Prie svarstymų ir interpretacijų prisidėjo netgi kūno kalbos ekspertai, spėlioję, kaip nesąmoningi fiziniai D. Trumpo ir pirmosios JAV ponios tarpusavio bendravimo ženklai gali suteikti užuominų apie judviejų tarpusavio santykius (nors veikiau tai suteikia užuominų apie konkrečią akimirką).

Tik laikas parodys, ar Donaldo ir Melanios santuoka pajėgs ištverti tokį viešą jos aptarinėjimą. Visgi nickiswift.com kviečia įdėmiau paanalizuoti, kas vyksta tarp D. Trumpo ir jo žmonos.

„Ne dabar, Donaldai!“

2017-ųjų gegužę prezidentas D. Trumpas išvyko pirmojo oficialaus vizito į užsienį nuo savo prezidentavimo pradžios. Šioje kelionėje pasitaikė daugybė akimirkų, kurios buvo užfiksuotos ir plačiai paplito socialiniuose tinkluose. Tarp jų buvo ir negailestingai išjuoktas šviečiantis rutulys, ir keistas bei juokingas šokis su kardais, ir daug kalbų sukėlęs nusilenkimas, tačiau nė viena iš šių akimirkų neprilygo žymiajam Melanios mostelėjimui ranka, kurį pastebėjo visas pasaulis.

Kai pirmoji pora iš Saudo Arabijos atkeliavo tiesiai į Izraelį, jiedviem oro uoste bežengiant raudonu kilimu D. Trumpas pamėgino paimti Melanią už rankos. Bet ji akivaizdžiai mostelėjo ranka ir išsisuko nuo savo vyro rankos, žinoma, visai nepastebėjusi, kad jų link nukreipta gal dešimt milijonų kamerų.

„The Daily Beast“ priminė, kad Melania taip pat atsisakė susikibti rankomis su vyru, kai jiedu atvyko į Vašingtoną, kur turėjo vykti inauguracijos ceremonija. Įdomu: M. Trump viešą jausmų demonstravimą laiko paauglišku nebrandumu, o gal moteris tiesiog neketina slėpti, kad su D. Trumpu jokie šilti jausmai jos nesieja?

Melania ir Donaldas tikina, kad judviejų santuoka yra tobula

Laiku bėgant, netgi tobuliausios šeimos neišvengia pykčių ir nesutarimų, tačiau, pasak Trumpų šeimos, jiems taip niekados nenutinka.

„Mudu nesipykstame. Būna, kad dėl kažko nesutariame, bet tai normalu. Santykiuose tai yra geras dalykas“, – duodama interviu „The Huffington Post“, pasakojo M. Trump.

D. Trumpas tą patį pakartojo Larry Kingo pokalbių laidoje. „Mes iš tiesų nė sykio nesame susibarę, apie barnius nėra jokių kalbų. Mudu niekados nesame netgi susiginčiję. Mes paprasčiausiai vienas kitam labai tinkame. Mes gerai sutariame“, – aiškino D. Trumpas.

Pašaliečiams neįmanoma pasakyti, ar šios kalbos apie santuoką yra tiesa, tačiau ilga D. Trumpo viešų nesutarimų – ypač su dviem jo buvusiomis žmonomis – istorija verčia gerokai suabejoti tokiais pasisakymais.

Politinės D. Trumpo ambicijos Melanios niekada nežavėjo

2000-ųjų sausį D. Trumpas „The New York Times“ patvirtino, kad išsiskyrė su M. Knavs. Tą jis padarė sau pačiam itin būdingu stiliumi: apsuptas modelių ištaigingame konkurso „Mis Jungtinės Valstijos“ vakarėlyje.

Vėliau Melania „DuJour“ prisipažino, kad judviejų išsiskyrimą iš dalies nulėmė Donaldo svarstymai varžytis dėl prezidento posto.

„Tai buvo viena mūsų išsiskyrimo priežasčių. Buvome išsiskyrę neilgai, keletą mėnesių. Tada vėl susitaikėme“, – pasakojo M. Trump.

Visgi minėtasis atvejis iš tiesų buvo jau antrasis jų išsiskyrimas. Pasak Melanios draugo mados fotografo Matthew Ataniano, kažkada savo bute nuomojusio jai kambarį, Donaldas ir Melania dar santykių pradžioje nuolatos pykosi ir taikėsi.

