Kaip rašoma CNN, „Trendi“ spalio numeriui suomių premjerė pozavo vilkėdama švarką be palaidinės po juo. Taip pat ji nesegėjo ir liemenėlės.

Pasak leidinių grupės „A-lehdet“, kuri leidžia ir žurnalą „Trendi“, direktorės Mari Paalosalo-Jussinmaki, fotosesija ir minėta nuotrauka sukėlė aršios kritikos bangą Suomijoje – spalio 9 d. pasirodžius žurnalo numeriui, socialiniuose tinkluose pasipylė pikti komentarai.

„Apibendrinant pasakyčiau – vyrams fotosesija pasirodė netinkama, o moterims labai patiko. Tai nustebino. Tokių nuotraukų yra buvę ir anksčiau, moterys daug metų yra pozavusios, vilkėdamos vien švarką, bet iki šiol tokios reakcijos nėra buvę“, – sakė M. Paalosalo-Jussinmaki.

Pasak jos, dalį kritiškai nusiteikusių suomių piktino tai, kad ministrė pirmininkė nusifotografavo moteriškam gyvenimo būdo žurnalui, kiti pyko, kad ji tai darė tuo metu, kai vyriausybė turi tvarkytis su koronaviruso pandemija.

„Tai buvo įvertinta kaip premjerės laiko švaistymas“, – teigė žurnalų grupės direktorė.

Interviu žurnalui Suomijos premjerė S. Marin pasakojo apie darbo iššūkius, sunkumus, apie tai, kaip sudėtinga derinti darbą ir šeimyninį gyvenimą. Šis jos komentaras sulaukė palaikymo – socialiniuose tinkluose vyrai ir moterys ėmė publikuoti nuotraukas, vilkėdami vien švarkus, su grotažyme „#imwithsanna“ („aš su Sanna“).


„Manau, tai rodo – moterims pabodo, kad jas riboja, nurodinėja, kaip elgtis, kaip atrodyti, pabodo, kad apie jas sprendžia pagal išvaizdą – jei esi jauna ir graži, tarsi negali būti rimtai vertinama“, – sakė M. Paalosalo-Jussinmaki.

S. Marin – toli gražu ne pirma moteris, sulaukusi kritikos dėl išvaizdos – tiek gyvenime, tiek fotosesijose. 2016 m. britų ministrė pirmininkę Theresą May išpeikė geltonojoje spaudoje už tai, kad nusifotografavo „Sunday Times Magazine“, mūvėdama odines kelnes. O britų politikę Tracy Brabin negailestingai kritikavo socialinėje žiniasklaidoje už tai, kad diskusijos Bendruomenių rūmuose metu jai apsinuogino petys.

CNN paprašė Suomijos premjerės S. Marin kabineto pateikti komentarą šia tema, tačiau atsakymo dar nesulaukė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)