Koronaviruso pandemija – pagrindinis veiksnys, dėl kurio bendros pajamos sumažėjo 200 mln. JAV dolerių: buvo atšaukti koncertai, atidėtos kino filmų premjeros, o beveik visos pasaulio šalys paskelbė karantiną, rašoma foxbusiness.com.

Daugiausiai 2020 m. uždirbusių garsenybių 10-ukas

1. Kylie Jenner (590 mln. JAV dolerių)

2019 m. sausio mėnesį realybės šou žvaigždė ir „Kylie Cosmetics“ įkūrėja 51 proc. savo įmonės pardavė „Coty, Inc.“ už įspūdingą sumą – 600 mln. JAV dolerių. Be to, ji ir jos garsioji šeima neseniai sudarė išskirtinę sutartį su „Hulu“.

2. Kanye Westas (170 mln. JAV dolerių)

Sportinių batelių „Yeezy“ kūrėjas pasirašė sutartį su „Adidas“ ir kasmet gauna autorinį atlyginimą. K. Westas taip pat turi savo drabužių liniją ir birželio mėnesį pranešė, kad pradėjo bendradarbiauti su „Gap“ ir kad šiam prekybos tinklui sukurs naują drabužių liniją.

3. Rogeris Federeris (106,3 mln. JAV dolerių)

Teniso žvaigždė daugiausia užsidirba iš pelningų reklamos kampanijų. Didžiausią tokio pobūdžio sutartį sportininkas sudarė su „Uniqlo“: 300 mln. JAV dolerių per 10-imt metų.

4. Christiano Ronaldo (105 mln. JAV dolerių)

Futbolo dievukas iš Portugalijos pasirašė ketverių metų trukmės sutartį su Italijos futbolo klubu „Juventus“ ir kasmet gaus 64 mln. JAV dolerių. Žinoma, jis taip pat kraunasi milijonus reklamuodamas įvarius gaminius.

5. Lionelis Messi (104 mln. JAV dolerių)

Argentinos futbolo žvaigždės sutartis su „Barcelona“ ekipa baigsis 2021-aisiais. Rungtyniaudamas šioje komandoje, kasmet savo sąskaitą jis papildo daugiau nei 80 mln. JAV dolerių. Taip pat L. Messi turi daug reklamos sutarčių, įskaitant iki gyvenimo galo galiojantį susitarimą su „Adidas“.

6. Tyleris Perry (97 mln. JAV dolerių)

Aktoriaus sukurtas personažas Madea uždirbo daugiau nei 660 mln. JAV dolerių. 2019 m. jis atidarė „Tyler Perry Studios“ – 330 akrų ploto kompleksą Atlantoje, kurį sudaro 12 garso įrašų studijų ir įvairios filmavimo aikštelės.

7. Neymaras (95,5 mln. JAV dolerių)

Brazilijos futbolo genijus pasirašė sutartį su Paryžiaus „Saint-Germain“, kuri galioja iki 2022 m. birželio mėnesio. Vien tik žaisdamas šioje komandoje, jis turėtų susižerti 350 mln. JAV dolerių. Kaip ir daugelis kitų žymių sportininkų, Neymaras reklamuoja įvairių gamintojų produkciją, pavyzdžiui, „Nike“.

8. Howardas Sternas (90 mln. JAV dolerių)

Šokiruoti mėgstantis amerikietis yra brangiausiai apmokamas radijo laidų vedėjas, šiuo metu dirbantis radijo stotyje „SiriusXM“. Neseniai H. Sternas pratęsė darbo sutartį dar penkeriems metams ir, kaip teigiama, kasmet turėtų uždirbti po 100 mln. JAV dolerių.

9. LeBronas Jamesas (88,2 mln. JAV dolerių)

Ne kartą naudingiausiu NBA žaidėju paskelbtas krepšininkas 2018 m. perėjo žaisti į Los Andželo „Lakers“, sudaręs 153 mln. JAV dolerių vertės ketverių metų sutartį. Taip pat sportininkas įsteigė filmų kūrimo įmonę „SpringHill Entertainment“ ir platformą „Uninterrupted“ įvairiopam turiniui kurti bei turi pelningų reklamos sutarčių su „Nike“, „Beats“, „Walmart“ ir GMC.

10. Dwayne’as Johnsonas-Uola (87,5 mln. JAV dolerių)

Aktorius, prodiuseris ir verslininkas uždirbo nemažai pinigų nusifilmavęs įvairiose juostose, pavyzdžiui, „Black Adam“ ir „Red Notice“ (neva gavo po 20 mln. JAV dolerių už vaidmenį). Buvusiam profesionaliam imtynininkui priklauso alkoholinių gėrimų bendrovė „Teremana Tequila, be to, jis reklamuoja „Under Armour“ gaminius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)