Dženę suvaidino Hanna Hall. Vėliau ji suvaidino dar keliuose kituose gerai žinomuose filmuose, kaip antai, „The Virgin Suicides“ ir „Halloween“, tačiau veikiausiai jos neatpažinote. Dabar H. Hall suaugusi ir net pati kuria ir režisuoja savo darbus. Štai kur mažoji Dženė yra dabar.

Užaugo Kolorado valstijos kalnuose

H. Hall užaugo Denveryje, Kolorado valstijoje. Apie savo vaikystę 2007 metais jis papasakojo „House of Horrors“. „Mano šeima apsigyveno kalnuose, kai man buvo dveji, ir tai buvo nuostabu“, – pasakojo ji. Kalnai jos širdyje vis dar užima ypatingą vietą. „Kolorade be galo gražu“, – sakė ji.

Čia ji gyveno, kol jai sukako 18, tada išsikraustė iš tėvų namų. Iš pradžių išvyko mokytis į Havajus, vėliau persikėlė į Los Andželą, o tuomet – į Vankuverį. Nuo 2007 metų H. Hall gyvena Los Andžele.

Aktorės tėvai ir toliau gyvena Kolorade. „Labai smagu turėti galimybę sugrįžti ir praleisti nuostabių akimirkų gamtoje“, – sakė H. Hall.

„Forestas Gampas“ buvo jos pirmasis filmas

Hannai buvo tik dešimt metų, kai kino teatruose pasirodė filmas „Forestas Gampas“. Aktorė pasakojo, kad tai buvo jos pirmas vaidmuo. Pasirodo, tą vaidmenį ji gavo visiškai atsitiktinai. Aktorė pasakojo, kad jos agentė Nina Axelrod persikėlė gyventi į Koloradą iš Los Andželo, nes pavargo nuo to miesto. Kai Hannai buvo septyneri, N.Axelrod vietos laikraštyje paskelbė aktorių atranką minėtam filmui. „Mano mama nenorėjo manęs vesti, – pasakojo H. Hall. – Todėl aš nuėjau su keliomis draugėmis ir patikau Ninai.“

2012 metais portalui „HollywoodChicago.com“ H. Hall papasakojo apie tamsiąją savo veikėjos gyvenimo pusę, nes ji kentė nuo savo tėvo smurto. „Man buvo maždaug aštuoneri ir aš supratau viską, ką išgyveno mano veikėja ir ką ji patyrė“, – pasakojo aktorė. Pasirodo, kad filme turėjo būti ir gerokai baisesnių scenų, kurios galiausiai buvo iškirptos: iš vienos scenos galima suprasti, kad Dženė nužudė savo tėvą! Tačiau H. Hall paaiškino, kad kadangi ji buvo labai jauna, buvo gana paprasta atsiriboti nuo savo vaidmens.

Vaidino 1999 metais Sofios Coppolos režisuotame filme

Kitą rimtą vaidmenį H. Hall atliko po kelerių metų, kai suvaidino legendiniame 1999 metų Sofios Coppolos filme „The Virgin Suicides“. „Foreste Gampe“ smurtą patyrusią jaunąją Dženę suvaidinusios H. Hall laukė dar vienas niūrus vaidmuo. Ji suvaidino Cecilią Lisbon – jauniausią Lisbonų merginą, mėginusią nusižudyti. Nepaisant niūraus turinio, H. Hall manė, kad ji puikiai tiks šiam vaidmeniui.

„Aš perskaičiau scenarijų, kai man buvo 13, ir tiesiog pajutau, kad turiu suvaidinti tame filme“, – pasakojo H. Hall.

Iš pradžių ji dalyvavo atrankoje suvaidinti veikėją, kurią galiausiai suvaidino Kirsten Dunst. H. Hall trokštamai rolei palaikė per jauna, tad galiausiai ji įkūnijo Cecilią.

Dirbti su S. Coppola – kiekvieno aktoriaus svajonė, ir H. Hall sakė, kad ši patirtis jai labai patiko. „Sofia buvo nuostabi. Ji iš tiesų klausėsi manęs ir kitų komandos narių, kai kūrėme savo vaidmenis“, – sakė jis.

Anot H. Hall., S. Coppolos elgesys su aktoriais išskirtinis. „Aktorius ne visuomet jaučia, kad režisieriui svarbu, ką tu galvoji“, – sakė aktorė.

