„Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė jos didenybei karalienei patvirtino, kad niekada nebeatliks jokių karališkų pareigų. Po ilgų pokalbių su kunigaikščiu, karalienė paskelbė, kad atsisakant karališkosios šeimos titulų negalima tęsti pareigų, susijusių su valstybės tarnyba.

Todėl kunigaikščio ir kunigaikštienės garbės kariniai paskyrimai ir karališkieji mecenatai bus gražinti jos didenybei, prieš juos priskiriant kitiems karališkosios šeimos atstovams.

Nors šis sprendimas visus paveikė labai skaudžiai, kunigaikštis ir kunigaikštienė ir toliau bus mylimi šeimos nariai“, – rašoma oficialiame pranešime.

Užuot laukus iki kovo 31 d., kai baigsis bandomasis laikotarpis, kalbant apie aukšto rango karališkosios šeimos narių statuso atsisakymą, galutinis sprendimas priimtas greičiau nei manyta.

Neseniai PEOPLE skelbė, kad, nors pora nebenaudoja kreipinių „jo / jos karališkoji didenybė“, turėtų juos išsaugoti, įskaitant titulus „Sasekso kunigaikštis / kunigaikštienė“.

Iki šiol 39-erių Meghan patronavo Nacionalinį teatrą, o 36-erių Harry - Regbio futbolo sąjungą, Regbio futbolo lygą ir Londono maratoną.

Buvo skelbiama, kad buvęs armijos kapitonas Harry labiausiai nusimins netekęs garbės karinių ir Tautų Sandraugos pareigų. Kiek anksčiau šį mėnesį „Daily Telegraph“ informavo, kad princas norėtų jas išsaugoti.

Remiantis pranešimais, taip pat buvo kilę neaiškumų dėl Harry ir M. Markle vaidmenų kaip labdaros organizacijos „Queen’s Commonwealth Trust“ prezidento ir viceprezidentės bei Tautų Sandraugos universitetų asociacijos, kurią patronuoja M. Markle.

Karališkajai šeimai artimas šaltinis teigė, kad, nepaisant sprendimo dėl princo garbės karinių ir Tautų Sandraugos pareigų, „Harry visuomet bus puikus savo šalies ambasadorius“.

Rūmų šaltiniai „PEOPLE“ atskleidė, kad iššūkiai, susiję su karališkosios šeimos narių vaidmenų išsaugojimu, kilo dėl poros komercinių santykių su tokiomis bendrovėmis kaip „Netflix“ ir „Spotify“, partnerysčių, padėjusių Harry ir M. Markle įgyvendinti savo svajonę būti finansiškai nepriklausomais.

Skelbiama, kad karalienė Elžbieta II yra įsitikinusi, kad karališkosios šeimos nariai negali būti „tik iš dalies įsipareigoję“, t. y. atstovauti karalienei ir šaliai, tačiau taip pat siekti asmeninės finansinės naudos. „Nuo pat pradžių buvo aišku, kad apie hibridinius vaidmenis negali būti nė kalbos“, – pridūrė šaltinis.

Karalienei Elžbietai II taip pat teko rasti pusiausvyrą tarp buvimo senele ir prosenele. Kai pora susitarė dėl pasitraukimo smulkmenų istorinio „Sandringamo susitikimo“ metu, monarchė paskelbė retą viešą pareiškimą, kuriame pritarė jų pasirinkimui.

„Mano šeima ir aš visiškai palaikome jaunos Harry ir Meghan šeimos norą sukurti naują gyvenimą, – sakė Elžbieta II. – Nors mums būtų labiau patikę, jeigu jie būtų likę visaverčiais karališkosios šeimos nariais, gerbiame ir suprantame jų norą gyventi labiau nepriklausomą gyvenimą, tačiau išlikti reikšminga mano šeimos dalimi.“

„Karalienė nori rūpintis savo vaikaičiais, bet turi atsižvelgti ir į platesnio pobūdžio padarinius“, - „PEOPLE“ pasakojo karališkajai šeimai artimas asmuo.

Praradus karinius titulus, Harry lieka fondas „Invictus Game Foundation“, organizuojantis parolimpinio pobūdžio sporto renginius ginkluotųjų pajėgų nariams, ir su juo susijęs kitas fondas – „Endeavour Fund“. Taip pat princas gali išsaugoti asmeninę labdaros organizaciją „Sentebale“, kurią jis įkūrė su savo bičiuliu Lesoto princu Seeiso, norėdamas padėti kovoti su ŽIV ir AIDS pandemija Pietų Afrikoje.

Harry taip pat galės tęsti veiklą „WellChild“ – labdaros organizacijoje, remiančioje sunkiai sergančius vaikus, jų šeimas ir slaugytojus. Na, o M. Markle greičiausiai išsaugos savo ryšius su labdaringa gyvūnų gelbėjimo organizacija „Mayhew“ ir „Smartworks“, padedančia moterims susirasti darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)