„Jai jau pačioje pradžioje iškilo pasitikėjimo problemų. Dėl šios priežasties ji pasiliko butą – norėjo turėti savo erdvę, į kurią prireikus galėtų sugrįžti“, – aiškino M. Atanianas.

Išsiskyrę jiedu buvo tik keletą mėnesių, tačiau jei kaltinimai neištikimybe ir politinės D. Trumpo ambicijos vis dar gali būti jų nesantaikos priežastis, šios poros, panašu, laukia nelengvas kelias.

Sutuoktinio komentarai apie moterų grabinėjimą Melaniai nepriimtini

Pasitaikė tikrai ne vienas atvejis, kai M. Trump teko bandyti paaiškinti nemalonius savo vyro komentarus. Ji netgi paskelbė pranešimą, kuriuo pasmerkė liūdnai pagarsėjusį paviešintą 2005-ųjų vaizdo įrašą, kuriame D. Trumpas vulgariai atsiliepia apie moteris ir kalba apie jų grabinėjimą.

„Mano vyro vartojami apibūdinimai man yra nepriimtini ir įžeidžiantys. Jie neatspindi vyro, kurį aš pažįstu“, – teigė Melania.

M. Trump taip pat susilaukė sutuoktinio atsiliepimų apie judviejų intymų gyvenimą ir savo kūną nėštumo metu. Pasak „Cosmopolitan“, D. Trumpas 2005-aisiais Howardo Sterno radijo laidoje kalbėjo, kad besilaukiančios moterys „tam tikrose vietose… tiesiog išsipučia... kaip dirižablis“. Jis pridūrė: „Turiu omenyje, jog tam tikros jos vietos iš tiesų pasidarė milžiniškos. Na, milžiniškos pačia geriausia prasme. Ji tapo labai didelė – tam tikrose vietose”.

Melanios teigimu, šis interviu nebuvo jos vyro kaltė. „Fox News“ ji tvirtino, kad D. Trumpą tiesiog pavyko truktelėti už liežuvio.

Bet, lyginant su D. Trumpo pokalbiais su H. Sternu, visa tai tėra ledkalnio viršūnė. 2017-ųjų rugsėjį „Factbase“ buvo paskelbti daugybės interviu su H. Sternu įrašai. Buvo atskleista daugybė nepagražintų pokalbių tarp tada dar būsimojo prezidento ir radijo žvaigždės. Po to tikėti kalbomis apie sutarimą ir tobulą santuoką darosi vis sunkiau.

D. Trumpo inauguracija teigiamu įspūdžiu apie jo santuoką nedvelkė

Ko gero, teko matyti internete JAV prezidento inauguracijos dieną pasklidusį ir sparčiai išpopuliarėjusį vaizdelį: kai D. Trumpas į ją atsisuka, Melania meiliai nusišypso, tačiau, vos jam nusisukus, žaibiškai persimaino. Tai buvo tik vienas iš daugelio keistų tą dieną nutikusių dalykų, susijusių su judviejų santykiais.

Kitas dalykas buvo keistas ir nejaukus pirmosios poros šokis inauguracijos šventėje. Atrodė, kad Melania vis stengėsi atsitraukti nuo Donaldo. Kūno kalbos eksperto teigimu, toks judesys gali reikšti, jog pirmoji ponia tarsi norėjo pasakyti: „Nenoriu, kad būtume susijungę kaip partneriai“.

Tačiau, ko gero, didžiausią nuostabą sukėlusi akimirka ištiko tada, kai D. Trumpas su Melania atvyko į Baltuosius rūmus, kur juos sutiko Obamų šeima. D. Trumpas iššoko iš automobilio ir ėmė lipti laipteliais, palikdamas Melanią. Jai teko apeiti automobilį ir vienai lipti laipteliais. Milijonai namuose inauguraciją stebinčių žmonių susidarė iš tiesų nekokį įspūdį. Nors kiekvieną incidentą galima nesunkiai nurašyti paprasčiausiam nervinimuisi, visgi kyla labai rimtų klausimų apie poros santykius.

Ar tai abiem patogumą garantuojanti santuoka iš išskaičiavimo?

