„People“ apžvelgė verslininkės ir trijų vaikų motinos pokalbį su Sarah Hyland tinklalaidėje „Lady Parts“. C. McConaughey atviravo apie tai, kaip jos planai dėl natūralaus gimdymo be vaistų neišsipildė. Apie tokį gimdymą ji drauge su sutuoktiniu aktoriumi Matthew McConaughey svarstė besilaukdama pirmojo sūnaus Levi, kuriam dabar yra 12 metų.

„Gimdžiau tris dienas. Stengėmės, kad viskas vyktų natūraliai, kiek tik tai įmanoma ligoninėje. Kai nubėgo vandenys, man pasiūlė priemonių, paskatinančių sąrėmius. Tačiau mes kategoriškai atsisakėme“, – pasakojo 38-erių C. McConaughey.

Moteris prisiminė, kaip ji ir Matthew, kuriam dabar yra 51-eri, „užėmė“ ligoninės palatą. C. McConaughey juokavo, kad „slaugytojai bijojo užeiti“. Jiedu taip įsipatogino, kad netgi klausydavosi muzikos, o vyras net mėgindavo didžėjauti.

Sąrėmiai prasidėjo savaime kitą dieną po atvykimo į ligoninę.

„Sąrėmiai buvo tokie stiprūs, kad jų metu būdavau ant supamosios kėdės ir vos galėdavau kvėpuoti, o paskui tiesiog netekdavau sąmonės nuo išsekimo, nes viskas tęsėsi labai ilgai“, – pasakojo C. McConaughey.

Tuo metu pirmąjį vaiką gimdžiusiai moteriai ši patirtis sukėlė dar didesnį diskomfortą, kai gydytojas nurodė nulipti nuo supamosios kėdės, kad galėtų patikrinti jos gimdos kaklelį.

„Aš buvau ant kėdės, o gydytojas paklausė, ar galėčiau persikelti ant stalo. Atsakiau, kad negaliu – apskritai pajudėti negalėjau! Tačiau jis nesiliovė ir sakė, jog turi pasižiūrėti, kiek atsivėręs gimdos kaklelis, todėl turiu atsigulti ant stalo. Na, bet aš pasakiau, kad tiesiog pats ateitų ir pasižiūrėtų“, – besijuokdama kalbėjo moteris.

„Jaučiausi labai prastai. Iš tiesų norėjome, kad gimdymas būtų be jokių vaistų. Norėjome tokios patirties, tą planavome“, – aiškino C. McConaughey.

Po to, kai natūraliais takais sūnaus pagimdyti nepavyko – C. McConaughey negalėjo išstumti kūdikio – gydytojas suprato, kad teks daryti Cezario pjūvio operaciją.

„Kai nuo anestezijos apsnūdau, girdėjau tik tai, kaip gydytojai mėgino aptikti širdies plakimą, bet nesėkmingai. Mane tai labai išgąsdino“, – prisiminė viena iš kompanijos „Yummy Spoonfuls“ įkūrėjų.

C. McConaughey taip pat pasakojo, kad atlikus nenumatytą Cezario pjūvio operaciją gydytojas jai pasakė: „Žiūrėk, vaikas pats nusprendė, kaip jam gimti“. Kūdikiui apie kaklą buvo apsivyniojusi virkštelė, tad natūralus gimdymas būtų buvęs pavojingas.

Levi – poros pirmagimis, vėliau jiedu susilaukė dar dviejų vaikų: dukters Vidos, kuriai dabar yra 10 metų, ir kitąmet aštuntąjį gimtadienį švęsiančio sūnaus Livingstono. O Levi gimimo istorija jo mamą daug ko išmokė.

„Tai buvo pirmasis mano gimdymas, po kurio aš supratau, kad galiu užmiršti viską, ką apskritai žinojau apie planavimą. Tokie dalykai didesni už mus, jie didesni už viską... To kontroliuoti mes paprasčiausiai nepajėgiame“, – įsitikinusi C. McConaughey.

Ji pridūrė: „Tad besilaukdama kitų vaikų aš supratau: nesvarbu, kokiu būdu jie norės ateiti, aš dėl nieko nesijaudinsiu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)