Kaip rašo „Dailymail“, vyriškoji projekto pusė uždirba net kelis kartus daugiau, nei ne ką mažiau garsios moterys. Moterys neslepia nepasitenkinimo, kad jų pareigos ir darbas yra lygiaverčiai vyrams, tačiau projekto organizatoriai visas liaupses, premijas ir didžiausius atlygius skiria būtent jiems.

Kaip naujienų portalui „The Sun“ atskleidė šaltiniai, A. Holden kontrakte figūruoja 700 000 svarų sterlingų už pasirodymą, tuo tarpu A. Dixon gauna jau tik 450 000 svarų sterlingų. Vyrų skaičiai akį ir banko sąskaitą pamalonina gerokai labiau. D. Williams atlygis siekia apie 1,5 milijono svarų sterlingų, o S. Cowell – apie 2,5 milijono svarų sterlingų.

Juoda katė tarp projekto teisėjų perbėgo dėl to, kad dėl nugaros traumos S. Cowell kurį laiką nepasirodys filmavimuose, tačiau jo atlygis dėl to nei kiek nepasikeitė.

„Dabar 2020-ieji metai, visi projekto teisėjai turėtų uždirbti vienodai. Amanda projekte jau 14 metų, Alesha – 8 metus. Abi moterys uždirba gerokai mažiau nei David. Kodėl? Todėl, kad jis vyras? Ar dabar tikrai dar reikia skirstyti, kuri lytis uždirba daugiau?“ – atvirai portalui dėstė aplinkai artimas šaltinis.

Simon Cowell vienas projekto bendraįkūrėjų ir teisėjai lyg ir pritaria, kad jo atlygis ir turėtų būti didžiausias. Tačiau moteriškoji projekto pusė mano, kad skirtumas neturėtų būti toks akivaizdus, kadangi jie visi turi vienodas pareigas ir dirba vienodą darbą.