Pasak „Vanity Fair“, Donaldas sutiko Melanią 1998-aisiais vakarėlyje, į kurį jis atvyko drauge su Norvegijos kosmetikos kompanijos paveldėtoja ir verslininke Celina Midelfart. Tuo metu jiedu susitikinėjo. Kaip pasakojama, kol C. Midlefart buvo tualete, Donaldas spėjo Melaniai duoti savo telefono numerį. Po kelių dienų jiedu vienas su kitu susisiekė.

Šaltinių teigimu, naujai užsimezgęs ryšys abiem pusėms buvo labai naudingas ir patogus. Donaldas gavo tai, ko tuo metu ieškojo: patrauklią jaunesnę moterį, besivadovaujančią tradicinėmis vertybėmis, ir tuo pačiu išlaikė pakankamai nepriklausomybės. O 24 metais jaunesnė Melania taip pat įžvelgė jo privalumus.

„Donaldą Melania sutiko nepaprastai tinkamu metu. Jai baiginėjosi pinigai – Melania tiesiog priėjo liepto galą ir jau ketino sugrįžti atgal į Europą“, – „New York Post“ pasakojo Melaniai artimas šaltinis.

D. Trumpas Melanią pavadino „intensyvesne Jacqueline Kennedy Onassis versija“

M. Trump yra viena iš nedaugelio pirmųjų ponių visoje Jungtinių Valstijų istorijoje, delsusių persikelti į Baltuosius rūmus. Trumpų šeima aiškiai leido suprasti norinti, kad jų sūnus Barronas Trumpas turėtų galimybę be trukdžių baigti mokyklą Niujorke. Visgi kalbos apie Melanios delsimą įsilieti į Baltųjų rūmų gyvenimą netilo dar ilgai.

O štai 1999-aisiais Melania pirmosios ponios vaidmenį įsivaizdavo visiškai kitaip. „Būčiau visiškai tradicinė pirmoji ponia. Kaip Betty Ford ar Jackie Kennedy. Palaikyčiau savo vyrą," – „The New York Times aiškino M. Trump. Tačiau vėliau, prabėgus keliolikai metų, Melania drastiškai pakeitė toną. GQ ji pasakojo: „Pasirinkau nesikišti į politinį procesą. Tai yra mano vyro darbas“. Likus kelioms dienoms iki 2016-ųjų prezidento rinkimų, jos požiūris pasikeitė. Tada Melania paskelbė, kad viena pagrindinių jos užduočių tapus pirmąja šalies ponia būtų kova su kibernetinėmis patyčiomis. Turint omenyje D. Trumpo polinkį užsipulti oponentus tviteryje, toks pareiškimas nuskambėjo ironiškai.

Dėmesys Melanios atliekamoms pirmosios ponios pareigoms suintensyvėjo, kai D. Trumpo duktė Ivanka Trump oficialiai ėmėsi specialiosios prezidento patarėjos vaidmens. Tai paskatino gausias spėliones, kad Ivanka galėtų imtis ir pareigų, kurios paprastai priskiriamos pirmajai šalies poniai.

Situacija ir vėl pasikeitė D. Trumpo pirmojo oficialaus vizito į užsienį metu. Tada Melania jį lydėjo ir, daugybės liudininkų teigimu, išgelbėjo nuo diplomatinės katastrofos. Nekalbant apie jau minėtą išsisukimo nuo sutuoktinio rankos epizodą, Melania pasiglemžė visą dėmesį: popiežių Pranciškų ji sužavėjo gebėjimu neįpareigojamai šnekučiuotis, o antraštės mirgėjo žiniomis apie jos apdarus. Teigiama, kad pats D. Trumpas „Air Force One“ lėktuve, įvertindamas žmonos pasirodymą kelionės metu, pavadino ją „intensyvesne Jacqueline Kennedy Onassis versija“.

