„Man perpiltas ne vienas maišelis kraujo, nė iš vieno nebuvo naudos – tarsi iš viso nebūtume nieko darę. Vieną vėlų vakarą išgirdau, kad ryte teks su juo atsisveikinti, kad nieko negalima padaryti. Iš pradžių tiesiog ėmė byrėti ašaros, o vėliau graudulys užvaldė mane visą, vos galėjau įkvėpti – skausmas mane tiesiog surakino. Net ir dabar, rašydama šiuos žodžius, vėl jaučiu tą skausmą visame kūne. Vėliau pradėjo tiekti papildomą deguonį – tai įamžinta pirmoje nuotraukoje, kurią matėte. Absoliutus liūdesys“, – rašo garsi moteris.

Ch. Teigen liūdna žinia savo instagramo paskyroje pasidalino rugsėjo 30 dieną, ji paskelbė itin paveikių nespalvotų nuotraukų, kuriose – ji ir jos vyras dainininkas Johnas Legendas su mirusiu sūneliu ant rankų ligoninėje.

„Prašiau, kad mama ir Johnas padarytų nuotraukų, kad ir kaip nejauku tai buvo. Johnas šiuo klausimu labai dvejojo, nemanė, kad man tų nuotraukų reikia. Paaiškinau, kad šiuo atveju daugiau nenoriu to prašyti. Jis tiesiog turi dėl manęs tai padaryti, privalo. Jam buvo labai sunku, mačiau. Tuo metu jam tai neatrodė nei protinga, nei reikalinga. O aš žinojau, kad man tos akimirkos reikalingos, kaip kad reikalingas mūsų bučinys prie altoriaus, kaip kad reikia prisiminti džiaugsmo ašaras gimus vaikams (dvejų Milesui Theodorui ir puspenktų dukrai Lunai Simone). Buvau tikra, kad privalau pasidalinti ir šia istorija“, – rašo Ch. Teigen.

Tiems, kurie apie tas nuotraukas norėtų pasakyti ką nors negatyvaus, „sunku žodžiais nusakyti, kaip man nesvarbu, kad jums tos nuotraukos nepatinka. Kaip man nusispjauti, kad jūs to niekada nebūtumėte darę. Aš tai išgyvenau, pasirinkau tai įamžinti. Tos nuotraukos skirtos tiems, kurie patyrė kažką panašaus arba smalsauja, kaip tai galėtų atrodyti. Tos nuotraukos skirtos tiems, kam jų reikia. Kitų nuomonė man nesvarbi“, – teigia gedinti motina.


Kai pagimdžiau Jacką, „tiek mano mama, tiek Johnas laikė jį glėbyje ir kiekvienais savaip atsisveikino, mama verkė ir meldėsi vienu metu. Paprašiau medicinos seselių parodyti jo rankytes ir pėdutes, išbučiavau jas. Negaliu pasakyti, kada lioviausi, tai galėjo trukti ir dešimt minučių, galėjo trukti ir valandą.

Nežinau, kiek ilgai jis laukė, kad būtų pagimdytas. Man ši mintis neduoda ramybės. Rašau ir verkiu. Dabar jo pelenai mažoje dėžutėje, laukia, kada bus palaidoti po medžiu mūsų naujuose namuose – namuose, kur ir jam buvo skirtas kambarys. Sakoma, kad tokios patirtys širdyje palieka skylę. Ji tikrai atsivėrė, tačiau buvo užpildyta meilės. Nesijaučiu tuščia, ji pilna meilės“, – rašo Ch. Teigen.

Ch. Teigen savo esė taip pat aprašė ir jausmus, kuriuos patyrė po netekties: „Kartais verkiu, nes siaubingai ant savęs supyksiu, kai jaučiuosi laiminga. Blogai jaučiuosi ir dėl to, kad mūsų skausmas toks viešas, o taip nutiko, nes pirmiausia viešu paverčiau mūsų džiaugsmą. Norėjosi naujienomis dalintis su visu pasauliu. Visas mūsų kelias iki tos akimirkos buvo detaliai dokumentuotas ir prieinamas visiems. Dabar labai sunku tai matyti. Šventai tikėjau, kad viskas bus gerai. Jaučiuosi blogai, nes priverčiau blogai jaustis ir jus. Ir visada taip jausiuosi“, – teigia modelis ir dviejų vaikų mama.

Ch. Teigen savo esė užbaigia paaiškindama, kad nusprendė viską aprašyti, nes „žinojau, kad, kol neišliesiu širdies, negalėsiu grįžti į normalų gyvenimą, taigi esu visiems labai dėkinga, kad leidote man tai padaryti. Jackas visada bus mylimas, aiškinsiu vaikams, kad jis gyvena vėjyje ir medžiuose, plaštakėse, kurias jie pamatys. Labai ačiū visiems, kurie mintimis buvo su mumis ir siuntė šiltus linkėjimus, buvo kartu maldose. Mums be proto pasisekė“, – esė užbaigia Ch. Teigen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)