„Kai man buvo virš 20 ir 30 metų, kuo mažiau nerimaudavau, tuo populiaresnė tapdavau, – savo komentare rašė ji. – Sulaukusi per 40 metų, galėdavau praktiškai vaikščioti nuoga ir viskas, ką galėdavau gauti, būdavo tik bauda už nepadorų elgesį viešumoje“.

„Dabar, kai man yra per 50 metų, aš esu dėl to keikiama. „Apsirenk, močiute. Esi ištroškusi dėmesio, ar ne? Jautiesi šiek tiek beviltiška? Esi apgailėtina“, – tęsė P. Porizkova, paminėdama, kokių komentarų sulaukė.

Buvusi televizijos laidos „America`s Next Top Model“ teisėja klausė: „Kodėl seksualumas ir nuogumas yra sveikinamas jaunystėje, bet smerkiamas brandžiame amžiuje?“

„Dėl vyrų, - rašė ji. – Vyrai yra biologiškai užprogramuoti skleisti savo sėklą. Jie skverbiasi į vaisingus indus, kurių jaunystė spinduliuoja gyvybingumą“.

„Ir ką tai sako tokioms moterims kaip aš, kurioms reikia patvirtinimo iš vyriškų žvilgsnių? Nesaugu, – pridūrė P. Porizkova. – Vienintelis šiuo atveju apgailėtinas dalykas yra kažkam leisti nustatyti tavo prioritetus“.


Savo įrašą ji užbaigė dviem raktažodinėmis frazėmis: „Seksualumas neturi galiojimo pabaigos“ ir „Tarp JLo bei Betty White“.

Anksčiau P. Porizkova jau yra pasisakiusi apie dvejopus senėjimo standartus, ypač kalbant apie visuomenės požiūrį į moteris.

„Tai darbas pilnu etatu, reikalaujantis labai daug priežiūros, – 2018 metų „NewBeauty“ straipsnyje sakė ji. – Tai užknisa. Kai tavo visą gyvenimą sudarė pastangos gerai atrodyti, senėjimas visuomenės akyse tikrai užknisa. Tai ne bailiams“.

„Nenoriu, kad rūpinantis savo išvaizda, reikėtų eiti į karą. Ir nenoriu mėginti atrodyti 20 metų jaunesnė. Mano visas gyvenimas buvo susijęs su grožiu. Aš visuomet turėjau išryškinti kažką specifiška ir tai palaikyti, nes to reikalavo mano darbas, – pasakojo P. Porizkova. – Aš visuomet viduje kovoju pati su savimi, teigdama: „Ei, grožis nėra jau toks svarbus! Liaukis būti tokia tuščia ir daugiau dėmesio skirk dalykams, kuriuos gali padaryti!“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)