Milijonus gerbėjų visame pasaulyje turinti žvaigždė apibūdino save kaip „laimingą“, kadangi gali pasidalinti ypatingu pareiškimu.

„Sveiki draugai, noriu pasidalinti su jumis, kad esu translytis asmuo, mano įvardžiai yra jis / jie ir mano vardas yra Elliotas.

Man pasisekė, kad galiu apie tai rašyti. Būti čia. Kad atvykau į šį savo gyvenimo etapą.

Jaučiuosi be galo dėkingas nuostabiems žmonėms, kurie mane palaikė visoje šioje kelionėje“, – instagrame skelbė anksčiau Ellen vardu prisistatinėjusi garsenybė.

„Aš taip pat prašau kantrybės. Mano džiaugsmas yra tikras, bet ir trapus. Tiesa, nepaisant to, kad dabar jaučiuosi giliai laimingas ir žinau, kiek daug turiu privilegijų, aš taip pat jaučiu baimę. Aš bijau invazijos, neapykantos, „pokštų“ ir smurto.

Kad būtų aiškiau, nesistengiu prislopinti džiaugsmingos ir švenčiamos akimirkos, bet noriu atkreipti dėmesį į visą vaizdą“, – paaiškino jis.

33-ejų metų aktorius pridūrė: „Statistika yra stulbinanti. Diskriminacija translyčių žmonių atžvilgiu yra paplitusi, klastinga ir žiauri, o tai sukelia siaubingas pasekmes“.

Ellioto vardu nuo šiol prisistatanti žvaigždė teigė, kad džiaugiasi būdamas trans benduomenės dalimi.

„Visiems trans žmonėms, kurie kiekvieną dieną susiduria su priekabiavimu, savigrauža, prievarta ir grasinimais smurtu: aš matau jus, myliu jus ir darysiu viską, kad šis pasaulis pasikeistų į gerąją pusę“, – tikino jis.

Buvusiosios Ellen gerbėjai šį žingsnį suskubo palaikyti. Tarp gausaus jų būrio – ir kitos pasaulio žvaigždės, pavyzdžiui, dainininkė Miley Cyrus.

Elliotas geriausiai žinomas dėl savo vaidmenų filmuose, įskaitant „Juno“ ir „Inception“. Šiose kino juostose garsenybė vaidino dar kaip moteris.

Šiuo metu aktorius daugiausiai tapatinamas su „Netflix“ serialu „Umbrella Academy“, kur atlieka Vanjos vaidmenį.

Po viešo atsiskleidimo garsenybė oficialiai pasikeitė ir savo socialinių tinklų paskyrų duomenis. Nuo šiol žvaigždę galima rasti Ellioto Page'o vardu.

2014-aisiais Holivudo žvaigždė, tuomet prisistatinėjusi dar Ellen vardu, „prisipažino esanti lesbietė“. Tą garsenybė padarė per Las Vegase vykusią homoseksualios orientacijos paauglių konferenciją.

„Pavargau slapstytis ir pavargau meluoti“, – teigė įžymybė savo kalboje, kuri buvo audringai pasveikinta klausytojų per konferenciją „Laikas klestėti“ (Time to Thrive), finansuojamą nevyriausybinės organizacijos „Human Rights Campaign“.

„Šiandien esu čia, nes esu homoseksualus asmuo. Ir dėl to, kad... galbūt galiu kai ką pakeisti, – pridūrė E. Page. – Padėti kitiems gyventi lengviau ir galbūt turėti daugiau vilčių. Bet kokiu atveju, jaučiau asmeninę pareigą ir atsakomybę visuomenėje.“

E. Page savo kalboje prabilo ir apie daugelį metų besitęsusią kančią ir baimę atskleisti savo orientaciją.

„Nukentėjo mano dvasia, psichinė sveikata ir mano santykiai, – pareiškė tuomet dar tik būsimas Elliotas. – Stoviu čia šiandien su jumis visais – kitapus viso to skausmo.“

Lesbiečių, gėjų, biseksualų ir lytį pakeitusių asmenų teises ginanti „Human Rights Campaign“, paskelbusi E. Page kalbą savo tinklalapyje, pasveikino garsenybę, užbaigusią „giliai asmenišką ir didelių pastangų reikalaujančią kelionę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)