Sasekso hercogienė sakė praradusi antrąjį vaikelį, kai pajuto „aštrų skausmą“, šių metų liepą, vystydama savo pirmagimį sūnelį Archie.

Rašydama „New York Times“ M. Markle apibūdino, kaip susirgo namuose Los Andžele ir gulėjo ligoninėje su savo širdgėlą išgyvenančiu vyru Harry, kai jie abu sielvartavo dėl savo kūdikio.

Aprašydama širdį draskančią akimirką, kai suprato, kad „kažkas ne taip“, ji pasakė: „Pakeitusi jo (Archie) vystyklą, pajutau aštrų skausmą. Nusileidau ant grindų su juo ant rankų, dainuodama lopšinę, kad mums abiem būtų ramiau, linksma melodija visiškai prieštaravo mano jausmui, nes jutau, kad kažkas ne taip. Suspaudusi savo pirmagimį žinojau, kad prarandu antrą vaikelį“.

Meghan Markle

M. Markle teigė, kad tai nutiko liepos mėnesį – vieną rytą, „kuris prasidėjo įprastai, kaip bet kuri kita diena“.

Sasekso hercogienė sakė, kad prabudusi pašėrė savo augintinius šunis, sutvarkė sūnaus Archie drabužius ir kreideles. Tuomet ji susirišo savo plaukus į kasą ir paėmė sūnų iš jo lopšio. Šią akimirką ji pajuto veriantį skausmą, po kurio jai skubiai prireikė medikų pagalbos.

M. Markle rašė: „Po kelių valandų aš gulėjau ligoninės lovoje, laikydama savo vyro ranką. Pajutau jo delno netvarumą ir pabučiavau jo pirštus, šlapius nuo mūsų abiejų ašarų. Spoksojau į šaltas baltas sienas, mano akys tapo stiklinėmis. Aš bandžiau įsivaizduoti, kaip mes pasveiksime“.

Delfi primena, kad poros pirmagimiui Archie – jau vieneri. Princo Harry ir jo žmonos sūnaus laukimą sekė milijonai gerbėjų visame pasaulyje. 2019 metų gegužę Sasekso kunigaikščiai tapo tėvais.

Iki gimdymo pora neatskleidė būsimo kūdikio lyties, teigdami, jog patys nori, jog tai būtų siurprizas. Netrukus porai gimė sveikas berniukas. „Tai buvo pati nuostabiausia patirtis gyvenime. Sūnaus atėjimas man – tikra dovana. Mama ir sūnus jaučiasi puikiai“, – BBC reporteriams tuomet sakė princas ir dėkojo žmonėms už palaikymą.

Dar anksčiau buvo skelbiama, jog M. Markle gimdymas bus kitoks, nei yra įprasta šios karališkosios šeimos atstovams, todėl net juokauta, kad ši pora taisykles nusprendė sulaužyti net gimdykloje. Moteris galimai ketino naudotis dulos paslaugomis, o vėliau pasirodė informacijos, kad Meghan aktyviai domisi gimdymu su hipnoze.

Paskelbė oficialų pranešimą

2019 metų balandžio 11 dieną karališkoji pora oficialiai pranešė neskelbsiantys apie kūdikio gimimą, kol patys nepasidžiaugs naujo šeimos nario atėjimu. Sasekso kunigaikščių pora teigė viešai nesidalinsiantys su kūdikio gimimu susijusiais planais ir nieko neskelbs, kol patys nepasidžiaugs, tapę tėvais, informavo news.sky.com.

Išplatintame Kensingtono rūmų pranešime buvo rašoma: „Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė labai dėkingi už gerus palinkėjimus, kurių sulaukė iš žmonių Jungtinėje Karalystės ir visame pasaulyje, ruošdamiesi kūdikio gimimui.“

„Jų karališkosios didenybės patys priėmė sprendimą neviešinti planų, susijusių su jų kūdikio gimimu. Kunigaikštis ir kunigaikštienė laukia, kol galės pasidalinti džiugia žinia su visais, kai jau bus turėję progą privačiai pasidžiaugti šeimos pagausėjimu.“

Pranešimas pasirodė po spėlionių, kad kunigaikštienė galbūt planuoja gimdyti namuose. Kiti šaltiniai rašė, kad karališkoji pora domėjosi ir privačiomis ligoninėmis.

Harry su Meghan tuo metu kraustėsi į Frogmore rezidenciją Vindzore. Rezidencija, kurioje anksčiau gyveno kelios karališkojo personalo šeimos, buvo iš pagrindų renovuota ir pritaikyta gyventi vienai šeimai.

Meghan sulaužė karališką tradiciją – ji nutarė nesikreipti į karališkosios šeimos ginekologus, nes nenorėjo, kad gimdyme dalyvautų „vyrai su kostiumais“.

Kaip rašė „The Mail“, kunigaikštienė paprašė gydytojos moters (pavardė nežinoma) vadovauti medikų komandai per gimdymą vietoje gydytojų Alano Farthingo ir Guy‘aus Thorpe-Beestono.

Šie du ginekologai dalyvavo trijų Kembridžo kunigaikščių vaikų gimime. Būtent todėl gerbėjams buvo neverta tikėtis fanfarų ir džiaugsmo šūksnių prie Londono centre esančios St. Mary ligoninės privataus akušerijos skyriaus „Lindo Wing“, kuriame Kate Middleton pagimdė princą George‘ą, princesę Charlotte ir princą Louisą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)