Pirmosios poros santykiai per atstumą buvo apmokami iš mokesčių mokėtojų kišenės

D. Trumpui tapus Jungtinių Valstijų prezidentu, Melania ilgai atidėliojo savo persikėlimą į Vašingtoną. Tačiau tam, kad pora galėtų palaikyti santykius per atstumą, reikėjo pastangų ir lėšų, kurių dydis verčia gerokai nusistebėti. Pasak „The Hill“, Niujorko policijos departamentui „viena Melanijos ir jos sūnaus saugojimo diena kainavo nuo 127 iki 146 tūkstančių dolerių (nuo 107 iki 123 tūkstančių eurų)“. Pasak Niujorko policijos departamento pareigūnų, tai reiškia, kad vien laikotarpis nuo rinkimų dienos iki inauguracijos dienos mokesčių mokėtojams iš viso kainavo 24 milijonus dolerių (maždaug 20 milijonų eurų). Visuomenės nepasitenkinimas netgi buvo pasiekęs tokią ribą, kad buvo inicijuota peticija, raginanti Melanią arba keltis į Baltuosius rūmus, arba apsimokėti sąskaitas už saugojimą pačiai.

Ar jiedu miega drauge?

Tai gali būti ir niekuo nepagrįsti gandai, tačiau visų keistų poros tarpusavio santykius lydinčių dalykų kontekste verta atkreipti dėmesį ir į dar vieną detalę – kalbas, kad Donaldas ir Melania nemiega vienoje lovoje. Tiesa, reikia pripažinti, kad taip daro tikrai nemažai porų.

Visgi, pasak „daugelio šaltinių“, su kuriais bendravo „Us Weekly“, Melania „atsisako miegoti vienoje lovoje su Donaldu“. Vienas porai artimas šaltinis tvirtino, kad tai abiem išeina į naudą, akivaizdžiai mėgindamas šiam faktui suteikti teigiamą atspalvį.

Kaip viskas yra iš tiesų – nežinia. Galbūt prezidento D. Trumpo knarkimas drebina miegamojo sienas, o gal jo žymioji šukuosena kutena Melaniai nosį ir trukdo ramiai išsimiegoti.

Donaldas Trumpas nebuvo rūpestingas tėtis

Panašu, kad didžiąją sūnaus Barrono auginimo rūpesčių dalį prisiėmė M. Trump.

„Donaldas nekeisdavo sauskelnių, bet man tas visiškai nekliuvo. Man tai nebuvo svarbu. Tereikia, kad tokie dalykai būtų priimtini abiem. Svarbiausia pažinoti žmogų, su kuriuo gyveni. Kiekvienas iš mūsų prisiimame savo vaidmenį. Aš nenorėjau, kad jis keistų sauskelnes ar migdytų Barroną. Man tokia situacija tiko“, – „Parenting“ aiškino Melania.

Visgi nepanašu, kad Melania pernelyg žavėtųsi „atsipalaidavusiu“ D. Trumpo požiūriu į tėvystę. 2005-aisiais, dar Barronui negimus, nekilnojamojo turto magnatas pokalbių laidoje „Larry King Live“ sėdėjo greta savo naujosios žmonos ir kalbėjo: „Matai, Larry, aš išmanau, ką reiškia santuoka ir ką reiškia turėti vaikų. Turiu keturis šaunius vaikus. Jei turi pinigų, susilaukti vaikų yra puiku. Bet aš pažįstu Melanią. Aš nekeisiu sauskelnių. Aš tikrai negaminsiu maisto. Aš galbūt apskritai nesimatysiu su vaikais. O ji bus nuostabi motina. Aš būsiu geras tėtis“.

Santuoka su D. Trumpu apima ir jo gynimą nuo nemalonių kaltinimų

Akivaizdu, kad Melania trokšta palaikyti savo vyrą net ir tais atvejais, kai jis atsiduria itin kontroversiškų įvykių sūkuryje. Tačiau „People“ žurnalistės Natashos Stoynoff, pareiškusios D. Trumpui kaltinimus seksualiniu priekabiavimu, atveju Melanijos gynyba paliko daug neatsakytų klausimų. N. Stoynoff apkaltino, kad 2005-aisiais, kai ji ėmė interviu iš Trumpų šeimos, tuomet besilaukianti Melania paliko ją vieną su Donaldu, o šis prirėmė ją prie sienos ir sugrūdo liežuvį į burną.

Pasak „Vanity Fair“, Melanios atsakas į nemalonius kaltinimus susitelkė į nereikšmingas N. Stoynoff istorijos detales ir nepatvirtino ar nepaneigė likusio jos pasakojimo. N. Stoynoff tikina susidūrusi su Melania po kelių mėnesių, tačiau Melanios advokatas paskelbė pareiškimą, paneigiantį antrąjį susitikimą.

