Šešiasdešimtmetė Argentinos futbolo legenda sustojus širdžiai mirė lapkričio 25 dieną.

Kaip ir D. Maradonos gyvenime, po mirties taip pat neapsieita be dramų: buvusio futbolininko mergina Rocio Oliva paplūdo ašaromis ir apkaltino buvusią sportininko žmoną neleidus jai atsisveikinti su velioniu.

Draudimą R. Oliva pavadino „gėda“, ji teigia, kad buvusi žmona jai net neleido pamatyti karsto. Claudia Villafane nusprendė, kad buvusio jos vyro mylimoji turi laukti eilėje lauke kaip visi kiti žmonės.

Diego Maradona ir Rocio Oliva

„Nežinau, kodėl jie su manimi taip elgiasi, aš tik norėjau atsisveikinti su Diego. Buvau paskutinė jo mylimoji, kaip niekas kitas nusipelniau deramai su juo atsisveikinti. Kodėl niekas nepagalvoja, ko norėtų Diego? Dievas viską mato, jie už visą tai skaudžiai sumokės“, – viešai piktinosi moteris.

Oliva ir D. Maradona iki skyrybų 2018 metais praleido šešerius metus. Futbolo legenda santuokoje su C. Villafane išgyveno nuo 1984 iki 2003 metų.

Diego Maradona ir Claudia Villafane

Oliva iškart po D. Maradonos mirties apie mylimąjį atsiliepė pačiais gražiausiais žodžiais: „Jis buvo svarbiausias vyras mano gyvenime. Labai svarbus. Man jis buvo labai geras. Labai vienas kitą mylėjome, visada jį prisiminsiu geruoju. Jis buvo nuolankus, dosnus, turėjo didžiulę širdį ir labai mylėjo gyvenimą. Širdyje turiu daug su juo susijusių gražiausių prisiminimų. Jis mane labai mylėjo. Ir tai labai džiugina“, – kalbėjo paskutinė D. Maradonos gyvenimo moteris.

Pasaulio futbolo čempionato laimėtojo palikimas šiai sporto šakai yra milžiniškas, ypač jo karjera klubuose „Napoli“ ir „Barcelona“ bei Argentinos nacionalinėje rinktinėje, skelbia thesun.co.uk.

D. Maradonos užsitarnauta garbinga vieta futbolo panteone niekam nekelia abejonių, tačiau su antsvoriu bei priklausomybe nuo alkoholio ir narkotikų kovojusio sportininko šeiminis ir asmeninis gyvenimas buvo sudėtingas.

Tėvai

D. Maradona užaugo pamaldžioje katalikų šeimoje Villa Fiorito – skurdžiame miestelyje į pietus nuo šalies sostinės Buenos Airių. Jo tėvas, meiliai vadintas donu Diego, dirbo gamykloje ir kartą neleido savo sūnui dalyvauti atrankoje į futbolo komandą „Argentinos Juniors“, nes manė, kad ši sporto šaka neatneš turtų.

D. Maradonos mama, kurią jis vadino donja Tota, buvo namų šeimininkė, užauginusi aštuonis vaikus (Diego buvo vyriausias). Ši moteris futbolo dievukui padarė didžiausią įtaką ir mokėjo jį nuraminti.

Tiesą sakant, kai Tota mirė 2011 m., šią liūdną naujieną pranešė pagrindiniai Argentinos televizijos kanalai, o įtakingiausiuose šalies laikraščiuose buvo išspausdintas moters nekrologas. Teigiama, kad ji norėjo, jog Diego taptų buhalteriu.

Autobiografijoje D. Maradona pagarbiai atsiliepia apie savo mamą ir pasakoja, kaip ji tyčia nevalgydavo ar apsimesdavo negaluojanti ir neturinti apetito, kad pamaitintų savo vaikus.

Broliai

Du D. Maradonos broliai taip pat tapo profesionaliais futbolininkais, tačiau toli gražu nesulaukė tokios sėkmės, kaip 10-uoju numeriu paženklintus marškinėlius dėvėjęs argentinietis.

Raulis, pravarde Lalo, trumpai žaidė „Boca Juniors“ ir Ispanijos futbolo klube „Granada“, paskui išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV), kur praleido didžiąją savo futbolininko karjeros dalį.
Hugo, pravarde El Turco, iš pradžių rungtyniavo Ispanijos ekipoje „Rayo Vallecano“ ir Austrijos „Rapid Vienna“, o vėliau tapo kultiniu žaidėju Japonijos futbolo klubuose.

Nė vienas iš jų nežaidė tarptautiniu lygiu.

Santuoka

D. Maradona susipažino su būsimąja žmona Claudia Villafane, kai jam buvo 19-a, o jai 17-a metų. Juodu susituokė 1989-aisiais po ilgų sužadėtuvių ir kartu pragyveno 25-erius metus, tačiau tris dešimtmečius trukę santykiai buvo audringi.

Su ja futbolininkas susilaukė dviejų vaikų. Buvusi žmona prodiusavo filmus, dalyvavo televizijos realybės šou ir vaidino. Deja, bet jųdviejų laimę temdė nuolatiniai gandai apie D. Maradonos neištikimybę. Pora išsiskyrė 2004-aisiais, tačiau ir toliau rodydavosi kartu, įskaitant 2006-ųjų Pasaulio futbolo čempionatą.

