Vestuvių planavimas – beveik garantuotai stresą sukelsiantis procesas, nes poroms reikia suorganizuoti ir atsiminti tiek daug dalykų, skelbia mirror.co.uk. Nuo visiems tinkamos datos radimo iki sprendimo, kurių bendradarbių neįtraukti į svečių sąrašą – pasiruošimas didžiausiai gyvenimo šventei gali užtrukti ne vienerius metus.

Tiesa, kalbant apie K. Middleton ir princą Williamą, pasirengti karališkosioms vestuvėms jie turėjo vos keturis mėnesius. Nepamirškime ir spaudimo – juk įsimylėjėliai žinojo, kad jų sąjungą stebės milijonai žmonių visame pasaulyje. Regis, nebuvo apsieita be dramos. Pranešama, kad K. Middleton puolė į ašaras, kai žiniasklaidai buvo nutekinta informacija apie jos vestuvinę suknelę.

Kate Middleton ir princo Williamo vestuvės

Būsimoji nuotaka darė viską, ką galėjo, kad išlaikytų pasirinktą dizainerę (mados namams „Alexander McQueen“ vadovaujančią Sarah Burton) paslaptyje, bet kažkas nenulaikė liežuvio už dantų ir ši žinia netrukus mirguliavo antraštėse.

Tuo metu „The Sunday Times“ rašė: „Mados pasaulio šaltinis atskleidė, kad vestuvinė suknelė bus K. Middleton dizaino idėjų ir S. Burton turimos didžiulės patirties aukštosios mados srityje derinys.“

Kanalo „Channel 5“ sukurtame dokumentiniame filme „Secrets of the Royal Dressmakers“ ekspertė Katie Nicholl teigė, jog būsimoji Kembridžo kunigaikštienė labai sielvartavo, kad išaiškėjo paslaptis apie vestuvinę suknelę.

„Manau, jog Kate verkė, nes visos pastangos išsaugoti šią paslaptį nuėjo perniek“, – sakė K. Nicholl. S. Burton, savaime aišku, neigė bent kiek prisidėjusi prie suknelės kūrimo, kol oficialiai buvo paskelbta K. Middleton dizainere, kai nuotaka išlipo iš automobilio priešais Vestminsterio vienuolyną.

Visgi atrodo, kad vestuvių dieną K. Middleton per daug nesuko galvos dėl nutekėjusios informacijos. Ji buvo kerinčio grožio nuotaka ir spinduliavo džiaugsmu. Jos suknelė – kvapą gniaužiantis dramblio kaulo spalvos apdaras su atlaso kikliku ir nėriniuotomis rankovėmis – sulaukė didžiulio pasisekimo tarp mados kritikų ir gerbėjų visame pasaulyje. S. Burton užbaigė suknelės gražinimo darbus, kad viskas atrodytų nepriekaištingai, ir taip pat dalyvavo vestuvėse.

Vestuvinių suknelių dizainerė Caroline Castigliano sakė, kad nuotakos drabužis vis tiek padarė didelį įspūdį, nors ir buvo nutekinta informacija apie dizainerę. „Visiems patiko Kate suknelė. Ta akimirka, kai ji pasirodė susirinkusiesiems, tiesiog atėmė žadą. Nuostabu. Kate atrodė stulbinamai. Net dabar prisiminus kūnu nubėga šiurpuliukai.“

S. Burton naudojo tradicinę Karikmakroso nėrimo techniką suknelei kurti, kad drabužis „atspindėtų senovines tradicijas“. Ši technika buvo ištobulinta dar XIX a. pradžioje. Dėmesys smulkmenoms – tiesiog pribloškiamas. Nuo rankomis sukarpytų Chantilly stiliaus nėrinių, kuriais buvo padabintos rankovės, iki kikliko papuošimų ir atskirų rožių, usnių, narcizų bei dobilų, rankomis išsiuvinėtų ant dramblio kaulo spalvos šilkinio tiulio.

Apatinė vestuvinės suknelės dalis buvo pagražinta pusiau permatomo balto atlaso išlinkimais ir klostėmis, kad simbolizuotų besiskleidžiantį gėlės žiedą. Dėl apatinio sijono iš šilkinio tiulio svorio ir 2,7 metrų ilgio šleifo apatinė suknelės dalis gražiai sklendė nuotakai žengiant altoriaus link.

K. Middleton vualis taip pat buvo pasiūtas Karališkojoje siuvinėjimo mokykloje ir rankomis išsiuvinėtas gėlėmis. Nugarinėje vestuvinės suknelės pusėje buvo pritvirtintos 58 gazu ir organza dengtos sagutės, užsegtos naudojant kilputes.

Kalbama, kad K. Middleton atkreipė dėmesį į S. Burton darbą 2005-aisiais, kai dalyvavo Camillos sūnaus Tomo Parkerio Bowleso vestuvėse (S. Burton sukūrė nuotakos Saros Buys vualį).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)