Ar Melania atsisakė komentuoti likusią istorijos dalį, nes buvo įsitikinusi, jog kaltinimai priekabiavimu buvo teisingi? O gal ji paprasčiausiai neturėjo teisinio pagrindo tai aptarinėti, nes tuo metu nebuvo kambaryje? Bet kuri išvada daug pasako apie Melanios atsaką į kontroversišką sutuoktinio elgesį.

Daktaras Džekilas ir ponia Trump

Buvęs „Mar-a-Lago“ rezidencijos liokajus Anthony Senecalis, mėgindamas pasakyti komplimentą M. Trump, netyčia suteikė galimybę žvilgtelėti, kas slypi už kruopščiai D. Trumpo santuoką dengiančios užuolaidos.

A. Senecalis „The Washington“ pasakė, kad Melania „gali būti tokia žavi ir miela, kokią viešumoje ją retai išvysi“. Jis taip pat papasakojo apie tai, kaip ji „ragino jį pasiimti laisvų dienų, kad galėtų aplankyti mirštančią seserį“. Be to, A. Senecalis tikina, kad Melania įtraukė vieną svarbią darbo sąlygą.

„Kai Donaldas būna čia, jums reikėtų pasilikti“, – pasak liokajaus, nurodė Melania. Pirmosios ponios asmenybę jis apibūdino kaip „po kaustančiu apvalkalu slypintį šiltą žmogų“.

Jeigu A. Senecalis sako tiesą, galima spėti, kad Melania vis dar užgniaužia savo tikrąją asmenybę siekdama įsiteikti D. Trumpui. Suprantama, tai tik buvusio darbuotojo nuomonė. Be to, jei pačiai Melaniai toks variantas atrodo tinkamas, kas galėtų jai dėl to priekaištauti?

Donaldas Trumpas Melaniai kai ką primena

Ko gero, tai pats keisčiausias iš visų aptariamų dalykų. Žurnalas GQ nutarė pasidomėti Viktoru Knavsu, M. Trump tėčiu. GQ išsiaiškino, kad V. Knavsas yra tik penkeriais metais vyresnis už D. Trumpą. Be to, abu vyriškiai yra panašūs tiek išvaizda, tiek apsirengimo stiliumi.

„Jis vertina kokybę“, – apie „elegantiškus kostiumus“ vilkintį ir „didelę „Mercedes“ automobilių kolekciją turintį savo tėvą atsiliepia Melania. V. Knavsui praturtėti pavyko komunistinėje Slovėnijoje – tai tikrai nebuvo lengva užduotis. Draugai ir artimieji Viktorą apibūdina kaip „aktyvų ir stiprios valios“.

Lygindama savo tėtį ir sutuoktinį, Melania negaili meilių žodžių. „Abu jie sunkiai dirba. Abu yra labai gabūs ir protingi. Jiedu užaugo absoliučiai skirtingoje aplinkoje, tačiau jų vertybės sutampa, jie laikosi tų pačių tradicijų. Aš pati esu panaši į savo vyrą. Suprantate, ką turiu omenyje? Ir mano tėtis, ir mano vyras yra šeimos žmonės, jie laikosi tradicijų ir sunkiai dirba“, – kalbėjo M. Trump.

Ar Melania Trump – Claire Underwood įsikūnijimas realybėje?

Duodama interviu GQ, Melania sakė, kad jos politinių pažiūrų „niekas niekada nesužinos“, nes tokie dalykai „yra tik tarp jos ir jos vyro“. Tačiau, pasak „Politico“, šie vadinamieji slapti politiniai pokalbiai turėjo didžiulę įtaką D. Trumpo darbui. Šaltinių teigimu, Melania ėmėsi „asmeninio prižiūrėtojo“ vaidmens ir aktyviai stebėjo žiniasklaidoje skelbiamas naujienas, kad nuolatos teiktų sutuoktiniui informaciją apie tai, kaip jį vertina visuomenė. Kaip teigiama, pirmoji ponia taip pat buvo susirūpinusi dėl nuolatinio informacijos apie Baltuosius rūmus nutekėjimo. Kai kuriuos asmenis tai vertė manyti, kad ji yra reikšmingas prezidento artimiausią aplinką reguliuojantis asmuo.

