O JAV ji išgarsėjo dėl šokių ir popstiliaus dainų, panašių į Lauros Branigan bei Kim Wilde dainas. S. Fox atliekamos „Touch Me (I Want Your Body)“, „Naughty Girls (Need Love Too)“ ir „I Wanna Have Some Fun“ buvo patekusios į JAV populiariausių dainų dešimtuką, trys atlikėjos albumai įtraukti į „Billboard 200“ (daugiausia parduodamų albumų ir singlų) sąrašą.

Po 1989 m. perdainuotos Dusty Springfield dainos „I Only Wanna Be With You“ devinto dešimtmečio žvaigždė pradingo iš viešumos, bent jau JAV. Vis tik savo gimtoje šalyje daug talentų turinti garsenybė tęsė karjerą šou verslo srityje.

Išleido kelis muzikos albumus

Po 1989 m. S. Fox dainos dingo iš JAV populiariausių muzikos kūrinių sąrašų, tačiau jos diskografija – kur kas gausesnė nei pirmi trys albumai. 1991 m. jį įrašė ketvirtą studijinį albumą „Just One Night“, kurio garsiausias singlas – „Hurt Me! Hurt Me!“.

Po šešerių metų S. Fox perdainavo žinomą kūrinį „Perhaps, Perhaps, Perhaps“.

Paminėtinas 2005 m. šeštas jos albumas „Angel with an Attitude“, be to, perdainavo nemažai garsių dainų (Donnos Summer „Hot Stuff“, Madonnos „La Isla Bonita“, kartu sudainavo su garsia devinto dešimtmečio atlikėja Sabrina dainą „Call Me“ ir kt.).

Buvusiam modeliui karjera muzikos srityje nebuvo lengva, kaip ji 2017 m. pasakojo „The Guardian“: „Iš pradžių daugelis netikėjo, kad dainuoju – aš.“ Vis tik ji dainavo, o 2010 m. netgi surengė pasaulinį koncertinį turą.

„Dabar daug jaunų žmonių žavisi devinto dešimtmečio muzika, – pridūrė ji. – Tos dainos visada pasakoja kokią nors istoriją, o jų priedainiai visada skambūs, įtraukiantys.“

1995 m. ji kartu su popmuzikos grupe „Sox“ dalyvavo „Eurovizijos“ konkurse, tiesa, negalėjo pasigirti sėkme.

Kartais S. Fox grįžta prie aktorystės

S. Fox yra baigusi dramos mokyklą. 1987 m. veiksmo komedijoje „Three Kinds of Heat“ („Trejopas karštis“) ji atliko Charleen vaidmenį. Po trejų metų ji suvaidino paskutiniame komedijos „Charles in Charge“ („Charlesas pasirūpins“) sezone, vėliau jos aktorystės karjeroje buvo pauzė.

1999 m. ji suvaidino Patsy britų komedijoje „The Match“ („pora“), kurioje vaidino ir Richardas E. Grantas, Ianas Holmas ir Maxas Beesley. Paskui kino žiūrovai išvydo ją tik 2015 m. Karen filme „7 Cases“ („7 atvejai“).

Įsimintiniausias S. Fox darbas kine buvo 1995 m. indų muzikiniame filme „Rock Dancer“ („Roko šokėja“). Garsenybė atskrido iš Londono nusifilmuoti scenoje, kurioje atliko singlą. Ji buvo pirma moteris iš Vakarų, suvaidinusi Bolivudo filme.

Samantha Fox viešai paskelbė, kad yra homoseksuali

Grupės „Kiss“ gitaristas ir australas Peteris Fosteris (nuteistas už įvairius sukčiavimus) susitikinėjo su S. Fox. 1999 m. ėmė sklandyti gandai, kad ji susitikinėja su muzikante, prodiusere Cris Bonacci.
Tuo metu S. Fox nekomentavo šių gandų, bet po ketverių metų paskelbė, kad yra pora su savo vadybininke Myra Stratton.

2017 m. interviu „The Guardian“ ji pasakojo, kodėl panoro atskleisti savo seksualinę orientaciją: „Buvo baugu tai viešinti, bet paskui pamaniau – nebegaliu gyventi meluodama.“

2016 m. leidinys „The Sun“ rašė, kad S. Fox baiminosi prarasianti gerbėjus, jei atskleis tiesą.

Laimė, publikos reakcija buvo netgi pozityvesnė, nei atlikėja tikėjosi. Vėliau S. Fox ėmė dalyvauti organizacijos „Albert Kennedy Trust“, ginančios teises LGBT ir visų netradicinės seksualinės orientacijos žmonių atstumtų artimųjų.

Skaudi netektis

Praėjus šešeriems metams po to, kai paviešino savo santykius su M. Stratton, S. Fox papasakojo „OK! Magazine“, kad pora planuoja įteisinti savo santuoką. Deja, ceremonija neįvyko. 2013 m. M. Stratton diagnozavo vėžį, o po dvejų metų, būdama 60 m., ji mirė.

2016 m. TV šou „Celebrity Big Brother“ ji teigė sutikusi mylimą moterį: „Prieš kelis mėnesius užmezgiau naujus santykius, esu labai laiminga. Kai esi vyresnis, gyvenime viskas vyksta labai greitai.“ Greitai paaiškėjo, kad jos partnerė – du vaikus turinti Linda Olsen iš Norvegijos. 2020 m. vasarį pora susižadėjo. Vasarą planuotas sutuoktuves teko nukelti dėl koronaviruso.

