2021 metų kūrinio „Friday“ perdirbinyje – audringo penktadienio vakaro nuotaika ir nemažai interneto amžiaus nostalgijos. Ekscentriškame vaizdo klipe atiduodama duoklė originaliam dainos tekstui, o piešti memai simbolizuoja interneto amžiaus aktualijas.


„Daina „Friday“ išsiskiria „camp“ estetikos dvasia, ironišku požiūriu į kičą. Visus tuos metus ir toliau domėjausi būtent čia estetika, – pranešime spaudai teigia 23 metų R. Black.

Prie dainos ir specialiai jai sukurto vaizdo klipo prisidėjo Big Freedia, Dorian Electra ir 3OH!3, kurie kelią į populiarumo viršūnę taip pat pradėjo maždaug tuo pat metu kaip ir R. Black.


„Praėjo dešimt metų, dabar „Friday“ su 3OH!3. Iki gyvo kaulo užkniso pirmadieniai, antradieniai ir trečiadieniai, o tada ateina ketvirtadienis, o po jo jau galima sakyti – atėjo penktadienis“, – vaizdo klipe dainuoja mėnuliu tapęs Seanas Foremanas. Tada prasideda solinis Big Freedia pasirodymas, kurį užbaigia R. Black priedainis.


Antradienį dainininkė R. Black užsiminė, kad „Friday“ gerbėjų laukia tikra bomba: „Su ypatingais žmonėmis parengėme jums naują „Friday“ versiją... Pristatysime rytoj vakare, minėdami dešimtąsias metines“.


Praeitais metais, minėdama devintąjį dainos gimtadienį, R. Black paskelbė patarimą, kurį duotų trylikametei sau.


„Prieš devynerius metus internete pasirodė daina „Friday“. Be visų kitų dalykų, norėčiau sugrįžti atgal ir pasikalbėti su trylikamete savimi, kuri labai gėdijosi savęs ir bijojo pasaulio.


Norėčiau pasikalbėti su penkiolikmete savimi, kuriai atrodė, kad neturi su kuo pasikalbėti apie ją varginančią depresiją. Ir padrąsinti save septyniolikmetę, į kurią ir į jos draugus mokykloje mėtydavo maistą ir kitaip užgauliodavo. Ir patarti sau devyniolikmetei, su kuria nenorėjo dirbti nė vienas prodiuseris ir dainų kūrėjas.


Turėčiau ką pasakyti ir sau prieš kelias dienas, kai jaučiausi siaubingai žiūrėdama į veidrodį. Stengiuosi sau priminti, kad kiekviena nauja diena – nauja proga pakeisti savo gyvenimą norima linkme ir save įkvėpti. Jūsų kaip asmenybės neapibrėžia nė vienas pasirinkimas, joks konkretus dalykas. Laikas gydo, viskas praeina. Tai procesas, kurio niekada nevėlu pradėti“, – prieš metus tviteryje rašė mergina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)