Naujausiame įvykyje aktorė Annie Abrams pasidalijo tekstinėmis žinutėmis su M. Mansonu, kur jis gėdino Lanos Del Rey kūną. Nutekintame susirašinėjime matoma, kad atlikėjas atsiuntė hito „Summertime Sadness“ dainininkės nuotrauką ir pavadino ją „Lazanija Del Rey“.

„Nenoriu gėdinti kūno ar panašiai, bet ši nuotrauka – suknistai crazy“, – toliau tęsė muzikantas.


Paviešintos žinutės plačiai apskriejo socialinius tinklus.

M. Mansonas, kurio tikrasis vardas Brianas Warneris, iki šiol sulaukia kaltinimų bangos. Aktorė Evan Rachel Wood, palaikiusi ryšį su M. Mansonu nuo 2007 m. (jai buvo 19, o jam – 38 metai) iki 2010 m., „Instagram“ tinkle M. Mansoną įvardijo kaip smurtautoją. E. R. Wood rašė, kad M. Mansonas „mane siaubingai skriaudė daugelį metų“ ir „plaudavo smegenis“.


„Prieš mane smurtavęs asmuo yra Brianas Warneris, visiems geriau žinomas kaip Marilyn Mansonas. Jis ėmė mane vilioti, kai buvau dar paauglė, ir daugelį metų mane siaubingai išnaudojo. Man buvo plaunamos smegenys, manimi buvo manipuliuojama, kad paklusčiau. Daugiau nebegaliu gyventi baimindamasi keršto, šmeižto ar šantažo. Todėl noriu atskleisti, koks pavojingas yra šis žmogus, ir atkreipti dėmesį tų, kurie jį įgalino, kad jis nebegriautų gyvenimo kitiems. Greta manęs yra daugybė jo aukų, kurios nebetylės“.


Dar keturios moterys – Ashley Walters, Sarah McNeilly, Ashley Morgan ir Gabriella (pavardė nenurodoma) – viešuose „Instagram“ įrašuose taip pat pareiškė apie smurtinį elgesį. S. McNeilly ir A. Walters tvirtina patyrusios fizinį ir emocinį išnaudojimą, įskaitant veiksmus, kuriuos jos apibūdina kaip kankinimą.

A. Morgan kalba apie seksualinį ir fizinį smurtą bei prievartą.

Gabriella teigia buvusi išprievartauta, patyrusi fizinį smurtą, taip pat tvirtina, kad M. Mansonas vertė ją vartoti narkotikus.

M. Mansonas pareiškime, kuriuo pirmadienio vakarą pasidalijo „Instagram“, šiuos kaltinimus pavadino „siaubingais tikrovės iškraipymais“. Po kaltinimų su juo bendradarbiavimą iškart nutraukė įrašų kompanija.

„Suprantama, mano kuriamas menas ir mano gyvenimas jau seniai tarsi magnetas traukia visokius kontroversiškus dalykus, tačiau šie naujausi teiginiai apie mane yra siaubingi tikrovės iškraipymai“, – rašė M. Mansonas.

„Mano intymūs santykiai visada vykdavo tik turint partnerės sutikimą, kad ji tikrai to nori. Nepaisant to, kaip – ir kodėl – dabar bandoma klaidingai interpretuoti praeitį, aš sakau tiesą“, – tęsė muzikantas.

„The Guardian“ susisiekė su M. Mansono vadybos ir įrašų kompanijų atstovais ir paprašė pakomentuoti situaciją.

M. Mansonas „kategoriškai paneigė“ ankstesnius kaltinimus seksualiniu smurtu, 2018 m. paskelbtus tapatybės neatskleidusios moters. Ji kalbėjo apie 2011 m. besiklosčiusius įvykius. Šie kaltinimai buvo atmesti dėl „patvirtinančios informacijos nebuvimo“ ir senaties. M. Mansono advokatas kaltinimus pavadino „visiškais kliedesiais“.

Reaguodama į naujausius kaltinimus, M. Mansono įrašų kompanija „Loma Vista Recordings“ išmetė jį iš savo sąrašo. „Loma Vista“ nedelsiant liausis reklamuoti naujausią jo albumą. Atsižvelgdami į šiuos nerimą keliančius įvykius, mes taip pat nusprendėme jokiuose būsimuose projektuose su Marilyn Mansonu nebedirbti“, – teigiama pranešime.

