Atlikėja Rita Ora greičiausiai negaus baudos dėl pažeistų COVID-19 reikalavimų, tačiau Noting Hile įsikūrusiame restorane atliekamas tyrimas ir jo savininkams gali tekti sumokėti 10 tūkst. svarų sterlingų.

Pirmadienį dainininkė atsiprašė už tokiu metu surengtą gimtadienio vakarėlį ir prisipažino padariusi klaidą, pasirodžius jos 30-ojo jubiliejaus nuotraukoms. Vakarų Londone esančiame restorane „Casa Cruz“ įvykusiame vakarėlyje dalyvavo maždaug 30 žmonių, praneša theguardian.com.


Moteris nesiginčijo dėl koronavirusui suvaldyti skirtų taisyklių pažeidimo ir pamėgino sušvelninti situaciją. Kai nuotraukas, kuriose užfiksuotas akimirkas atlikėja pavadino „nedideliu susibūrimu“, paskelbė „The Sun“, R. Ora pripažino padariusi „rimtą ir nedovanotiną klaidą“, įvykusią dėl „ekspromtu priimto sprendimo“.

Restorane tyrimą atlieka Kensingtono ir Čelsio tarybos aplinkos poveikio žmonių sveikatai komanda. Tarybos teigimu, bauda būtų skiriama tik restorano savininkams, ne vakarėlį surengusiam asmeniui.

Dėl šeštadienį vakare įvykusios gimtadienio šventės Londono policijos pareigūnai sulaukė telefono skambučių. Didžiausių Jungtinės Karalystės (JK) policijos pajėgų atstovai nurodė, jog į restoraną nuvykę policininkai neužfiksavo jokių COVID-19 reikalavimų pažeidimų. Regis, jie net nebuvo užėję į vidų.

Londono policija vadovaujasi politika pakartotinai netirti pranešimų apie nesilaikomus COVID-19 reikalavimus. Trumpai tariant, jeigu pirmą kartą pareigūnai nepastebi pažeidimų, daugiau į tą pačią vietą nevažiuoja.

Kensingtono ir Čelsio tarybos atstovai sakė, kad bet kokia skirta bauda būtų mokama tarybai, ne policijai. Pasirodžius informacijai, kurią pateikė neva R. Ora artimas šaltinis, jog dainininkė savanoriškai sumokėjo baudą, pirmadienį vakare tarybos atstovas spaudai pareiškė, kad nebuvo gauta jokių pinigų ir kad taryba dar nenusprendė, ar apskritai skirti baudą.

„Girdėjome gandus apie neva sumokėtą baudą ir juos taip pat ištirsime“, – sakė jis. Kensingtono ir Čelsio taryba pridūrė, jog „bet kokių baudžiamųjų veiksmų būtų imamasi tik restorano valdytojo ar licencijos užsiimti tokia veikla turėtojo atžvilgiu. Vakarėlio organizatorius nebūtų baudžiamas.“

Instagramo istorijų skiltyje R. Ora parašė: „Sveiki visi. Dalyvavau nedideliame susibūrime su keletu bičiulių atšvęsti savo 30-ąjį gimtadienį. Tai buvo ekspromtu priimtas sprendimas. Pagalvojau, kad karantino apribojimai tuoj bus švelninami ir kad niekam neužkliūsime. Gailiuosi, kad pažeidžiau taisykles. Suprantu, jog sukėliau pavojų kitiems žmonėms. Padariau rimtą ir nedovanotiną klaidą. Dabar suvokiu, kokie neatsakingi buvo mano veiksmai, ir prisiimu visą atsakomybę. Man labai gėda, nes žinau, kaip sunkiai žmonės dirba, kovodami su šia siaubinga liga, žinau, ką teko paaukoti gyventojams ir įmonėms, kad būtume saugūs. Noriu nuoširdžiai atsiprašyti, nors atsiprašymas ir nepadės.“


Nuotraukose buvo įamžinta į restoraną atvykstanti R. Ora ir jos svečiai, įskaitant modelius Carą ir Poppy Delevigne. Vadovaujantis JK visuotinio karantino, kuris baigsis antradienį, reikalavimais, leidžiama susitikti tik su vienu žmogumi, su kuriuo negyveni, išskyrus tam tikras aplinkybes. Policija turi teisę išvaikyti didesnius susibūrimus ir skirti iki 10 tūkst. svarų sterlingų baudas už šiurkščiausius reikalavimų pažeidimus. Visos prievolės nurodytos 2020-ųjų Koronaviruso įstatyme.

Žurnalistai paprašė „Casa Cruz“ atstovų pakomentuoti. Remiantis „The Sun“ duomenimis, restorano direktorius Nicholas Fallowsas tvirtino, kad, prieš laikraščio reporteriams kreipiantis dėl komentaro, jis nieko nebuvo girdėjęs apie neva neteisėtą susibūrimą.

Restorano interneto svetainėje esančiame aprašyme teigiama, jog tai yra „intymi, šilta ir elegantiška“ vieta „lapuotose Londono Noting Hilo rajono gatvėse“. Jo „pagrindinė filosofija“ – „būti antraisiais namais visiems“.

Londono policija sakė: „Skambučio sulaukėme lapkričio 28 d., šeštadienį, 21.10 val. (vietos laiku). Buvo pranešta apie galimus apribojimų dėl COVID-19 pažeidimus komercinės paskirties patalpose, esančiose adresu Clarendon Road, W11. Nuvykę policininkai nenustatė pažeidimų. Policijos pareigūnai toliau tiria gautą pranešimą ir bendradarbiauja su vietos valdžios institucijomis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)