Kai porai gimė pirmieji sūnūs – dabar ketverių princas Alexanderis ir trejų princas Gabrielis – abu automatiškai gavo Jo Karališkosios Didenybės titulus. Trečioji karališkosios šeimos atžala – nesvarbu, ar gims berniukas, ar mergaitė – tokio titulo negaus.

Princo Carlo Philipo tėvas karalius Karlas XVI Gustavas 2019 metų spalį pranešė nusprendęs atimti Jo/Jos Karališkosios Didenybės titulus iš princo Carlo Philipo ir princesės Sofios vaikų, taip pat iš dukros princesės Madeleine ir Chriso O‘Neillo atžalų.

„Jo Didenybė karalius nusprendė pakeisti sosto taisykles. Šių pokyčių tikslas tiksliai nustatyti, kurie karališkosios šeimos nariai prireikus turėtų imtis oficialių pareigų. Jo Didenybė Karalius nusprendė, kad jo Karališkosios Didenybės princo Carlo Philipo ir princesės Sofios atžalos bei Jos Karališkosios Didenybės princesės Madeleine ir jos vyro Christopherio O‘Neillo vaikai į tokias pareigas nepretenduoja“, – buvo teigiama išplatintame pareiškime.

Princas Carlas Philipas ir princesė Sofia trečiosios atžalos susilauks jau įsigaliojus naujai tvarkai. Mažylis nebegaus Jo ar Jos Karališkosios Didenybės titulo. Vaikas gaus princo ar princesės titulą, tačiau jis bus asmeninis ir nei jo antroji pusė, nei atžalos ateityje negaus.

Po naujienos paskelbimo princas Carlas Philipas instagrame pasidalino, kaip teigia pats, teigiamu tokio sprendimo poveikiu jo sūnums.

„Šiandien Karalius paskelbė sprendimą, kad mūsų vaikai nebeturi Jo Karališkosios Didenybės pozicijos. Mes tai vertiname teigiamai, nes tai reiškia, kad Alexanderis ir Gabrielis gyvenime galės laisviau priimti sprendimus. Jie išsaugos princo titulą ir savo kunigaikštystes, ką labai vertiname ir kuo labai didžiuojamės. Mūsų šeima turi labai stiprų ryšį su šiomis teritorijomis, ir toliau vykdysime savo įsipareigojimus. Ir toliau visas savo jėgas ir laiką skirsime turimiems įsipareigojimams. Taip pat remsime Karalių ir kronprincesę – būsimąją mūsų šalies valdovę – bei, jeigu reikės, aktyviai dalyvausime Karališkųjų Rūmų veikloje“, – teigia princas Carlas Philipas.

Princesė Madeleine teigė, kad sprendimas trims jos vaikams – šešerių princesei Leonore, penkerių princui Nicolui ir dvejų princesei Adrienne – suteiks daugiau galimybių ateityje gyventi įprastesnį gyvenimą.

Karaliaus sprendimas negalioja aštuonerių princesei Estelle ir ketverių princui Oscarui – kronprincesės Victorios ir jos vyro princo Danielio vaikams. Skirtingai nei jų pusbroliai ir pusseserės, Estelle ir Oscars ir toliau priklausys artimiausiam karališkosios šeimos ratui.

Apie laukiamą trečią atžalą karališkoji šeima paskelbė penktadienį instagrame paskelbdama įspūdingą nespalvotą nuotrauką su prierašu: „Esame labai laimingi ir nekantriai laukiame trečiosios atžalos. Naujo mažojo mūsų šeimos nario“.


36 metų princesė Sofia tikina, kad jaučiasi puikiai. Neseniai karališkoji pora pranešė sergantys COVID-19, tai paaiškėjo po to, kai jie pajuto gripą primenančius simptomus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)