Ilgametis D. Trumpo padėjėjas Rogeris Stone‘as „Politico“ sakė: „Ji pasižymi puikia nuojauta ir numato, kas mėgina pasinaudoti situacija“. Turint omenyje visus sukrėtimus, nutikusius su D. Trumpo administracijos darbuotojais, gandai, kad už viso to slypi Melania, leidžia spėlioti, kad galbūt ji ir sprendė, kas turėtų būti atleistas, o kas – pasilikti.

Ar Donaldo Trumpo santuoka ypatingai saugoma nuo bulvarinės žiniasklaidos?

Beveik nėra tokios įžymių poros, kurį būtų apsaugota nuo pakliuvimo į bulvarinės žiniasklaidos antraštes, tačiau kai D. Trumpas pirmąjį kartą pranešė apie savo kandidatavimą prezidento rinkimuose, bulvarinė žiniasklaida stebinamai tylėjo jo santuokos klausimu. Pasak „Politico“, tai gali būti susiję su artimais D. Trumpo ryšiais su AMI savininku Davidu Peckeriu. Jo žiniasklaidos imperijai priklauso „National Enquirer“, „The Globe“, „The National Examiner“ ir „Radar Online“. D. Trumpas ir D. Peckeris dešimtajame dešimtmetyje drauge dirbo kurdami „Trump Style“ – žurnalą, skirtą D. Trumpo nekilnojamojo turto objektų svečiams. D. Peckeris tuo metu taip pat buvo įmonės „Hachette Filipacchi Magazines“ žurnalų leidybos vadovas. Kaip rašo „Politico“, nuo to laiko jiedu išliko artimi. D. Trumpui palanki AMI įsigijo ir paskalas apie įžymybes skelbiantį bulvarinį leidinį „Us Weekly“ .

2016-ųjų rinkiminės kampanijos metu AMI leidiniai itin kritiškai vertino Demokratų partijos kandidatę į prezidentus Hillary Clinton ir jos vyrą, buvusį Jungtinių Valstijų prezidentą Billą Clintoną. D. Trumpas buvo nuolatos palaikomas, o apie Melanią išvis neužsimenama. D. Peckeris tvirtino, kad tai buvo visiškas atsitiktinumas. „New York Post“ jis sakė: „Žurnalų, kurių viršeliuose buvo išreiškiamas palaikymas D. Trumpui ir kritika Hillary, pardavimai išaugo 23 proc. Tai vieninteliai man rūpintys apklausų duomenys“.

Kartais atrodo, kad Donaldas Trumpas užmiršta savo paties santuoką

Įtempta D. Trumpo ir pirmosios laikysena inauguracijos iškilmių metu ir keletas nuostabą keliančių jų tarpusavio bendravimų akimirkų jau buvo aptartos. Atrodo, kad tokiais atvejais D. Trumpas arba apskritai nekreipia dėmesio, arba tiesiog negali nesielgti keistai, viešumoje būdamas šalia savo žmonos.

Tarkime, Floridoje, Fort Majerse, po uragano „Irma“ vykusioje spaudos konferencijoje, stovėdamas greta žmonos, D. Trumpas kalbėjo: „Norėčiau visiems, reagavusiems į nelaimę, padėkoti, na, savo vardu, mūsų viceprezidento vardu. Melania iš tiesų norėjo būti su mumis, jos širdį tikrai palietė šie įvykiai, mes susidūrėme su nuniokojimu. Deja, viskas dar nesibaigė“.

Pasak „The Sun“, D. Trumpo kritikai pasigavo mintį, kad jis netgi nesuvokė, jog žmona stovi šalia. O štai jo gynėjai ėmė užtarinėdami, tvirtindami, jog prezidentas, ko gero, tiesiog „aiškino, kad žmona neturėjo abejonių dėl keliavimo drauge su juo“, o D. Trumpas kartais „tiesiog susipainioja žodžiuose“.

Donaldas ir Melania nesivargina švęsti vedybų metinių

CNN atkreipė dėmesį, kad, tarkime, 2018-aisiais svarbioji Trumpų vedybų metinių diena „atėjo ir praėjo be žinučių „Instagram“, „Twitter“, nebuvo jokių pranešimų apie į prezidento darbotvarkę įsiterpiančią šventinę vakarienę“.