E. R. Wood ir M. Mansonas susitikinėti ėmė 2007-aisiais. Tada jai buvo 19 metų, o jam – 37. Ji įkvėpė 2007 m. pasirodžiusią M. Mansono dainą „Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)“. Santykiai baigėsi 2008-aisiais. M. Mansonas 2009 m. interviu sakė: „Aš kasdien fantazuoju apie tai, kaip kūju traiškau jos kaukolę“. Jis taip pat pasakojo, kad po išsiskyrimo save žalojo. Jiedu susitaikė, 2010-aisiais susižadėjo ir tais pačiais metais vėl išsiskyrė.

2018-aisiais, vykstant kampanijai dėl 2016-ųjų smurtą patyrusių asmenų teisių apsaugos įstatymo priėmimo visoje šalyje, E. R. Wood liudijo JAV Atstovų Rūmų Teismų komitete ir išsamiai papasakojo apie savo patirtį – įvairaus pobūdžio smurtą. Smurtautojo tada ji neįvardijo.

E. R. Wood pasakojo, kad po šių išpuolių jai buvo diagnozuotas potrauminio streso sutrikimas, ji save žalojo ir bandė nusižudyti. Visos kitos keturios moterys, teigiančios išgyvenusios M. Mansono smurtą, taip pat pasakoja patyrusios potrauminio streso sutrikimą.

2019-aisiais E. R. Wood liudijo Kalifornijos senato visuomenės saugumo komitete, siekdama paremti teisės aktą, išplečiantį smurto artimoje aplinkoje aukų teises. Ji pasakojo, kad neįvardintas smurtautojas, su kuriuo susipažino vėlyvoje paauglystėje, „kėlė grėsmę gyvybei, kartais grasino mirtinais ginklais“. Ji teigė patyrusi smurtą artimoje aplinkoje, aiškino, kad smurtautojas ją kankino ir vertė badauti, sekė jos naudojimąsi telefonu ir grasino šantažu.

Apie šiuos liudijimus M. Mansono 2020-aisiais interviu metu pasiteiravo žurnalas „Metal Hammer“. Tada jis interviu nutraukė. Vėliau muzikanto atstovas sakė, kad „maždaug tuo metu, kai bendravo su M. Mansonu, Evan Rachel Wood susitikinėjo ir su daugybe kitų žmonių“, taip pat pridūrė, jog komentaras apie daužymą kūju „neabejotinai buvo teatrališkas roko žvaigždės interviu reklamuojant naują įrašą, o ne faktinis pasakojimas“. M. Mansono atstovai skundėsi dėl „apkalbų ir nepagrįstų spėlionių“ ir priminė 2015 m. E. R. Wood duotą interviu, kuriame apie M. Mansoną ji kalbėjo taip: „Vertinu viską, ko jis mane išmokė“.

2018 m. E. R. Wood pažymėjo: „Sklinda daugybė gandų apie tai, ką aš liudydama turėjau omenyje. Norėčiau patikslinti ir pabrėžti, kad tai nebuvo Mickey Rourke‘as. Mes niekada nebuvome drauge“.

2018-aisiais M. Mansonas taip pat buvo apkaltintas priekabiavimu prie moterų filmuojant televizijos serialą „Daktaras Hausas“ („House MD“). Šio atvejo jis nekomentavo. 2001-aisiais M. Mansonui buvo pareikšti kaltinimai prievarta ir netinkamu seksualiniu elgesiu, kai jis trynė tarpukojį į apsauginio veidą. Vėliau kaltinimai buvo sumažinti iki netinkamo elgesio. Muzikantas sumokėjo 4 000 dolerių (maždaug 3295 eurų) dydžio baudą ir byla buvo baigta.

Ilgalaikė M. Mansono savotiškai karikatūriško gotikinio metalo karjera trunka nuo pat debiuto 1994-aisiais. Devyni iš vienuolikos jo studijinių albumų pateko į Jungtinių Valstijų populiariausių kūrinių dešimtuką. Pastarąjį kartą tą padaryti 2020-ųjų rugsėjį pavyko albumui „We Are Chaos“, o „Mechanical Animals“ 1998-aisiais ir „The Golden Age of Grotesque“ 2003-aisiais pasiekė pirmąją dešimtuko vietą.

E. R. Wood yra sėkmingai dirbanti kino ir televizijos aktorė, jos proveržiu laikomas „Auksiniam gaubliui“ nominuotas pasirodymas 2003-ųjų filme „Thirteen“ („Trylika“). Vėliau ji vaidino tokiuose filmuose kaip „Down in the Valley“, „The Wrestler and Charlie Countryman“, įgarsino personažą žymiojo animacinio filmo „Frozen“ („Ledo šalis“ tęsinyje. Nuo 2016-ųjų ji vaidina vieną pagrindinių vaidmenų mokslinės fantastikos televizijos seriale „Westworld“ („Vakarų pasaulis“), taip pat pasirodė tokiuose televizijos serialuose kaip „True Blood“ („Tikras kraujas“), „Mildred Pierce“ (už šį vaidmenį buvo nominuota „Emmy“) ir daugelyje kitų.

