Johnny Deppas ieškinį prieš smurtautoju jį įvardinusį leidinį "The Sun" iškėlė pats. Po to abiems buvusiems sutuoktiniams teko lankytis teismo posėdžiuose Londone ir į viešumą kelti senas nuodėmes bei žaizdas.

Dabar teisėja Justice Nicol paskelbė savo sprendimą - ruošiant publikaciją apie J. Deppo veiksmus prieš žmoną, žurnalistai turėjo pakankamai įrodymų, jog aktorė buvo skriaudžiama.

Holivudo žvaigždė visą laiką įnirtingai neigė bet kokius kaltinimus smurtu. Pagal D. Britanijos įstatymus, aktorius pats turėjo teisme įrodyti, kad po publikacijos patyrė reputacinę žalą, o "The Sun" atstovams teko įrodinėti, kad pavadindami aktorių smurtautoju, turėjo tam patikimų įrodymų.

Liudijimai ir paviešintos nuotraukos teisme parodė tikruosius Deppo ir Heard veidus

Pirmąją bylos dėl šmeižto nagrinėjimo dieną Johnny Deppas neigė „smurtavęs prieš žmoną“ ir apkaltino savo buvusią sutuoktinę Amber Heard smurtavus prieš jį. Teisme Londone Holivudo žvaigždė papasakojo savo narkotikų vartojimo istoriją, kuri prasidėjo jam būnant vos 11-os, ir pasakė, jog suprato, kad jo santuokai atėjo galas, lovoje radęs išmatų. Tai, jog aktorių santykiai priminė pragarą, patvirtino ir paviešintos nuotraukos.

Kaip skelbia portalas news.sky.com, J. Deppas teismui tvirtino, kad A. Heard lėktuve kumščiu smogė jam į veidą bei metė į jį keletą degtinės butelių, kurių vienas nupjovė piršto galiuką. Paviešintoje nuotraukoje galima matyti į ligoninę atvežtą aktorių, kuriam reikia skubios medikų pagalbos.

Žvaigždė bylinėjasi su bulvarinį laikraštį „The Sun“ leidžiančia įmone „News Group Newspaper“ dėl seniau paskelbto straipsnio, kuriame kalbama apie „nenuginčijamus įrodymus“, jog J. Deppas smurtavo prieš A. Heard.

Posėdžio teisme metu poros atskleistos šokiruojančios santykių detalės:

• duodamas parodymus, J. Deppas buvusią žmoną pavadino „sukta“ ir „sociopate“;

• buvo perskaityta įrašo, kuriame A. Heard vadina J. Deppą „sumautu kūdikiu“ ir neva jam trenkia, stenograma;

• J. Deppas tvirtino, kad A. Heard „arba viena iš jos draugių“ išsituštino judviejų lovoje, o A. Heard neva tai pavadino „nekaltu pokštu“;

• 57-erių metų amžiaus žvaigždės teisininkų komanda nurodė, kad ši byla „nėra bandymas prisiteisti pinigų“, bet „noras apginti savo vardą ir atkurti suterštą reputaciją“;

• jo teisininkai teigia, jog 34-erių metų amžiaus A. Heard „išsigalvojo istorijas apie patirtą didelį smurtą“;

• teisme aktorius kalbėjo apie savo priklausomybę nuo alkoholio ir narkotikų ir prisipažino jaunystėje išbandęs beveik visus įmanomus svaigalus;

• „News Group Newspaper“ advokatai sako, kad „The Sun“ straipsnyje pateiktas J. Deppo apibūdinimas yra „visiškai tikslus ir teisingas“;

• A. Heard atstovas spaudai prieš prasidedant teismo procesui paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad ji „bando pamiršti“ judviejų santykius, bet „buvo priversta pasirodyti teisme ir duoti parodymus apie nemaloniausias gyvenimo akimirkas“.

J. Deppas padavė į teismą ir „The Sun“ vykdomąjį redaktorių Daną Woottoną, kurio parašytas straipsnis buvo paskelbtas 2018 m. balandžio mėnesį.

Abu aktoriai buvo Londono aukštajame teisme pirmąją bylos nagrinėjimo dieną. Į pastatą jie įėjo pro atskirus įėjimus ir veidus buvo apsirišę skarelėmis. Manoma, kad šis teismo procesas truks tris savaites.

J. Deppas tvirtina, kad būtent A. Heard smurtavo prieš jį. Jo advokatas Davidas Sherborne’as taip pat paklausė apie 2015-ųjų rugsėjo mėnesio pokalbį tarp J. Deppo ir A. Heard, kuris buvo įrašytas.

D. Sherborne’as perskaitė įrašo stenogramos išrauką. A. Heard sako J. Deppui: „Aš tau trenkiau, bet ne kumščiu. Aš tavęs nepargrioviau.“ Paskui ji pavadina aktorių „sumautu kūdikiu.“ J. Deppas atsako: „Nes tu pradedi muštis.“

Garsusis vyras sakė „tenorėjęs išvengti dar vienos konfrontacijos“.

„Tokiais atvejais tiesiog stengdavausi pasišalinti, kol situacija nepablogėjo“, – pridūrė jis. Rašytiniuose parodymuose aktorius nurodė, kad 2014 m. pabaigoje arba 2015 m. pradžioje privačiu lėktuvu keliavo kartu su A. Heard, ir ji pradėjo „plūstis“.