Paskui buvusių sutuoktinių santykiai atšalo, bet 2018 m. juodu vėl atsidūrė dėmesio centre, kai D. Maradona padavė C. Villafane į teismą, nes ji neva pavogė iš jo pinigų ir už juos įsigijo prabangų butą Floridoje.

Santuokiniai ir nesantuokiniai vaikai

Dukras Dalmą ir Gianniną pagimdė Claudia, tačiau D. Maradona turi mažiausiai tris nesantuokinius vaikus, o nepatvirtinti gandai byloja apie dar didesnį jų skaičių. 2016-aisiais, beveik 30-imt metų neigęs tėvystę, D. Maradona pagaliau pripažino, jog Diego Sinagra jaunesnysis yra jo sūnus. Jis gimė 1986 m. rugsėjo mėnesį po futbolininko romano su modeliu Christina Sinagra, kai D. Maradona žaidė „Napoli“.

Nepaisant ne vienerius metus trukusių modelio pastangų ir net gandų, jog įsikišo pats popiežius, garsusis argentinietis nesutiko pripažinti esąs tėvas. Beje, vienas Italijos teismas jį pripažino tėvu dar 1995 m.

Galiausiai jo požiūris pasikeitė, kai kitas nesantuokinis vaikas, dukra Jana, gimusi po trumpų neįpareigojančių santykių su naktinio klubo darbuotoja Valeria Sabalain, slapta susitiko su tėvu sporto klube Buenos Airėse. Šiandien Jana Maradona Sabalain yra apatinio trikotažo modelis.
D. Sinagra, žaidęs Italijos žemesnėje futbolo lygoje, viešai pozavo nuotraukoms su D. Maradona, kai futbolo legenda galiausiai jį pripažino savo sūnumi.

„Nepaprastai džiaugiuosi, nes sūnus sugrįžo į mano gyvenimą, kaip ir Jana. Stipriai jį myliu, jis labai panašus į mane“, – sakė jis. Netrukus atsirado daugiau moterų, tvirtinančių, kad susilaukė vaikų su D. Maradona.

2019 m. kovo mėnesį jis pripažino trijų kubiečių kilmės vaikų tėvystę. Teigiama, kad juos pagimdė dvi moterys, tačiau jų tapatybė neatskleidžiama.

2000–2005 m. D. Maradona praleido nemažai mėnesių Havanoje, kur buvo gydomas nuo kokaino priklausomybės, ir netgi susidraugavo su tuometiniu šalies prezidentu Fideliu Castro. Vėliau futbolininkas ant kojos išsitatuiravo F. Castro veido atvaizdą.

Dar mažiausiai trys moterys pareiškė, jog D. Maradona yra jų vaikų tėvas, bet jis taip ir viešai nepripažino šio fakto. Jauniausiam argentiniečio sūnui Diego Fernando – septyneri (gimė 2013 m.). Sportininkas susitikinėjo su berniuko mama Veronica Ojeda, tačiau, kai ji buvo ketvirtą mėnesį nėščia, ją paliko ir pradėjo draugauti su Rocio Oliva, kuri už garsenybę buvo jaunesnė 30-imčia metų.

Kivirčai su Sergio Aguero

Futbolo klubo „Manchester City“ legenda Sergio Aguero buvo vedęs D. Maradonos dukrą Gianniną. Jųdviejų santuoka truko ketverius metus, nuo 2009-ųjų iki 2013-ųjų. Poros skyrybos nebuvo malonios. Netrukus po jų D. Maradona puolėją, kuris yra jo anūko Benjamino tėvas, pavadino „ištižėliu“. Pašlijusių santykių neužglaistė net laikas.

2018 m. D. Maradonos advokatas pasidalijo futbolininko nuotrauka, kurioje akyli internautai pastebėjo ant sienos kabantį S. Aguero portretą, tačiau jo veidas buvo visiškai užtušuotas.

Mergina

Išsiskyręs su V. Ojeda, futbolo genijus užmezgė romantiškus santykius su R. Oliva, kuriai tuo metu buvo tik 23-eji. Buvusi profesionali futbolininkė tapo didele garsenybe Argentinoje. Juodu paskelbė apie sužadėtuves vos po 18 mėnesių nuo draugystės pradžios. Vis dėlto vestuvės taip ir neįvyko, o po smarkių ginčų pora galiausiai pasuko skirtingais keliais 2018 m. Manoma, kad pagrindine nesutarimų priežastimi tapo jaunos moters atsisakymas sekti paskui mylimąjį į Meksiką, kai jis tapo futbolo klubo „Dorados“ vadybininku.

Kai anksčiau lapkričio mėnesį D. Maradona atsidūrė ligoninėje, nusiminusi R. Oliva tvirtino, jog jo sveikatos problemas sukėlė priklausomybė nuo alkoholio.

„Rugsėjo 9 d. jis buvo paguldytas į ligoninę dėl tos pačios priežasties, bet šį kartą jo būklė yra prastesnė nei anksčiau, – sakė ji. – Viskas labai paprasta. Galite jį laikyti ligoninėje tris ar keturias dienas, prijungti lašelinę, suleisti vitaminų, bet šie veiksmai nėra sprendimas. Diego geria migdomuosius, tačiau tikroji jo bėda yra alkoholis, ir tai jokia paslaptis. Jis tebegeria, o visi tvirtinantys priešingai – meluoja. Jį reikia gydyti nuo alkoholio priklausomybės.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)