Pirmą kartą per pastaruosius trejus metus viešumoje matoma 34-erių metų amžiaus princesė slaptuose vaizdo įrašuose, išsiųstuose BBC, išsamiai paaiškino, kaip jos dramatiškas pabėgimas 2018-aisiais naudojant vandens motociklus ir jachtą baigėsi brutaliu sučiupimu ir priverstiniu grąžinimu į tėvynę, skelbia dailymail.co.uk.

Indijos teisėsaugos pareigūnai ją iš karto atidavė milijardieriui tėvui, kuris neteisėtai atėmė jai laisvę. Dubajaus valdovo pakalikai pareiškė, kad ji „daugiau niekada nebeišvys saulės šviesos“.

Mohammed Al Maktoum

Slogiausiame vaizdo įraše L. al Maktoum sako: „Jaučiuosi kaip kalinė, o ši vila buvo paversta kalėjimu. Visi langai aklinai uždaryti. Lauke patruliuoja penki policininkai, viduje – dvi policininkės. Net negaliu išeiti pakvėpuoti grynu oru. Taigi, faktiškai esu įkaitė.“

Praėjusiais metais Londono aukštesnysis teismas nustatė, kad L. al Maktoum tėvas šeichas Mohammedas bin Rashidas al Maktoumas du kartus „suorganizavo“ savo dukros pagrobimą ir priverstinį grąžinimą į Dubajų: 2002 m. ir 2018 m.

Išbalusi ir persigandusi princesė apibūdino tą akimirką, kai į jachtą „Nostromo“, kurią valdė pasamdytas buvęs Prancūzijos šnipas, jūroje įsiveržė Indijos kariai.

Aštuntąją pabėgimo dieną šeicho karinės pajėgos susekė princesę (tada jos jachta buvo netoli Indijos valstijos Goa), ir „Nostromo“ užgrobė Indijos specialiųjų pajėgų kariai, naudodami ašarines dujas ir apsvaiginti skirtas granatas.

„Vis kartojau: negalite manęs grąžinti, – prisiminė princesė. – Noriu prieglobsčio, be to, esame tarptautiniuose vandenyse. Negalite manęs pagrobti. Tačiau jie tiesiog vykdė misiją, nes buvo gavę įsakymą.“

L. al Maktoum taip pat papasakojo, kaip grūmėsi su dviem Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) pareigūnais ir vienam iš jų įkando į ranką, kol galiausiai šie jai suleido raminamųjų.

Mohammed Al Maktoum

„Tas pats pareigūnas, kuris suleido man raminamųjų, vėliau sugrįžo ir suleido dar vieną dozę – į kairę ranką. Mane paguldė ant neštuvų ir kai nešė privataus lėktuvo trapu, netekau sąmonės, – sakė princesė. – Kai atsipeikėjau, lėktuvas jau buvo nusileidęs Dubajuje, ir man pasidarė labai liūdna. Tiek metų stengiausi ištrūkti, tačiau visas triūsas nuėjo perniek.“

Vaizdo įrašai buvo padaryti smarkiai rizikuojant ir slapta perduoti princesės rėmėjams Jungtinėje Karalystėje (JK), kurie gavo L. al Maktoum leidimą juos paviešinti viliantis, kad galbūt ši vaizdo medžiaga padės jai atgauti laisvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)