„Paskui A. Heard ėmė smurtauti ir kelis kartus kumščiu smogė man į veidą, – parašė J. Deppas. – Aš pasitraukiau į galinę lėktuvo dalį, ji nusekė paskui mane į lėktuvo miegamąjį ir vėl man smogė į veidą bei galvą. Nustūmiau ją ant lovos. Paskui pagriebiau pagalvę ir užsirakinau tualete, kur pramiegojau iki skrydžio pabaigos.“

Kalbėdamas apie laikotarpį, kai jie buvo Australijoje 2015 m. kovo mėnesį, J. Deppas sakė: „Amber nupjovė mano pirštą sudaužytu degtinės buteliu, kurį į mane paleido sekmadienį, kovo 8 d., anksti ryte.“

A. Heard teigė, jog incidentas įvyko antrąją dieną iš trijų, „kuriomis jaučiausi kaip įkaitė“.

J. Deppas pridūrė: „Amber tvirtina, kad tas tris dienas aš ją kankinau ir smurtavau. Šie nesąmoningi teiginiai yra absoliuti netiesa.“

Remiantis aktoriaus parodymais, A. Heard jį „nuolat menkindavo“ ir vadindavo „storu seniu“. J. Deppui buvo labai skaudu išgirsti, kad sutuoktinė jį laiko „siaubingu tėvu“.

„The Sun“ advokatė Sasha Wass atliko kryžminę apklausą, kurios metu J. Deppas gavo klausimų apie narkotikus. Holivudo garsenybės teigimu, narkotikų jis pabandė būdamas vos 11-os metų amžiaus, nes gyveno nestabilioje šeimoje.

Paklaustas apie santykius su kitomis žvaigždėmis, J. Deppas prisipažino, kad grupės „The Rolling Stones“ narys Keithas Richardsas yra jo „mėgstamiausias gitaristas“, o rašytojas Hunteris S. Thompsonas ir atlikėjas Marilynas Mansonas – „nuostabūs draugai“. Jis sakė vartojęs narkotikus su M. Mansonu „gal du kartus, bet prieš daugelį metų“, kai nebuvo vedęs A. Heard.

S. Wass jį pertraukė: „Pone Deppai, meluojate.“

Paklaustas, ar aktorius Paulas Bettany yra vienas iš jo „bičiulių, su kuriais vartoja narkotikus“, J. Deppas atsakė: „P. Bettany yra aktorius, su kuriuo dirbau keletą kartų, jis yra mano draugas, ir mes... Taip, mes kartu vartojome narkotikus.“

S. Wass taip pat pasiteiravo, ar J. Deppas turi pykčio valdymo problemų, turėdama omenyje aktoriaus suėmimą 1989 m. dėl įvykdyto užpuolimo ir vėliau nutikusį incidentą, kurio metu jis apgadino vieno Niujorko viešbučio kambarį.

„Buvau piktas, bet tai nereiškia, jog turiu problemų dėl pykčio valdymo“, – paaiškino aktorius.

S. Wass taip pat sakė, kad J. Deppo šlovė ir turtai suteikė jam „daug laisvės“, tačiau aktorius atkirto, jog „kita vertus, tam tikra prasme esi priverstas gyventi kaip bėglys, nebelieka anonimiškumo“.

Duodamas parodymus, J. Deppas smulkiau papasakojo apie santykius su A. Heard, su kuria susipažino 2011 m. filmuodamasis komedijoje „Romo dienoraštis“ („The Rum Diary“). Pora susituokė 2015 m., tačiau greitai išsiskyrė – 2017-aisiais. Po skyrybų A. Heard savo turto dalį (7 mln. JAV dolerių) paaukojo labdarai.

„Dabar net neabejoju, jog mano gyvenime ji atsidūrė tam, kad iš manęs atimtų viską, kas turi vertę, ir sunaikintų likučius“, – mano aktorius.

J. Deppas sakė, kad jiedu lankėsi pas šeimos psichologą, kuris neva patvirtino, jog A. Heard „yra ribinė narciziška sociopatė“.

Aktoriaus advokatas D. Sherborne’as paaiškino, kad „The Sun“ straipsnis prilygsta „puolimui visu frontu“ prieš J. Deppą, o juodinantys kaltinimai „smurtavus prieš žmoną yra labai rimti“.

„Straipsnio autorius kaip pavyzdžius pasitelkė gausybę kultūrinių ypatumų ir aktualijų, pavyzdžiui, judėjimą #MeToo, judėjimą „Time’s Up“ ir savo reputaciją suteršusį režisierių Harvey Weinsteiną, kad sustiprintų tariamus įrodymus, jog J. Deppas smurtavo prieš A. Heard, – sakė advokatas. – Šiuos kaltinimus aktorius kategoriškai neigia ir jau buvo paneigęs anksčiau, pasirodžius straipsniui. Jis nėra ir niekada nebuvo smurtautojas.“

Kalbėdamas apie „The Sun“ pasirodžiusį straipsnį, kurį parašė D. Woottonas, D. Sherborne’as teigė, kad jame „kartojami A. Heard kaltinimai ir kalbama apie „nenuginčijamus įrodymus“ jos naudai, siekiant iš anksto nuteikti milijonus skaitytojų prieš J. Deppą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)