*Seksualinio pobūdžio prievartą patyrusios moterys iš visos Lietuvos gali kreiptis tel. 865500775, el. paštu kmd.asoc@gmail.com (teikiama profesionali teisininko, psichologo pagalbą bei atstovavimas bylose)*
Pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims visoje Lietuvoje teikia Specializuotos pagalbos cendivai (SPC). Patyrėte fizinį, psichologinį, seksualinį, ekonominį smurtą? Nedvejodami kreipkitės nurodytais kontaktais pagal savo gyvenamąją vietą:
Regionas Specializuotos pagalbos centras Telefonai, el.paštas
Pagalba teikiama visoje Lietuvoje ir užsienyje Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras +370 679 61617
www.anti-trafficking.lt
Konsultacijos ir pagalba visoje Lietuvoje ribologija.lt pagalba@ribologija.lt
Vilniaus m. (be Naujininkų, Naujosios Vilnios, Grigiškių seniūnijų) Asociacija Vilniaus moterų namai 8 5 2616380
vmotnam@vmotnam.lt
Vilniaus m. Naujininkų, Naujosios Vilnios, Grigiškių seniūnijos, Vilniaus r., divakų r., Širvintų r., Šalčininkų r., Švenčionių r. Asociacija Moterų informacijos centras 8 650 95216
spc@lygus.lt
Kauno m. Asociacija Kauno apskrities moterų krizių centras 8 679 31930
kaunoaspc@kamkc.lt
Kauno r., Prienų r., Birštono Asociacija Kauno moterų draugija 8 37 262773,
8 603 89833
kmd.asoc@gmail.com
Klaipėdos m., Neringos, Palangos m. Viešoji įstaiga Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 46 350099,
8 618 01464
kmn@moteriai.lt
Klaipėdos r., Kretingos r., Šilutės r., Skuodo r. Asociacija Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024,
8 605 82331
kmimc@kretvb.lt
Šiaulių m., Šiaulių r., Akmenės r., Joniškio r., Pakruojo r., Radviliškio r. Asociacija Moterų veiklos inovacijų centras 8 41 520239,
8 652 24232
mvic@splius.lt
Panevėžio m., Panevėžio r., Biržų r., Kupiškio r., Rokiškio r., Pasvalio r. Asociacija Lietuvos agentūros "SOS vaikai" Panevėžio skyrius 8 685 65540
paramosnamai@gmail.com
Kalvarijos, Marijampolės r. Asociacija Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525,
8 633 55007
spc.mar@gmail.com
Šakių r., Vilkaviškio r., Kazlų Rūdos, Jurbarko Asociacija Marijampolės apskrities moterų namai 8 617 23130
Moteru.namai@gmail.com
Alytaus m., Alytaus r., Varėnos r., Lazdijų r., Druskininkų Asociacija Alytaus miesto moterų krizių centras 8 611 54342
ammkc@aktv.lt
Jonavos r., Kaišiadorių r., Elekdivėnų, Ukmergės r., Kėdainių r., Raseinių r. savivaldybės VšĮ Moters pagalba moteriai 8 618 40044
info@moters-pagalba.lt
Telšių r., Plungės r., Rietavo, Mažeikių r. Viešoji įstaiga Telšių krizių centras 8 68 229459
kriziucentras@gmail.com
Visagino m., Ignalinos r., Zarasų Asociacija Visagino šeimos krizių centras 8 686 60657
viltisvskc@gmail.com
Utenos r., Molėtų r., Anykščių r. Asociacija Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464
anyksciumoterys@gmail.com
Kelmės r., Tauragės r., Šilalės r., Pagėgių Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 446 61565
taurage@moterscentras.w3.lt
Patikslinta 2014 08 17, remiantis oficialia LR SADM informacija. Parengė Asociacija Kauno moterų draugija (865052858)
Bendrojo pagalbos centro numeris – 112.
Specializuotos pagalbos centrų sąrašas ir kontaktai pagal savivaldybes:
Emocinės paramos tarnyba Telefono numeris El. adresas Darbo laikas
„Pagalbos moterims linija“ 8 800 66366 pagalba@moteriai.lt kasdien visą parą
„Vilties linija“ 116 123 vilties.linija@gmail.com kasdien visą parą
„Linija Doverija“ (pagalba paaugliams ir jaunimui teikiama rusų kalba) 8 800 77277 II-VI 16:00-20:00
Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba 8 800 10 800 Pirmadieniais – ketvirtadieniais: 8.00-19.00 val.
Penktadieniais: 8.00-18.00 val.
SPC kontaktai:
Specializuotos pagalbos centrų, 2017 metais teikiančių specializuotą kompleksinę pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims, sąrašas pagal savivaldybes
Savivaldybė Organizacijos pavadinimas Tel. Nr. El. pašto adresas
Akmenės r. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232 mvic@splius.lt
Alytaus m. Alytaus miesto moterų krizių centras 8 645 45287 ammkc@aktv.lt
