Jungtinių Arabų Emyratų ambasadoje Londone šalies karališkosios šeimos atstovas išplatino pareiškimą, kuriame tvirtinama, kad 35 metų moterimi „rūpinamasi namuose“, o į viešą gyvenimą „ji sugrįš, kai tik bus tam tinkamas laikas“. Nė princesės nuotraukomis, nei vaizdo įrašais, galinčiais pagrįsti jo teiginius, atstovas nepasidalino.

Latifos tėvas šeichas Mohammedas bin Rashidas al Maktoumas – Dubajaus valdovas ir Jungtinių Arabų Emyratų viceprezidentas.

„Reaguodami į žiniasklaidos skelbiamą informaciją, susijusią su princese Latifa, norime padėkoti visiems, besirūpinantiems jos gerove, nors tie pranešimai ir neatspindi tikrosios situacijos. Princesės šeima patvirtino, kad jos Didenybe rūpinamasi šeimos namuose, kur ją palaiko šeima ir medicinos profesionalai. Jos būklė sparčiai gerėja, viliamės, kad, kai ateis tinkamas laikas, ji sugrįš į viešąjį gyvenimą“, – teigiama pranešime.

Nepaisant pranešimo, susirūpinimas princesės likimu nesumažėjo.

„Mes labai rimtai vertiname žmogaus teisių klausimus ir atidžiai stebime situaciją. Tiek savo sąjungininkų, tiek priešų... Visais atvejais žmogaus teisės yra labai svarbios, prezidentas jas įvardija kaip kertinę mūsų užsienio reikalų politikos vertybę, kitos valstybės iš mūsų tikisi būtent to“, – situaciją komentuoja JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Taip pat vyksta ir „Free Latifa“ kampanija, ją vykdo princesės Latifos draugė Tiina Jauhiainen, 2018 metais jai padėjusi pabėgti iš Dubajaus.

„Nepaskelbėme visko, ką turime, dar turime netgi labai detalios informacijos“, – ketvirtadienį telefonu sakė T. Jauhiainen.

Šią savaitę paskelbtuose slaptu mobiliuoju telefonu darytuose vaizdo įrašuose princesė Latifa teigia esanti „įkaitė“, o vila, kurioje ji laikoma, paversta kalėjimu.

„Nežinau, kada mane paleis, nežinau, kokiomis sąlygomis tai galėtų būti padaryta. Kiekvieną dieną nerimauju dėl savo saugumo ir savo gyvenimo, tikrai nežinau, ar visa tai išgyvensiu“ – kitame įraše kalba princesė.


Paskutinį kartą princesė matyta 2018 metų gruodį.

Šią savaitę paskelbti vaizdo įrašai paskatino Jungtinių Tautų žmogaus teisių gynimo pareigūnus pasidomėti princesės gerovę Jungtiniuose Arabų Emyratuose, susirūpinimą išreiškė ir britų valdžia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)