Lin Qi buvo kinų įmonės „Yoozoo Group“ įkūrėjas ir vadovas. Jo turtas vertinamas 6,8 mlrd. juanių (850 mln. eurų). Apnuodijimo simptomus vyras pajuto gruodžio 16 d. ir tuojau pat nuvyko į ligoninę. Visgi gruodžio 25-ąją – Kalėdų dieną – Lin Qi mirė, informuoja „Daily Mail“.

Populiariausias žaidimus kuriančios įmonės „Yoozoo“ produktas – žaidimas „Game of Thrones: Winter Is Coming“. Ši įmonė pardavė „Netflix“ teises pritaikyti ekranui bestselerių gretas papildžiusias mokslinės fantastikos knygas, tarp kurių – „Trijų kūnų problema“ („The Three-Body Problem“). Lin Qi buvo įvardytas kaip vienas iš pagrindinių būsimo šou prodiuserių.

Po Lin Qi mirties, kaip skelbia kinų žiniasklaida, teko suimti „Yoozoo“ filmų ir televizijos skyriui vadovaujantį Xu Yao.

Spėjama, kad šio asmens sulaikymas yra susijęs su kivirču, įvykusiu tarp įmonės aukščiausio rango vadovų.

Xu Yao yra baigęs Mičigano universiteto Teisės mokyklą. Prie įmonės jis prisijungė 2017 metais.
Šiuo metu Xu Yao eina „Yoozoo“ filialo „The Three-Body Universe“ vadovo pareigas. Kaip tik šiam filialui ir priklauso „Netflix“ adaptuojamų romanų teisės.

Rugsėjo mėnesį visuomenę pasiekė žinia, kad knygų adaptavimo darbą „Netflix“ patikėjo „Sostų karus“ kūrusiems Davidui Benioffui ir D. B. Weissui.

Kinų žiniasklaida skelbia, kad prieš Lin Qi įvykdytas išpuolis – nesutarimo tarp vadovų išdava. Lin Qi buvo nunuodytas įbėrus nuodų į puero arbatą.

„2020 m. gruodžio 17 d. policija sulaukė skambučio iš ligoninės. Buvo kalbama apie pacientą, pavarde Lin“, – nurodoma Šanchajaus policijos išplatintame pranešime.

„Kaip teigė ligoninės atstovai, tiriant paciento būklę paaiškėjo, kad jis apnuodytas. Po šio skambučio policija inicijavo tyrimą“, – toliau rašoma pranešime.

„Atlikusi tyrimą vietoje ir pabendravusi su kai kuriais asmenimis, policija priėjo išvadą, kad labiausiai tikėtinas nusikaltimo vykdytojas galėtų būti auka tapusio Lin kolega, pavarde Xu. Įtariamasis Xu buvo suimtas, o tyrimas šiuo metu tęsiamas“, – informavo Šanchajaus policija.

Pasijutęs prastai, Lin Qi nuvyko į ligoninę. Iš pradžių medikams atrodė, kad vyro būklė stabili.
Autoriaus Lin Qi parašytą sagą „Žemės praeities atminimui“ („Remembrance of Earth‘s Past“) sudaro „Trijų kūnų problema“ ir dar dvi knygos – „Tamsus miškas“ („The Dark Forest“) ir „Death‘s End“. Romanuose pasakojama apie pirmąjį žemiečių kontaktą su ateivių civilizacija.

Už užmojį ir originalumą išgirta „Trijų kūnų problema“ tapo tarptautinio masto bestseleriu. Knyga buvo išversta į begalę kalbų.

Trilogija į istoriją įeina ir kaip pirmieji Hugo premija įvertinti rašytojo iš Azijos romanai. Tai bene didžiausias pripažinimas mokslinės ir maginės fantastikos kūrėjui.

2015 metais „Yoozoo Group“ ir „Three-Body Universe“ įsigijo knygų adaptavimo teises, tačiau vėliau teises į didelio biudžeto versiją anglų kalba įsigijo „Netflix“.

Romanų pritaikymas ekranui taps pirmu bendru D. Benioffo ir D. B. Weiss bei „Netflix“ projektu po sutarties pasirašymo.

Knygos „Trijų kūnų problema“ autorius Liu Cixin talkins kaip konsultuojantysis prodiuseris. Tokį pat vaidmenį atliks ir Ken Liu, išvertęs į anglų kalbą ir „Trijų kūnų problemą“, ir jos tęsinį.

Įvykęs incidentas – ne eilinis įvykis, bet tai nėra pirmas kartas, kai tokio tipo projekto kūrimą sukrečia skandalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)