Princo Azimo amžino poilsio vieta, kaip pranešama, tapo šalies sostinėje Bandar Seri Begavane esantis karališkasis mauzoliejus. Rūmai paskelbė septynių dienų gedulą, kurio metu plevėsuos iki pusės iškeltos vėliavos, rašoma portale „People“.

Šeima socialiniuose tinkluose paviešino ir laidotuvių akimirkas:

Nors mirties priežasties neatskleidžiama, remiantis portale „Vice“ skelbiama informacija, vietos žiniasklaida yra rašiusi, kad princas tam tikrą laiką gydėsi ligoninėje.

Princas Azimas mokėsi Tarptautinėje Brunėjaus mokykloje, Raffleso institucijoje Singapūre ir Oksfordo Brookeso universitete Jungtinėje Karalystėje. 2008-aisiais jis buvo išsiųstas įgyti praktikos Sandhersto karališkojoje karo akademijoje, tačiau, kaip rašė „The Times“, praėjus vos savaitei iš tarnybos pasitraukė.

Labiausiai šio karališkosios šeimos atstovo vardas žinomas Holivude.

Princas Azimas prodiusavo tokius filmus kaip 2014-aisiais pasirodžiusi drama „You‘re Not You“ su Hillary Swank ir 2018-aisiais išėjusi juosta „The Happy Prince“ su Colinu Firthu bei Rupertu Everettu. Princą Azimą neretai būdavo galima pamatyti tokių įžymybių kaip Mariah Carey, Pamela Anderson ir Joan Collins draugijoje.

Azijos šalių lyderiai jau pareiškė užuojautą. Malaizijos ministras pirmininkas Muhyiddinas Yassinas vyriausybės vardu per „Facebook“ išplatino specialų pranešimą. Jame, be kita ko, rašoma: „Tegul Alachas laimina jo sielą, tegul ji randa vietą tarp teisiųjų.“

Singapūro prezidentė Halimah Yacob viešajame laiške prisiminė apie princo dosnumą ir kilnumą. „Jį prisiminsime dėl aistros menui ir geranoriškumo vargstančiųjų atžvilgiu“, – parašė ji. Singapūro ministras primininkas Lee Hsienas Loongas taip pat užsiminė apie kilnią princo Azimo sielą ir jo atsidavimą labdaros, švietimo bei jaunimo reikalams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)