Mokėsi kino mokykloje Vankuveryje

Po vidurinės mokyklos H. Hall, trumpai pasimokiusi Havajuose ir Los Andžele, galiausiai įstojo į kino mokyklą Vankuveryje. Ji su meile prisimena Kanadoje praleistą laiką. „Vankuveris yra puikus miestas. Šauniai ten gyvenau“, – sakė ji.

Jau nusifilmavusi keliuose filmuose ir kino mokykloje pradėjusi mokytis H. Hall turėjo pakeisti savo požiūrį. „Tenka pasidėti savo, kaip aktoriaus, ego ir suvokti, kad galutinis produktas nėra susijęs vien su tavo darbu“, – sakė ji ir pridūrė, kad mokykloje išmoko vertinti filmą kaip „kolektyvinio meno formą“.

H. Hall „nuolat“ kuria savo filmus

Baigusi mokyklą Vankuveryje H. Hall įgijo gerokai platesnį suvokimą apie filmų kūrimą. Nors ją ir toliau domino vaidyba, ji taip pat susidomėjo darbu už kadro. „Aš nuolat dirbu prie įvairių nedidelių projektų“, – 2012 metais prisipažino ji ir atskleidė, kad tada rašė vieno filmo scenarijų.

Anot H. Hall, būdama projekto scenariste ar režisiere ji turi daugiau kontrolės. „Kai esi aktorius, priklausai nuo režisieriaus malonės“, – pabrėžė ji.

H. Hall mano, kad įgijusi daugiau užkadrinės patirties tapo geresne aktore. „Komunikacijos linija tarp manęs ir filmavimo komandos yra atvira, tai palengvina visą procesą“, – sakė ji.

Nusifilmavo ir Robo Zombie filme „Halloween“

2007 metais H. Hall ėmėsi vieno iš garsiausių savo vaidmenų kultine klasika tapusiame Robo Zombie režisuotame filme „Halloween“. Beje, iš pradžių ji dvejojo dėl šio vaidmens. „Menkai buvau susipažinusi su Robo darbais“, – sakė ji.

Sužinojusi daugiau apie jo kūrybą, iš karto sutiko.

Vaidmenį šiame filme ir darbą su R. Zombie H. Hall vadina puikia patirtimi. „Tiesą sakant, jis – vienas mėgiamiausių mano režisierių. Jis ir jo žmona yra protingiausi ir padoriausi žmonės, su kuriais man yra tekę dirbti“, – pagyrų negailėjo aktorė.

2012 metais Kalifornijoje ėmė statyti spektaklius

Nusifilmavusi dar keliuose filmuose ir nemažai pasiekusi kine, H. Hall susidomėjo teatru. Kaip skelbia „International Business Times“, 2012 metais H. Hall Venecijoje, Kalifornijoje, ji ėmė statyti spektaklį, kurį pavadino „psichodeline absurdiška juodąja komedija, kuri yra ir labai niūri, ir labai juokinga“.

Spektaklis susilaukė didžiulės sėkmės – buvo parduoti visi bilietai į dvylika spektaklių, kurie „sulaukė nuostabios publikos reakcijos“.

H. Hall portalui „HollywoodChicago.com“ pasakojo, kad pjesę parašė jos draugas. Jai labai patiko šis projektas, todėl ji viską finansavo pati.

Mėgsta lankytis susitikimuose ir aptarinėti „Helloween“

„Helloween“ galiausiai tapo tikrai kultinu filmu. Hannai Hall tai suteikė gana įdomių galimybių. Pavyzdžiui, ji buvo pakviesta į specialią susitikimą, skirtą šiam filmui. Netrukus po to, kai baigė statyti anksčiau minėtą spektaklį, H. Hall 2012 metais dalyvavo Vokietijoje vykusioje Siaubo filmo savaitėje ir dalyvavo klausimų ir atsakymų sesijoje.

Aktorė pasakojo be galo mėgstanti dalyvauti tokiuose renginiuose. „Man patinka įšokti į lėktuvą ir keliauti į kažkokią naują vietą. Pabuvoti Vokietijoje buvo tikrai smagu“, – sakė ji.