Alytaus r. Alytaus miesto moterų krizių centras 8 645 45287 ammkc@aktv.lt
Anykščių r. Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464 anyksciumoterys@gmail.com
Birštono Moterų teisių asociacija (buv. Kauno moterų draugija 8 603 89833 mota.mums@gmail.com
Biržų r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius 8 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Druskininkų Alytaus miesto moterų krizių centras 8 645 45287 ammkc@aktv.lt
Elektrėnų Moterų informacijos centras 8 5 2629003 8 650 95216 spc@lygus.lt
Ignalinos r. Visagino šeimos krizių centras 8 699 20069 8 686 60657 viltisvskc@gmail.com
Jonavos r. Moters pagalba moteriai 8 618 40044 vinfo@moters-pagalba.lt
Joniškio r. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232 mvic@splius.lt
Jurbarko r. Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 446 61565 8 616 55877 taurage@moterscentras.w3.lt
Kaišiadorių r. Asociacija „Kauno moterų draugija“ 8 603 89833 kmd.asoc@gmail.com
Kalvarijos Marijampolės apskrities moters veikos centras 8 343 59525 8 633 55007 spc.mar@gmail.com
Kauno m. Kauno apskrities moterų krizių centras 8 679 31930 kaunoaspc@kamkc.lt
Kauno r. Asociacija „Kauno moterų draugija“ 8 603 89833 kmd.asoc@gmail.com
Kazlų Rūdos Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525 8 633 55007 spc.mar@gmail.com
Kelmės r. Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 446 61565 8 616 55877 taurage@moterscentras.w3.lt
Kėdainių r. Moters pagalba moteriai 8 618 40044 info@moters-pagalba.lt
Klaipėdos m. Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 46 350099 8 650 60094 kmn@moteriai.lt
Klaipėdos r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024 8 605 82331 kretingosmoterys@gmail.com
Kretingos r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024 8 605 82331 kretingosmoterys@gmail.com
Kupiškio r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius 8 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Lazdijų r. Alytaus miesto moterų krizių centras 8 645 45287 ammkc@aktv.lt
Marijampolės Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525 8 633 55007 spc.mar@gmail.com
Mažeikių r. Telšių krizių centras 8 609 02636 8 682 29459 8 444 74282 kriziucentras@gmail.com
Molėtų r. Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464 anyksciumoterys@gmail.com
Neringos m. Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 46 350099 8 650 60094 kmn@moteriai.lt
Pagėgių Koordinacinis centras „Gilė“ 8 610 10715 koordinaciniscentras@gmail.com
Pakruojo r. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232 mvic@splius.lt
Palangos m. Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 46 350099 8 650 60094 kmn@moteriai.lt
Panevėžio m. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius 8 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Panevėžio r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius 8 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Pasvalio r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius 8 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Plungės r. Telšių krizių centras 8 609 02636 8 682 29459 8 444 74282 kriziucentras@gmail.com
Prienų r. Asociacija „Kauno moterų draugija“ 8 603 89833 kmd.asoc@gmail.com
Radviliškio r. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232 mvic@splius.lt
Raseinių r. Raseinių krizių centras 8 657 87475 info@kriziucentras.eu
Rietavo Telšių krizių centras 8 609 02636 8 682 29459 8 444 74282 kriziucentras@gmail.com
Rokiškio r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius 8 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Skuodo r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024 8 605 82331 kretingosmoterys@gmail.com
Šakių r. Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525 8 633 55007 spc.mar@gmail.com
Šalčininkų r. Moterų informacijos centras 8 650 95216 8 5 2629003 spc@lygus.lt
Šiaulių m. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232 mvic@splius.lt
Šiaulių r. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232 mvic@splius.lt
