Aštuoniolikmetė hito „Bad Guy“ atlikėja socialinėje žiniasklaidoje pasidalino „YouTube“ garsenybės Chizi Duru trumpu vaizdo įrašu, kuriame ragina savo gerbėjus „normalizuoti realius kūnus“.

„Žmonės nevienodi, gerai? Atsikišęs pilvas yra normalu. Tai yra normalu. Nukarusios krūtys – normalu, ypač maitinant kūdikį. Instagramas netikras“, – vaizdo įraše teigia Ch. Duru.

B. Eilish šiuo įrašu pasidalino savo instagrame iš karto po to, kai „The Daily Mail“ paviešino nuotraukas, kuriose dainininkė Los Andžele tvarko kasdienius reikalus, vilkėdama paprastą palaidinę ir šortus, o ne figūrą slepiančius drabužius, jau tapusius jos vizitine kortele.

Nemažai žmonių nuotraukomis dalijosi tviteryje, ten palikta nemažai neigiamų komentarų apie jaunos moters kūną. Vieną itin didelio atgarsio sulaukusį komentarą parašė 29 metų vyras, pareiškęs, kad B. Eilish kūnas „kaip ketvirtą dešimtį įpusėjusios, vyną siurbčioti mėgstančios mamytės“.

Daug internautų stojo ginti B. Eilish ir rašė, kad ji „nuostabi“ bei kad „visi kūnai verti būti dievinami“. Kiti reagavo dalindamiesi trumpu dainininkės filmuku „Not My Responsibility“, kuriame ji žaismingai reaguoja į komentarus apie gėdijimą dėl kūno, seksizmą ir bandymus primesti svetimus lūkesčius.


„Norėtumėte, kad būčiau smulkesnė? Silpnesnė? Minkštesnė? Aukštesnė? Norėtumėte, kad patylėčiau? Jus provokuoja mano pečiai? Ar krūtinė? Pilvas? Mano klubai? Kūnas, kuriame gimiau, ne toks, kokio norėtumėte?“, – įraše kalba B. Eilish.

Balandį „Grammy“ laimėtoja „Dazed“ kalbėjo, kad apkritusius drabužius vilkėti pradėjo, nes jautėsi nesaugi: „Vienintelė priežastis buvo ta, kad nekenčiau savo kūno“.

Birželį GQ žurnalui B. Eilish prisipažino nenorinti, kad žmonės ją vertintų pagal jos kūno dydį ar figūrą.

„Bet tai nereiškia, kad vieną dieną nepabusiu ir nenuspręsiu apsivilkti aptemptos palaidinės, ką darydavau seniau. Kartais rengiuosi kaip vaikinas. Kartais kaip labai stilinga mergina. O kartais jaučiuosi įkalinta įvaizdžio, kurį pati susikūriau, nes jaučiu, jog kartais žmonės manyje nebemato moters“, – atskleidė dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)