Tokie renginiai jai suteikė progų gyvai pabendrauti su gerbėjais. „Galimybė dalyvauti ir pasikalbėti su žmonėmis akis į akį ir matyti, kaip jiems tai patinka, man buvo labai brangi“, – sakė ji.

Patinka iššūkių kupini vaidmenys, keliantys jai baimę

Akivaizdu, kad nuo savo pirmojo vaidmens filme „Forestas Gampas“ iki dabar, H. Hall tobulėjo ir tapo protinga, gabia aktore. Ji teigė visada ieškanti iššūkių keliančių vaidmenų.

Paklausta, kokie vaidmenys jai patinka, atsakė: „Kažkas, kas kelia iššūkių. Kažkas, ko galbūt iki galo iš pradžių nesupranti, kažkas labai sudėtingo“. Ji pridūrė, kad kartais vaidmenys, kurie ją gąsdina, suteikia didžiausią galutinį malonumą.

Svarbiausia dalykas, anot jos, yra veikėjo sudėtingumas. „Viskas susiję su žmogiškumu“, – konstatavo H. Hall.

Žvelgiant į jos ankstyviausią ir garsiausią vaidmenį – mažosios Dženės iš „Foresto Gampo“, galima teigti, kad H. Hall su sudėtingumu ir žmogiškumu savo darbe susidūrė nuo pat pirmųjų kino karjeros dienų.

Hannos Hall požiūris į jos veikėjus yra unikalus

H. Hall požiūris į kiekvieną savo vaidmenį yra išties unikalus. Viena vertus, kino mokykloje Vankuveryje ji sužinojo apie įvairiausius filmo kūrimo aspektus, kita vertus, nepanašu, kad laikytųsi kažkokios specifinės vaidinimo metodikos.

Pati aktorė sakė besilaikanti „organiško“ požiūrio. Ji teigė skaitanti scenarijų ir tuomet tiesiog galvojanti apie veikėją. Iš pradžių mėgina įsivaizduoti, kokia jos veikėjos išvaizda.

„Jeigu stebėtume į žmones, pamatytume, kad visi elgiasi labai skirtingai, – sakė aktorė. – Todėl man tiesiog padeda eisenos keitimas, kitokios laikysenos formavimas.“

Galiausiai, kai įsigilini į savo veikėją scenarijuje, įsijauti į jos fizinį aspektą, tada viskas labai greitai sustoja į savo vietas. „Kaskart visai kitokie dalykai man padeda įsijausti į veikėją“, – sakė ji.

Rodos, H. Hall turi įgimtą gebėjimą įsigyventi į veikėją ir suvaidinti itin natūraliai.

2020 metais išdidžiai rėmė judėjimą „Juodaodžių gyvybės svarbios“

Anksčiau šiais metais H. Hall tviteryje rašė apie paramą judėjimui „Juodaodžių gyvybės svarbios“. „Nežinojimas, kas yra „baltųjų privilegija“ YRA „baltųjų privilegija“, – birželio 1 d. parašė aktorė.

Po trijų dienų ji parašė dalyvaujanti proteste Naujajame Orleane ir nurodė, kad prieš ją ir kitus protestuotojus buvo naudotos ašarinės dujos. Ji ir toliau gynė savo įsitikinimus internete ir nurodė, kad „pagal Ženevos konvenciją, tai yra karo nusikaltimas“.

Akivaizdu, kad H. Hall tvirtai gina socialinę lygybę ir teisingumą.

Visgi bene žinomiausias jos vaidmuo – mažosios Dženės

Apžvelgę unikalią Hannos Hall karjerą pramogų pasaulyje galime užtikrintai teigti, kad ji tikrai labai toli pažengė nuo savo pirmojo vaidmens „Foreste Gampe“. Vis tik kalbant apie jos žinomumą visuomenėje, mažoji Dženė tebėra žiūrovams geriausiai žinomas jos vaidmuo.

Leidiniui „International Business Times“ aktorė sakė, kad žmonės gatvėje vis dar ją atpažįsta kaip mažąją Dženę.

„Daugelis žmonių sako, kad esu kažkur matyta. „Gal lankėme tą pačią mokyklą?“ – manęs dažnai klausia. O atpažinę ją žmonės dažnai prašo pakartoti tą garsią jos frazę iš filmo „Bėk, Forestai, Bėk“. Tačiau ji retai sutinka. „Aš jau ir nebeprisimenu to akcento“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)