Papasakojęs apie vieną pavyzdį, kaip 2000-ųjų pradžioje po reabilitacijos kurso jis pasičiupo ir išgėrė pusę butelio alaus, dainininkas pavadino save „lėtiniu atkritinėtoju“, rašo people.com.

„Mano gyvenime būna trumpų protrūkių, bet man viskas gerai. Net kai atkrintu, aš ištisai negirtauju, - sakė jis tiklalaidės vedėjai Alexis Haines. – Aš esu lėtinis atkritinėtojas, bet niekuomet nebūna taip, kad visą mėnesį vien tik gerčiau ir linksminčiausi. Tai būna tik viena naktis, ir tuomet savaitę ar dvi gyvenu blaiviai. Tada vėl viena naktis. Tai visuomet yra žingsnis tai atgal, tai pirmyn“, - sakė jis.

Per minėtą tinklalaidę jis pasakojo, kad per gastroles su grupe jo alkoholizmas neturėdavo įtakos jo pasirodymui scenoje, tačiau jam „aptemdavo sąmonė, jis užmigdavo ir prabusdavo, tarsi nieko nebūtų įvykę“.

„Dvejus metus tikrąja to žodžio prasme aš net nemačiau saulės šviesos, - teigė jis. – Tačiau šiandien šis nesaugumo lygis yra gerokai sumažėjęs“.

„Dabar esu sulaukęs tokio momento, kai man neberūpi, ką jūs apie mane galvojate, - pridūrė AJ McLeanas. – Esu toks, koks esu dėl visų priežasčių ir visų gyvenimo pamokų, kurias išmokau ir toliau mokysiuosi“.

Daininkas tvirtino, kad „pagaliau patogiai jaučiasi savo kailyje“, ir atskleidė, kad laikosi 12-os žingsnių Anoniminių alkoholikų programos. Tačiau jis prisipažino bijantis kažką priglausti po savo sparnu, kai užbaigs šią programą. Nepaisant to, jis yra dėkingas už sėkmę ir džiaugiasi tuo kelionės tašku, kuriame yra šiandien atsidūręs.

„Galiu pažvelgti į save veidrodyje ir labiau pasitikėti savimi prieš išeinant iš namų, - teigė jis. – Rytais galiu sau pasakyti, koks esu dėkingas už tą, aną ir tą. Už neįtikėtiną žmoną (Rochelle – aut. past.), kuri 11 metų kenčia šį š***, ir du nuostabius vaikus (8 ir 3 metų dukras Avą Jaymes bei Lyric Dean – aut. past.), kurie yra tikri mano gelbėjimosi lynai“.

Kiek vėliau per tą pačią tinklalaidę dainininkas prakalbo apie atvirkščiai ant savo kaklo ištatuiruotą Winstono Churchilio citatą, kuri skelbia: „Jei eini per pragarą, nesustok“. (Kadangi šis užrašas ištatuiruotas atvirkščiai, AJ McLeanas gali jį aiškiai perskaityti veidrodyje.)

„Štai kaip šiandien atrodo mano gyvenimas. Būna š****ų periodų, bet tu privalai eiti toliau. Negali grįžti atgal. Privalai stumtis pirmyn“, - sakė jis.

AJ McLeanas atskleidė, kad dar prieš tai, kai smogė koronavirusas ir jis būdavo išvykęs, labai dažnai jis „iš anksto nuspręsdavo“, kur tame mieste išgers savo pirmąjį gėrimą ir „kuriam iš savo platintojų paskambins“.

„Aš pajusdavau, kad esu ne savo mieste. Jei galėdavau stebėti savo alkoholio ir narkotikų vartojimą, tuomet išlikdavau pakankamai blaivus, kad paskambinčiau namo ir pasakyčiau „Labanakt“ ar įsijungčiau „FaceTime“ ir nepasirodyčiau apkvaitęs, - pasakojo jis. – Iš pradžių tai veikė, o vėliau tapo nebeveiksminga“.

„Prieš įsėsdamas į lėktuvą ar įlipdamas į gastrolių autobusą, jaučiu labai stiprią motyvaciją, - pridūrė jis, pasakodamas, kaip šiandien jis elgiasi, kad išliktų blaivus. – Mano autobusas yra išvalytas ir buvo išvalytas nuo bet kokio alkoholio ar narkotikų. Kai nebūnu namie, turiu susikurti tokią pačią aplinką, kokia mane supa namie“.

Dainininkas taip pat papasakojo, kaip jo 39 metų žmona Rochelle pastebėjo pokyčius, kai jis pradėjo gyventi blaiviai, ir pažymėjo, kad net ir ją buvo apnikusios abejonės, kai jis 2019 metų gruodį dar kartą pasiryžo žengti blaivybės keliu.

„Kai mane sutikai, tu išvydai senesnį modelį, - taip savo žmonai pasakė AJ McLeanas. – Tu buvai užsisakiusi gerą modelį, tačiau jo kurį laiką nebuvo prekyboje. Tačiau dabar, laimė, jis pagaliau buvo pristatytas“.

Televizijos laidos „Dancing with the Star“ („Šok su žvaigžde“) dalyvis taip pat pridūrė, kad niekada nebūtų galėjęs dalyvauti šioje laidoje, jei būtų gėręs. „Tai būtų buvusi katastrofa“, - pažymėjo jis.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)