Plačios apimties interviu „PEOPLE“ metu vyskupas aptarė savo naująją knygą „Love is the Way“ ir papasakojo, ką reiškia būti vergų palikuoniu bei sakyti pamokslą klausant karalienei Elžbietai II.

„Užbaigęs pamokslą, tarsi pajutau aplinkui buvusias vergų šmėklas, – tikino 67-erių metų amžiaus M. Curry. – Nenoriu nieko gąsdinti, bet tą dieną tarytum išgirdau jų balsus. Į pamokslą įtraukiau vieną vergų dainą – There is a Balm in Gilead.“

„Regis, jų balsai, viena iš jų dainų, vienas iš jų palikuonių buvo su mumis tą dieną. Karalienė buvo nepaprastai maloninga, – tęsė jis. – Visi šie įvykiai, mano nuomone, yra vilties ženklas. Vilties ženklas palikuoniui, kilusiam iš žmonių, kuriuos sučiupo vergų prekeiviai, galbūt britai, ir iš Vakarų Afrikos nugabeno į Ameriką. Vienas iš jų palikuonių buvo Anglijos karalienės akivaizdoje ir padainavo vieną iš jų dainų. Tai suteikia vilties, kad galime pasikeisti.“

Būtent tokių emocijų užvaldytas vyskupas prieš dvejus metus pasakė pamokslą „The Power of Love“ („Meilės galia“) karališkosios šeimos nariams ir milijonams televizijos žiūrovų.

Daugelis tų pačių temų dominuoja ir jo naujojoje knygoje, kurioje atvirai atskleidžiami M. Curry asmeniniai vargai (jis buvo dar visai mažas berniukas, kai jo mama paniro į metus trukusią komą, iš kurios taip ir nebepabudo) ir bandoma skaitytojams padėti įveikti įvairius iššūkius, įskaitant skurdą ir rasizmą.

Vyskupas savo kūrinį apibūdina ir kaip pilietinių teisių aktyvizmo išraišką bei kovą, kad Episkopalinė Bažnyčia pripažintų gėjus, lesbietes, biseksualus ir translyčius asmenis.

„Galima nugyventi gyvenimą, paremtą meile. Meile, kuri yra nesavanaudiška, kuria iš tiesų trokštama padėti ir daryti gera kitiems bei sau“, – pagrindinę knygos mintį apibūdino jos autorius.

M. Curry teigia tokią pačią stiprią meilę matęs tarp Harry ir M. Markle.

„Iš karto pastebėjau, kad šiedu žmonės iš tikrųjų myli vienas kitą, – sakė jis. – Meilė suartino dvi šalis – Jungtinę Karalystę ir Jungtines Amerikos Valstijas. Tačiau taip pat suartino žmones iš įvairiausių pasaulio kampelių. Supratau, jog dviejų žmonių meilė suartino, tegul nors ir akimirkai, labai skirtingą pasaulį. Manau, kad tai yra puiki alegorija, demonstruojanti tikros meilės galią.“

Nors vyskupas M. Curry šiuo metu nepalaiko ryšio su pora, jis sako toliau už juos besimeldžiantis. Taip pat vyras pridūrė, kad buvo priblokštas didžiulio dėmesio, kurio susilaukė po karališkųjų vedybų, o po šios šventės kilusios diskusijos suteikė jam įkvėpimo.

M. Curry, kaip religinio lyderio, veiksmai yra paremti meilės principu. Be to, panašių vertybių jis įžvelgia ir M. Markle, kuri naudoja savo platformą, kad paragintų amerikiečius balsuoti lapkričio mėnesį įvyksiančiuose prezidento rinkimuose.

„Aš sakau – pirmyn, – M. Markle aktyvizmą pakomentavo vyskupas. – Mums reikia žmonių, pakylėjančių kitus. Yra užtektinai negatyvumo ir pažeminimo atvejų, yra užtektinai skausmo. Daugiau jo nebereikia. Užtat reikia pagalbos. Reikia pagyti. Ji būtent tai ir daro. Pakylėja moteris, o mums reikia, kad kas nors jas pakylėtų, pakylėtų žmones. Visų odos spalvų žmones. Juk potvynio banga pakelia visus laivus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)