Šią savaitę pasirodžiusiame naujame PEOPLE numeryje 42 metų dainininkas ir dainų kūrėjas atvirai papasakojo apie 20 metų trukusią priklausomybę narkotikams ir alkoholiui bei širdį draskančią akistatą su dukra, privertusią prieš dešimt mėnesių pagaliau kreiptis pagalbos ir sukaupti jėgas sunkiai kovai už gyvenimą be kvaišalų.

„Maždaug prieš dešimt mėnesių nusprendžiau Las Vagase susitikti su bičiule Shania Twain. Dar prieš įlipdamas į lėktuvą, jau buvau susigalvojęs, ką veiksiu visą naktį. Planas buvo sudėliotas. Žinojau, kur kada gausiu savo narkotikų. Žinojau, kur prisigersiu. Žinojau, koks scenarijus manęs laukia ir raminau save, kad „na, nieko tokio, tai tik viena naktis“. Kol neužbūsiu per ilgai ir nedvoksiu svaigalais, galiu sau leisti pasimėgauti, o tada grįžti namo. Žmona nesužinos, ir viskas bus tiesiog gerai“.

„Deja, bet toks planas niekada neišdega. Taip ir nesudėjau bluosto. Nespėjau į du skrydžius namo, o grįžęs dvokiau iš tolo. Su žmona esame sutarę: jeigu dvokiu alkoholiu, neleidžia žaisti su vaikais – negaliu su jais būti.

Atsikvošėti man padėjo momentas, kai mano mažiausia dukrelė Lyric tą vakarą man pareiškė: „Tu kvepi ne kaip mano tėtis“. Ir tai buvo viskas. Riba buvo peržengta. Pasijutau kaip paskutinis niekšas, padugnė“, – pasakoja AJ McLean, su 39 metų žmona Rochelle auginantis šešerių Avą ir pusketvirtų Lyric.

AJ McLean, kuris per visus savo gyvenimo metus ne kartą bandė keisti gyvenimo būdą, tačiau priklausomybė buvo stipresnė, prisipažįsta, kad galiausiai atsikvošėti buvo labai skaudu.

„Tai buvo viskas. Aš pasidaviau. Tai buvo akimirka, kai parpuoliau ant kelių ir pasakiau: „Dieve, man vienam to padaryti nepavyks. Bandžiau ne kartą ir man nepavyko, todėl prašau pagalbos“, – apie kelią į blaivybę pasakoja dainininkas ir muzikos kūrėjas.

„Jau kitą dieną apsilankiau pas bičiulį, kuris minėjo trejų metų blaivybės sukaktį. Vis dar buvau pagiringas, tačiau jo mokytojas pažvelgė į mane ir pasakė: „Gerai, jis čia. Matau jo akyse baigtinę desperaciją“.

Kitą dieną gavau jo instrukciją: būk mano namuose šeštą ir pradėsime dirbti. Atėjau keturiasdešimt minučių anksčiau. Sakau aš sutinku, man reikia pagalbos. Dabar jau dešimt mėnesių esu švarus. Tai sunkiausias man gyvenime tekęs iššūkis“, – pasakoja AJ McLean.

Dainininkas, išgarsėjęs visame pasaulyje paskutinį XX amžiaus dešimtmetį su vaikinu grupe „Backstreet Boys“, sako, kad, kalbant apie narkotikus ir alkoholį, jais piktnaudžiauti pradėjo gana vėlai, nors pagundų niekada netrūko.

„Buvau nusiteikęs prieš cigaretes, tatuiruotes, alkoholį, narkotikus. Tie dalykai į mano gyvenimą atėjo gana vėlai. Rimtai vartoti alkoholį pradėjau tik nuo 25 metų“, – prisipažįsta garsus vyras.

Galiausiai „įkritau į tą liūną – stigo pasitikėjimo savimi, norėjau būti pripažintas aplinkinių. Kažkodėl žiūrėti į gyvenimą iš kapo duobės perspektyvos atrodė labai patraukli mintis, nors būtent tokių intencijų ir neturėjau. Kažkodėl maniau, kad neturiu dėl ko gyventi“, - teigia AJ McLean.

Šiandien dešimties blaivybės mėnesių sukaktį minintis ir su partnere Cheryl Burke šokių projekte „Dancing with the Stars“ dalyvaujantis atlikėjas džiaugiasi galėdamas pareikšti, kad, po iki širdies gelmių sujaudinusio dukros pareiškimo, pagaliau gyvenime rado prasmę.

„Dar niekada gyvenime man viskas nebuvo taip paprasta ir aišku. Esu pakylėtas virš žemės – ir be jokių svaigalų. Šeima išgelbėjo mano gyvybę, Dievas mane išgelbėjo, mano sprendimas gelbėtis mane išgelbėjo. Jeigu ne šie trys dalykai, manęs čia nebūtų“, – konstatuoja dainininkas.

Dainininkas nuotoliniu būdu dalyvauja 12 žingsnių programoje, šešis kartus per dieną susisiekia su savo konsultantu ir dėkoja likimui už dėl karantino sulėtėjusį gyvenimo tempą.

„Žinau, kad gali nuskambėti keistai, tačiau man koronaviruso pandemija išėjo į naudą, turiu daugiau laiko sau, galiu kasdien dalyvauti susitikimuose, tad kitais metais su nauja jėga galėsiu leistis į gastroles. Noriu pasakyti, kad nepaisant visko, nieko gyvenime nesigailiu ir esu daugiau nei laimingas, galėdamas čia būti. Labai nuoširdžiai sakau – išmokau save mylėti“, – tvirtina AJ McLean.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)