Tačiau galbūt Donaldas ir Melania tiesiog pajuto, kad puikavimasis jų romantiškais santykiais įvairių skandalų fone gali atrodyti įtartinai ir nenatūraliai.

Na, bet gal jie visgi triukšmingai atšventė savo 12-ąsias vedybų metines 2017-aisiais? Juk jiedu turėjo dar vieną fantastišką priežastį švęsti – Donaldo inauguraciją, ar ne?

„Praėjusiais metais pirmoji pora savo 12-ųjų vedybų metinių nešventė drauge – pirmoji ponia apkrauto inauguracijos savaitgalio pabaigoje sugrįžo į Niujorką“, – pranešė CNN. O tai jau pasako daug.

Reikšmingų renginių vengimas užmina dar daugiau mįslių

Klausimų dėl Trumpų santuokos kilo ir tada, kai Melania staiga atsisakė planuoto vizito į Davosą, kur D. Trumpas dalyvavo Pasaulio Ekonomikos forume. CNN paskelbtame pranešime Melanios komunikacijos atstovai pirmosios ponios planų pasikeitimo priežastimi įvardijo „darbotvarkės ir logistikos“ problemas.

Tad ką Melania visgi nuveikė tą dieną, kai jos vyras atvyko į Davosą? Pasak „People“, ji lankėsi JAV Holokausto memorialiniame muziejuje, kuris yra vos už šešių minučių kelio automobiliu arba 16 minučių einant pėstute nuo Baltųjų rūmų. Galbūt darbotvarkės ir logistikos“ problemos nebuvo tik pasiteisinimas. Tačiau sunku įsivaizduoti, kad perkelti apsilankymą vietiniame muziejuje yra taip sunku.

Ką apie D. Trumpo santuoką atskleidė „Ugnis ir įniršis“?

Prieštaringai vertinama Michaelo Wolffo knyga „Ugnis ir įniršis Donaldo Trumpo Baltuosiuose rūmuose“ („Fire and Fury: Inside the Trump White House“), pateikianti prezidento aplinkos asmenų liudijimus apie įvairiausius nesutarimus vykdomojoje valdžioje, įžiebė pykčius. Tačiau pokalbių laidos „Real Time“ vedėjui Billui Maheriui M. Wolffas sakė, kad, turint omenyje visą žiniasklaidos dėmesį, kurio sulaukė knyga, žiniasklaida visgi nepastebėjo vienos kiek neaiškios dalies, galinčios tapti sultingu kąsneliu – užuominos apie tariamą D. Trumpo romaną.

M. Wolffas tuomet sakė, kad nors yra „visiškai tikras“ dėl aprašytos neištikimybės, jis knygoje negalėjo įtraukti tiesioginio kaltinimo, nes „neturėjo mėlynos suknelės“. Jis, suprantama, omenyje turėjo akivaizdų įrodymą, liudijusį apie prezidento Billo Clintono romaną su Baltųjų rūmų stažuotoja Monica Lewinsky.

Tendencija žiniasklaidai į pagalbą kviestis kūno kalbos ekspertus neslopsta. Iš esmės beveik kaskart, kai prezidentas viešumoje pasirodo su pirmąja ponia, galima laukti ekspertų komentarų lavinos. Jie pasirengę išanalizuoti viską: nuo porą skiriančio atstumo iki subtilių judesių. Interpretacijos, kaip M. Trump reaguoja (ar nereaguoja) į D. Trumpą, jau virto atskira sritimi, nors kartais šios išvados būna labai prieštaringos.

Pavyzdžiui, „Elite Daily“ komentavo 2017 m. vasarį vykusį renginį, kurio metu Melania, regis, krūptelėjo, kai Donaldas palietė jos ranką. Leidinys pasitelkė du kūno kalbos ekspertus, kad išanalizuotų jos nemalonią reakciją. Pirmasis ekspertas padarė išvadą, jog Melania paprasčiausiai nervinosi dėl to, kad jai teko kalbėti viešai, o antrasis ekspertas pareiškė, jog „tarp jų nėra meilės“. Tad štai – arba Melaniai tiesiog sunku kalbėti viešai, arba ji negali pakęsti savo pačios sutuoktinio prisilietimo. Ko gero, panašias išvadas būtų galima pasidaryti ir be kūno kalbos ekspertų pagalbos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)