pavadinimus, priklausomai nuo to, kuris karališkosios šeimos narys pasimirė, skelbia dailystar.co.uk.

Šių metų birželio 10 d. princui Philipui sukaks 100 metų, jis – vyriausias karališkosios šeimos narys.

Tikimasi, kad Edinburgo kunigaikštis gyvens dar daugelį metų, vis tik jau suplanuota atsisveikinimo ceremonija, jei jis pasimirtų.

Šio plano slaptas kodinis pavadinimas – „Operation Forth Bridge“, kuris susijęs su geležinkelio linija tarp Edinburgo ir Faifo.

Kaip rašo „Reader’s Digest“, ministras pirmininkas turi aptarti su karaliene, ar ji turi konkrečių pageidavimų dėl pranešimo apie mirtį.

Visas pasaulis sužinos naujieną tik tada, kai Bakingamo rūmai oficialiai ją praneš žiniasklaidai. Tai greičiausiai įvyks po kelių valandų nuo įvykio.

Jei mirtis ištiktų naktį, pranešimas tikėtinas 8 val. ryto. Jungtinėje Karalystėje būtų paskelbtas nacionalinis gedulas, visos vėliavos būtų pusiau nuleistos. Tuo metu karalienė nedalyvautų jokiuose valstybės valdymo reikaluose.

Kadangi Edinburgo kunigaikštis yra karalienės sutuoktinis, jo šermenys vyks pagal oficialų protokolą.

Manoma, kad princas Philipas nenorėtų didelio šurmulio – kad jo kūnas būtų pašarvotas Vestminsterio abatijoje, o vėliau palaidotas Šv. Jurgio koplyčioje.

Manoma, kad jam patiktų nedidelės, kariško stiliaus šermenys Šv. Jurgio koplyčioje Vindzoro pilyje. Princas Philipas norėtų būti palaidotas Frogmoro kapinaitėse.

Pastaruoju metu turėjęs ne vieną sveikatos problemą karalienės sutuoktinis dalyvauja savo laidotuvių planavime. Jas koordinuoja Bakingamo karališkųjų rūmų aukščiausio rango pareigūno – rūmų valdytojo kabinetas.

Kaip rašoma „The Independent“, sprendžiant iš princo Philipo pageidavimų, jo laidotuvėse dalyvautų tik artimieji, draugai ir Tautų Sandraugos šalių vadovai.

Kas bus kitas karalius?

Princas Philipas šalia karalienės Elžbietos II D. Britalijos soste praleido jau virš 60 metų, tačiau taip ir netapo karaliumi. Kodėl? Šaltinis „The Closer“ turi atsakymą.

Pagal šalies įstatymus, moterims atitenka jų vyrų titulas, tačiau tai negalioja vyrams. Ši taisyklė ir buvo pritaikyta Elžbietos II atveju. Vos gimęs, Filipas iškart tapo princu ir jo gyslomis jau tekėjo karališkasis kraujas. Gimdamas 1921 metais, jis atsinešė Graikijos ir Danijos princo titulą.

Kai jis gavo karaliaus Jurgio VI palaiminimą ir vedė Elžbietą 1947 metais, jam iš mamos senelių pusės atiteko Mountbatteno pavardė.

Susituokęs su Elžbieta, jam taip pat atiteko Edinburgo kunigaikščio titulas. 1957 metais Filipas oficialiais tapo D. Britanijos princu.

Būtent dėl įstatymų, karalienei Elžbietai II mirus, karaliumi taps jųdviejų sūnus princas Čarlzas, o jo žmona Camilla ims vadintis karaliene.

Po jų karaliais taps princas Williamas ir Kate Middleton.

Apie princą Philipą

Bene paskutinį kartą viešame renginyje princas matytas praėjusią vasarą.

Edinburgo hercogas į pensiją išėjo 2017 metais.

Neslepiama, kad po to, kai princas Philipas nusprendė atsisakyti visų karališkųjų pareigų ir viešumoje rodytis rečiau, apie šlubuojančią jo sveikatą girdėti vis dažniau.

Vis dėlto apie jokias rimtas sveikatos problemas oficialiai nėra skelbiama. Žinoma tik tiek, kad Philipas iki šiol laikosi sveikuoliško režimo.

Princas Philipas gimė Graikijoje, graikų ir danų karališkoje šeimoje, tačiau iš Graikijos jo tėvai išvažiavo, kai princas dar buvo kūdikis.

Išsilavinimo princas Philipas siekė Prancūzijoje, Vokietijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Bendrauti su būsima savo žmona Elizabeth Philipas pradėjo kai šiai buvo vos trylika. Pirmą kartą jie susitiko 1934 metais.

Philipas ir Elžbieta – trečios eilės pusbroliai. Jų proseneliai buvo tie patys – karalienė Viktorija ir princas Albertas. Tarpusavyje jų proseneliai buvo pirmos eilės pusbroliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (297)