Samantha Fox yra dalyvavusi begalėje TV realybės šou

S. Fox yra dalyvavusi daugybėje TV realybės šou. 2003 m. ji pasirodė ITV šou „The Club“ („Klubas“), kuriame trys garsenybės atidaro barą Londone.

2008 m. ji dalyvavo TV šou „Celebrity Wife Swap“ („Pasikeiskime žmonomis“) ir buvo susikeitusi partneriais su komiku Freddie Starru. Po metų sudalyvavo populiariame britų realybės šou „I‘m a Celebrity ... Get Me Out of Here“ („Aš – garsenybė... Išgabenkite mane iš čia“), 2010 m. – kulinariniame TV realybės šou „Come Dine with Me“ („Pavakarieniauk su manimi“).

2016 m. ją vėl buvo galima pamatyti 16-ame „Celebrity Big Brother“ sezone kartu su Arianos Grande broliu Frankie, buvusiu „Danity Kane“ vokaliste Aubrey O‘Day ir realybės šou garsenybe Renee Graziano.

Samantha Fox pozavo žurnalui „Playboy“ ir mielai dar pozuotų

1996 m. S. Fox pozavo žurnalo „Playboy“ spalio numeriui. Ant viršelio – vilkėdama garsųjį „Playboy“ rožinį kiškutės kostiumėlį, laikydama rankose ryškiai rožinę gitarą. Nuotraukos žurnale ir interviu buvo dar atviresni.

2016 m. viename interviu S. Fox pareiškė, kad mielai dar kartą sudalyvautų fotosesijoje žurnalui „Playboy“. Amžius jai neatrodė kliūtis: „Joan Collins, Farrah Fawcett tai darė būdamos 50 m., aš irgi galėčiau. Svarbu, kad nuotraukos būtų aukščiausios klasės, nejausčiau diskomforto.“

S. Fox yra religinga

2007 m. interviu „The Age“ buvusi modelis teigė visada turėjusi tvirtą tikėjimą: „Dievas suteikė man kūną. Žinau, kad daugeliui žmonių jis teikė džiaugsmo. Neįžvelgiu čia konflikto. Niekada nepropagavau pornografijos. Darau tai, kam mane sukūrė Dievas.“

Kiek anksčiau – 2003 m. S. Fox yra sakiusi, kad lankė evangelikų paskaitų ciklą ALPHA, bet greitai suprato, kad šis mokymas – ne jai: „Supratau, kad turiu savą tikėjimą, pajutau, kad man nereikia lankyti to kurso.“

Į klausimą, ar nebuvo smerkiama dėl savo seksualinės orientacijos, ji atsakė: „Manau, praėjo daug laiko nuo tada, kai buvo parašyta Biblija. Ne, ALPHA (kursas) nepaskatino manęs krimstis dėl savo seksualumo. Aš tikiu meile – manau, Dievas nori, kad būtume laimingi ir vieni kitus mylėtume.“

Samantha Fox padavė į teismą savo tėvą

Karjeros viršūnės metu S. Fox tėvas Johnas Foxas buvo jos agentas. Deja, kaip rašo „The Guardian“, jis daugiau laiko piktnaudžiaudavo alkoholiu ir narkotikais, nei dirbdavo savo darbą.

Prieš 2017 m. pasirodant jos autobiografinei knygai „Forever“ („Amžinai“), S. Fox. Pasakojo „Mirror“, kad 1991 m. tėvas ją sumušė. Tai buvo paskutinis lašas. Negana to, ji suprato, kad tėvas pasisavino nemažai jos pinigų ir trejus metu nemokėjo mokesčių. S. Fox padavė tėvą į teismą, tiesa, prisiteistą 363 000 svarų sumą išleido sumokėti mokesčiams.

Ji nebendravo su tėvu iki pat jo mirties 2000 m. 2017 m. interviu „Express“ ji pasakojo: „Buvo labai sunku. Negali sakyti, kad gailiesi įdarbinusi agentu savo tėvą, nes jis – tavo tėvas. Kaip sakoma, draugus gali pasirinkti, o artimųjų ne.“

S. Fox gali pasigirti įspūdingu turtu

Šiuo metu S. Fox vardas girdimas vis rečiau, bet tai nereiškia, kad ji mėgaujasi praeities šlove ir nieko neveikia. 2018 m. ji įrašė singlą „Hot Boy“, po dvejų metų nusifilmavo britų dokumentiniame filme ir pasakojo apie fotomodelio veiklą.

Nepaisant to, kad tėvas iššvaistė nemažai jos pinigų, atlikėjos turtas yra apie 20 mln. dolerių, rašoma svetainėje „Celebrity Net Worth“. Jos namo Esekso grafystėje, kuriame gyveno su M. Stratton, vertė – apie 1,5 mln. dolerių.

S. Fox – turtinga moteris, vis tik sako – gyvenime ją džiugina „labai paprasti dalykai“. Ji teigė:

„Džiaugiuosi, kad turiu šeimą, esu iš tų žmonių, kurie net ir po skaudžių patirčių stengiasi įžvelgti pozityviąją pusę. Noriu visada išlikti linksma, gyvybinga mergina – būtent dėl to ir išgarsėjau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)