Šilalės r. Koordinacinis centras „Gilė“ 8 610 10715 koordinaciniscentras@gmail.com
Šilutės r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024 8 605 82331 kretingosmoterys@gmail.com
Širvintų r. Moterų informacijos centras 8 5 2629003 8 650 95216 spc@lygus.lt
Švenčionių r. Moterų informacijos centras 8 5 2629003 8 650 95216 spc@lygus.lt
Tauragės r. Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 446 61565 8 616 55877 taurage@moterscentras.w3.lt
Telšių r. Telšių krizių centras 8 609 02636 8 682 29459 8 444 74282 kriziucentras@gmail.com
Trakų r. Moterų informacijos centras 8 5 2629003 8 650 95216 spc@lygus.lt
Ukmergės r. Moters pagalba moteriai 8 618 40044 info@moters-pagalba.lt
Utenos r. Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464 anyksciumoterys@gmail.com
Varėnos r. Alytaus miesto moterų krizių centras 8 645 45287 ammkc@aktv.lt
Vilkaviškio r. Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525 8 633 55007 spc.mar@gmail.com
Vilniaus m. (išskyrus Naujininkų, Grigiškių, Naujosios Vilnius seniūnijas) Vilniaus m. (Naujininkų, Grigiškių, Naujosios Vilnius seniūnijos) Vilniaus moterų namai Moterų informacijos centras 8 5 2616380 vmotnam@vmotnam.lt
Vilniaus r. Moterų informacijos centras 8 5 2629003 8 650 95216 spc@lygus.lt
Visagino r. Visagino šeimos krizių centras 8 699 20069 8 686 60657 viltisvskc@gmail.com
Zarasų r. Visagino šeimos krizių centras 8 699 20069 8 686 60657 viltisvskc@gmail.com
SVARBU. bukstipri.lt - Vidaus reikalų ministerijos administruojama internetinė svetainė, skirta žmonėms, susidūrusiems su smurtu artimoje aplinkoje.
Bendrojo pagalbos centro numeris – 112.
Pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims visoje Lietuvoje teikia Specializuotos pagalbos cendivai (SPC). Patyrėte fizinį, psichologinį, seksualinį, ekonominį smurtą? Nedvejodami kreipkitės nurodytais kontaktais pagal savo gyvenamąją vietą:
Regionas Specializuotos pagalbos centras Telefonai, el.paštas
Akmenės r., Joniškio r.,Pakruojo r., Radviliškio r., Šiaulių m., Šiaulių r. Moterų veiklos inovacijų centras 8 652 24232
mvic@splius.lt
Alytaus m., Alytaus r., Druskininkų sav., Lazdijų r., Varėnos r. Alytaus miesto moterų krizių centras 8 645 45287
info@ammkc.lt
Anykščių r., Molėtų r., Utenos r. Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464
anyksciumoterys@gmail.com
Birštono sav., Kaišiadorių r., Kauno r., Prienų r. Moterų teisių asociacija 8 603 89833
mota.mums@gmail.com
Panevėžio m., Panevėžio r., Biržų r., Kupiškio r., Pasvalio r., Rokiškio r. Lietuvos agentūros "SOS vaikai" Panevėžio skyrius 8 699 86866
paramosnamai@gmail.com
Elektrėnų sav., Šalčininkų r., Širvintų r., Trakų r., Švenčionių r., Vilniaus m.(Naujininkų, N.Vilnios, Grigiškių seniūnijos), Vilniaus r. Moterų informacijos centras 8 650 95216
skpc@lygus.lt
Visagino m., Ignalinos r., Zarasų r. Visagino šeimos krizių centras 8 699 20069
viltisvskc@gmail.com
Jonavos r., Kėdainių r., Ukmergės r. Kauno moterų linija 8 618 40044
skpc@moterulinija.lt
Tauragės r., Kelmės r., Jurbarko r. Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 616 55877
taurage@moterscentras.w3.lt
Marijampolės sav., Kalvarijos sav., Kazlų Rūdos sav., Šakių r., Vilkaviškio r. Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 63355007
spc.mar@gmail.com
Kauno m. Kauno apskrities moterų krizių centras 8 679 31930
kaunoaspc@kamkc.lt
Klaipėdos m., Neringos m., Palangos m. Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 650 60094
kmn@moteriai.lt
Kretingos r., Klaipėdos r., Skuodo r., Šilutės r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 605 82331
kretingosmoterys@gmail.com
Telšių r., Mažeikių r., Plungės r., Rietavo sav. Telšių krizių centras 8 671 16590
spc.telsiai@gmail.com
Šilalės r., Pagėgių sav. Koordinacinis centras "Gilė" 8 610 10715
koordinaciniscentras@gmail.com
Raseinių r. Raseinių krizių centras 8 428 52177
info@kriziucentras.eu
Vilniaus m.(išskyrus Naujininkų, N. Vilnios, Grigiškių seniūnijas) Lietuvos moterų teisių įtvirtinimo asociacija 8 664 31207
pagalba@skpcpagalba.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)