Tačiau suvokimas, kad būsimasis vyras jos nemyli, princesę Dianą taip sugniuždė, kad ji nebenorėjo vestuvių, teigia P. Thornton.

Astrologė savo komentarais pasidalijo naujame ITV dokumentiniame filme „The Diana Interview: Revenge Of A Princess“. Filmo premjera įvyko šią savaitę. Joje apžvelgiamas žymusis prieš 25 metus įvykęs princesės Dianos interviu BBC laidoje „Panorama“.

Neseniai šis interviu vėl pakliuvo į antraštes: princesės Dianos brolis Earlas Spenceris tikina, kad tuometinis „Panoramos“ žurnalistas Martinas Bashiras pateikė jam suklastotus finansinius dokumentus, siekdamas prieiti prie karališkosios šeimos.

Naujame dviejų dalių ITV dokumentiniame filme pasakojama 1995 m. princesės Dianos M. Bashirui duoto interviu istorija. Šis interviu sukrėtė visą šalį, prabilta apie grėsmę monarchijos ateičiai ir BBC.

Prabėgus 25 metams po to, kai visa šalis sulaikiusi kvapą stebėjo, kaip nacionalinės televizijos eteryje princesė Diana išlieja širdį, dabar pasisako tie, kuriems teko matyti, kaip pasakiškas Dianos svajonių romanas su princu Charlesu virto kartėliu, o galiausiai – skyrybomis, rašo dailymail.co.uk.

Princo Charleso ir princesės Dianos vestuvės

P. Thornton atskleidė: „Vienas labiausiai šokiruojančių Dianos papasakotų dalykų buvo tai, kad naktį prieš vedybas Charlesas pasakė, jog jos nemyli“.

„Man regis, Charlesas nenorėjo, jog vedybos įvyktų remiantis klaidinga prielaida. Jis norėjo tą suderinti su Diana, tačiau ją toks dalykas visiškai sugniuždė. Po tos žinios ji nebenorėjo vestuvių, tad svarstė jose tiesiog nepasirodyti“, – pasakojo P. Thornton.

Iš Airijos kilęs medikas Jamesas Colthurstas, buvęs artimas Dianos draugas, kai ši prieš vedybas su princu Charlesu dirbo aukle Londone, taip pat pasirodė dokumentiniame filme.

„Pamenu, kad ji vis labiau siuto dėl to, kas vyko, dėl fakto, kad, kaip jai atrodė, visa struktūra ėmėsi palaikyti princo Charleso ir Camillos santykius. Jai pasitaikydavo siaubingo pykčio akimirkų. Diana norėdavo teniso rakete daužyti čiužinį ir panašiai. Aš jai sakydavau, kad, ko gero, tai yra būdai, kuriais norima priversti tą pūlinį pratrūkti“, – prisiminė J. Colthurstas.

Dokumentiniame filme pasirodo ir karališkoji žurnalistė Jennie Bond. Ji atskleidžia, kad Diana vėliau jai pasakojo besibaiminanti, jog jai bus neleidžiama išsakyti savo nuomonę, nes toks bus skyrybų susitarimo reikalavimas.

J. Bond, prisimindama, kodėl princesė nutarė atvirai prabilti apie savo santuokos bėdas, pasakojo: „Diana man sakė bijanti, kad viena iš skyrybų susitarimo, kurio, kaip ji suprato, prisireiks, sąlygų gali būti ta, jog jai bus užkimšta burna. Diana bijojo, kad jai bet kokia kaina bus uždrausta viešai kalbėti apie savo santuoką. Todėl suprato: prabyla dabar arba niekada“.

Princo Charleso ir princesės Dianos vestuvės

Princo Charleso ir velionės princesės Dianos skyrybos po itin viešų nesutarimų oficialiai pasibaigė 1996 m. rugpjūčio 24 d.

Šie komentarai ITV filme nuskambėjo po to, kai BBC paskelbė atliksianti išsamų nepriklausomą tyrimą dėl to, kokiais būdais pavyko užsitikrinti interviu su princese Diana, pasirodžiusį 1995 m. laidoje „Panorama“.

Transliuotojas patvirtino, kad išorinis tyrimas aiškinsis, kaip žurnalistui M. Bashirui pavyko surengti žymųjį interviu su princese.

Šis pareiškimas paskelbtas po to, kai princesės Dianos brolis Earlas Charlesas Spenceris apkaltino žurnalistą pasitelkus „purviną taktiką“, įskaitant suklastotų dokumentų pateikimą, kad laimėtų šeimos pasitikėjimą.

„BBC tai vertina labai rimtai. Norime išsiaiškinti tiesą. Kaip tik užsakėme išsamų ir nepriklausomą tyrimą“, – tvirtino korporacijos generalinis direktorius Timas Davie.

BBC vadovas patvirtino, kad tyrimo sąlygos bus paskelbtos artimiausiu metu.

Princesės Dianos brolis E. Spenceris sukritikavo BBC, tikindamas, kad M. Bashiras jam parodė „suklastotus banko išrašus“, tokiu būdu norėdamas pasiekti princesę.

Dokumentai buvo susiję su tariamais mokėjimais, atliktais dviem karališkųjų rūmų nariams. Pasak dokumentų, už informaciją apie princesę neva sumokėjo slaptosios tarnybos, teigia E. Spenceris.

Anksčiau jis paragino atlikti nepriklausomą tyrimą ir „Twitter“ rašė, kad BBC „nepajėgia sąžiningai susitvarkyti su už šio klausimo slypinčia nepatogia tiesa“.

E. Spenceriui kurį laiką nerimstant, pasirodė BBC pareiškimas apie nepriklausomą tyrimą.

Princesės Dianos brolis tvirtina, kad M. Bashiras ne sykį jį apgavo norėdamas pasiekti Dianą, kai žlugo jos santuoka su princu Charlesu.

Žymusis interviu visame pasaulyje pakliuvo į antraštes. Milijonai žiūrovų stebėjo, kaip princesė pasakojo, kad jų „santuokoje yra trys žmonės“.

Jos komentarai apie santuokos situaciją supurtė monarchiją ir iš esmės pakeitė M. Bashiro karjerą – jis neatsigynė pagyrų už didžiulę žurnalistinę sensaciją.

BBC teigimu, M. Bashiras šiuo metu atsakyti į klausimus negali, nes to jam neleidžia gydytojai.

Pasak BBC, šiuo metu BBC religijos srities redaktoriumi dirbantis žurnalistas sveiksta po vainikinių širdies arterijų šuntavimo operacijos, be to, anksčiau persirgęs COVID-19, jis patyrė rimtas komplikacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)