76-erių V. Leon, filme „Niekada nesakyk niekada“ vaidinusi Bahamų damą, prisiminė, kaip S. Connery neleido jai jaustis nejaukiai filmuojant romantišką sceną lovoje. Anksčiau aktorei filmuotis tokiose scenose nebuvo tekę, rašo dailymail.co.uk.

Šią savaitę laidai „This Morning“ V. Leon sakė: „Mums buvo smagu drauge dirbti. Jis buvo nepaprastas žmogus“.

„Manęs laukė miegamojo scena, dėl kurios kiek nerimavau. Nepaisant tuometinio mano amžiaus, iki tol filmuotis tokio pobūdžio romantinėse scenose man nebuvo tekę. Tad dėl to kiek jaudinausi, tačiau jis užtikrino, kad nesijausčiau nejaukiai“, – pasakojo aktorė.

Laidos vedėja priminė: „Jus prispaudė jo nuoga gauruota krūtinė“.

Valerie nusijuokė ir pajuokavo, kad S. Connery, į filmavimo aikštelę atvykus jo žmonai Micheline Roquebrune, pašoko iš lovos.

Ji pasakojo: „Na, taip, filmavimas iš tiesų užtrunka, o jis buvo perfekcionistas. Jis visą rytą prabuvo lovoje, o kai popiet žmona atėjo pasižvalgyti, jis stryktelėjo iš lovos“.

„Jis visame pasaulyje buvo laikomas sekso simboliu, tad nereikėtų stebėtis, kad aš nerimavau, jog teks vaidinti miegamojo scenoje su žymiausiu sekso simboliu pasaulyje. Tačiau jis užtikrino, kad viskas eitųsi sklandžiai“, – aiškino aktorė.

V. Leon taip pat pasakojo jutusi, kad aktorius į slaptojo agento vaidmenį įdėjo ir dalį savo asmenybės.

Po S. Connery mirties filmų apie J. Bondą prodiuseriai Barbara Broccoli ir Michaelas G. Wilsonas paskelbė pranešimą, kuriuo dėkojo žymiajam aktoriui už tai, kad filmų serija sulaukė sėkmės.

V. Leon su jais sutinka: „Dėl to nėra jokių abejonių. Seanas sukūrė dabartinį Jamesą Bondą, o Bondas sukūrė Seaną. Jis buvo nepaprastas aktorius, jis puikiai pasirodė kitose serijos dalyse. Jis neabejotinai buvo nepaprastas žmogus“.

Kalbėdama apie savo pastangas dėl vaidmens, Valerie pasakojo net išmokusi žvejoti, kad tokiu būdu užtikrintų vienos iš scenų tikroviškumą.

„Gyvenime rankose nebuvau laikiusi meškerės! Mano pastangos nenuėjo veltui: man S. Connery personažui teko dusyk gelbėti gyvybę. Pirmą kartą tai nutiko, kai jūroje jį vijosi rykliai, o antrąjį – viešbutyje, kai jis užėjo į mano kambarį, o jo kambarys buvo susprogdintas“, – pasakojo aktorė.

Šeštadienį buvo pranešta, kad S. Connery mirė miegodamas savo namuose Bahamose. Gyvenimo pabaigoje jam buvo diagnozuota demencija.

S. Connery buvo pirmasis J. Bondo vaidmens atlikėjas. Nuo 1962 iki 1983 metų jis vaidino iš viso septyniuose Bondiados filmuose.

Tarp po žvaigždės mirties jo atminimą pagerbusių buvo ir jo kolegos aktoriai Danielis Craigas ir Pierce‘as Brosnanas, taip pat vaidinę žymųjį agentą 007.

D. Craigas savo užuojauta pasidalino „Bondiados“ „Twitter“ paskyroje: „Mane apėmė didis liūdesys sužinojus, kad netekome vienos didžiausių kino brangenybių. Serą Seaną Connery prisiminsime ne tik kaip Bondą. Jis tapo viso laikotarpio ir stiliaus apibrėžimu. Žavesys ir sąmojis, kuriuo jis tryško ekrane, galėjo būti matuojamas megavatais. Jis padėjo sukurti šiuolaikinį sėkmingą Holivudo filmą“.

„Jis dar ilgus metus darys įtaką aktoriams ir kino kūrėjams. Mintimis esu su jo šeima ir artimaisiais. Nežinau, kur jis dabar, bet tikiuosi, kad ten yra golfo aikštynas“, – pridūrė aktorius.

P. Brosnanas rašė taip: „Sere Seanai Connery, kai buvau dar berniukas, jūs buvote puikiausias Jamesas Bondas. Suaugęs pats tapau J. Bondu. Jūsų kinematografinio didingumo spindesys gyvuos amžinai“.

„Jūs nutiesėte kelią mums visiems, sekusiems jūsų pėdomis. O kai mes ėmėmės savų jūsų įkūnyto vaidmens interpretacijų, kiekvienas vyriškis į jus žvelgė su pagarba ir susižavėjimu. Jūs buvote didis visais atžvilgiais – kaip aktorius ir kaip žmogus. Visada toks liksite. Visas pasaulis jus mylėjo ir ilgėsis. Ilsėkitės ramybėje – telaimina jus Dievas“, – apibendrino aktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)