Portalo TMZ žinion patekusiame oficialiame dokumente nurodoma, kad legendinio Jameso Bondo vaidmens atlikėjo mirties priežastys – prieširdžių virpėjimas (būklė, kuriai būdingas nereguliarus, dažnai itin spartus širdies plakimas, sukeliantis kraujotakos sutrikimų), senyvas amžius ir plaučių uždegimas.

S. Connery mirė spalio 31 d. savo namuose, Bahamose. Jam buvo 90 metų.

Remiantis anksčiau šį mėnesį paskelbtu pranešimu, aktoriaus pelenai buvo išbarstyti jo tėvynėje, Škotijoje, rašoma portale „People“.

„Sugrąžinsime Seaną į Škotiją. Toks buvo jo noras“, – leidiniui „Scottish Mail“ sakė našle likusi S. Connery sutuoktinė Micheline Roquebrune.

„Jis norėjo, kad jo pelenai būtų išbarstyti Bahamose ir tėvynėje“, – tęsi ji ir pridūrė, kad šį norą šeima norėtų įvykdyti, kai tik bus atitinkamai sušvelninti dėl koronaviruso plitimo įvesti apribojimai.

„Kai tik bus vėl įmanoma ir saugu keliauti, šeima ketina sugrąžinti jį į Škotiją“, – sakė 45-erius metus santuokoje su aktoriumi pragyvenusi M. Roquebrune.

„Škotijoje norėtume surengti atsisveikinimo su juo ceremoniją. Turime vilties, kad tai pavyks, – toliau kalbėjo 91-ų metų moteris, – deja, negalime žinoti, kada tiksliai.“

Iš karto po liūdno įvykio kalbinta šalia S. Connery jo mirties akimirką buvusi sutuoktinė patikino, kad Karibų saloje įvyksianti aktoriaus kremavimo ceremonija bus privati, kad jo pelenai bus saugomi iki to meto, kai bus galima išvykti.

Spalio 31 d., kai buvo paskelbta liūdna žinia, S. Connery mirties priežasties įvardyta nebuvo.

M. Roquebrune ir S. Connery sūnūs Jasonas ir Stephane‘as vėliau patvirtino, kad aktorius mirė ramiai, šeimos narių apsupty.

57-erių metų Jasonas kalbėdamas su BBC užsiminė, kad tėvas kurį laiką jautėsi prastai.

„Vis dar stengiamės tai suvokti: juk viskas įvyko ką tik, nors tėvas jau kurį laiką prastai jautėsi, – sakė jis. – Tai liūdna diena visiems, kurie tėvą pažinojo ir kuriems jis buvo brangus, taip pat skaudi netektis tiems, kurie žavėjosi jo, kaip aktoriaus, talentu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)