48-erių metų amžiaus K. Merc neabejoja: namų tvarkytoja Alfija Abdrašitova ir namų tvarkytojų vadovė Anastasija Veskaja pasisavino septynis milijonus rublių. Verslininkė suskubo jas atleisti ir pareikalavo moteris patikrinti melo detektoriumi, kad sužinotų, kur vagilės paslėpė pinigus, skelbia starhit.ru. „Pinigai gulėjo vienoje iš rankinių... Raktą nuo drabužių kambario turėjo tik Anastasija“, – aiškino buvusi magnato sutuoktinė.

K. Merc mano, kad pagalbininkės veikė išvien, juk abi nemėgo šeimininkės dėl griežtų taisyklių, kurias, beje, dažnai pažeidinėjo. Pavyzdžiui: A. Abdrašitova naudojosi asmeniniais K. Merc daiktais, o A. Veskaja buvo užmezgusi romaną su vairuotoju-apsaugininku Aleksejumi, nors romantiški santykiai tarp personalo narių buvo draudžiami darbo sutarties nuostatomis.

Ksenia Mertz

„Tas žmogus naudojosi mano tualetu, valgė iš mano lėkščių, nors namų tvarkytojos turi savo patalpas... Kur tai matyta, kad tarnaitė ateitų į drabužių kambarį ir ant savo purvino kūno vilktųsi mano rūbus. Siaubinga!“ – Pirmojo kanalo laidos „Iš tikrųjų“ studijoje skundėsi K. Merc.

A. Abdrašitova savo kaltę neigė ir netgi turėjo priekaištų buvusiai šeimininkei. Neva ji ne tik nesumokėjo algos už paskutinį išdirbtą mėnesį, bet ir žiauriai ją sumušė. „Ji mane mušė dulkių siurblio vamzdžiu, trankė į stalą. Mano kūnas buvo nusėtas mėlynėmis, subjaurotas veidas, lūžo du šonkauliai... Ji moka žlugdyti ir morališkai. Mane vadino nevala, pašlemėke“, – skundėsi Alfija.

Namų tvarkytoja pareiškė, jog Ksenija paprasčiausiai nenori sumokėti sąžiningai uždirbtų pinigų, kurių jai taip reikia sergančiai dukrai gydyti. „Kokia jūsų diagnozė? Kaip aš galėjau jus taip smarkiai sumušti? Parodykite dokumentus. Ir kas per vaikas, kurį, regis, įvėlėte į savo žaidimus. Pirmą kartą apie jį girdžiu. Apsirengė kaip vargšė ir dabar bando mane apkaltinti. Aš jos net pirštu neliečiau, ką jau kalbėti apie sumušimą“, – gynėsi K. Merc.

A. Veskaja taip pat teigė esanti nekalta ir pareikalavo sumokėti 600 tūkst. rublių už išdirbtus pusę metų. Be to, moteris patvirtino savo bendradarbės žodžius dėl patirto smurto. „Buvau žiauraus sumušimo liudininkė. Ksenija ir mane vertė įžeidinėti bei žeminti Alfiją. Ragino mušti vargšelę. Ji mane atleido, nes užpavydėjo Aleksejaus. O juk aš jauna ir graži. Tarp mūsų nebuvo jokių santykių, o Ksenija buvo jį įsimylėjusi. Jai tiesiog gėda, kad miega su vairuotoju“, – sakė A. Veskaja.

Šią keblią situaciją padėjo išspręsti Romanas Ustiužaninas. Ekspertas ištyrė moteris poligrafu. Rezultatai parodė, kad buvusios tarnaitės esą nepavogė K. Merc milijonų, tačiau, kaip spėjama, nėra ir tokios sąžiningos, kokios dedasi.

„Dalykas toks, kad Alfija negavo pinigų, kurių jai žūtbūt reikia, nes iš tikrųjų turi sergantį vaiką. Kas jai beliko? Moteris išsigalvojo sumušimą, pridūrė, kad šeimininkė su ja visada šiurkščiai elgdavosi, ir jos istorija nuskambėjo visai įtikinamai. Savo ruožtu Ksenija, supratusi buvusios darbuotojos klastą, sugalvojo savo istoriją apie dingusius septynis milijonus rublių. Ksenija nenori Alfijai sumokėti 80 tūkst., o Anastasijai – 600 tūkst. rublių“, – reziumavo ekspertas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)